Wrap up september 2018

Hoewel september in het begin een maand leek waar we weinig zouden lezen, wisten we aan het eind van de maand toch een aantal boeken gelezen te hebben. Niet dat het nou de dikste zijn…

Veerle

Gelezen in september: 7
Gelezen in 2018: 63

1. Hoe overleef ik mijn eerste zoen? van Francine Oomen
Toen ik De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine uit had gelezen, had ik behoefte aan een licht, makkelijk te lezen boek. Ik had nog een Hoe overleef ik… in mijn TBR-kast staan, dus ik pakte hem op en heb het snel uitgelezen. Het was een ware verademing na De bijzondere kinderen!

2. Hoe overleef ik (zonder) liefde? van Francine Oomen
Ik besloot gelijk het laatste Hoi-boek dat ik nog in mijn TBR-kast had staan op te pakken. Ik dacht dat ik deze nog niet gelezen had, maar wat blijkt: dat heb ik dus wel! Ik vond het helemaal niet erg om hem opnieuw te lezen. Nu moet ik nog maar één boek lezen en dan heb ik de serie uitgelezen, na járen.

3. Dans! Dans! van Lydia Rood
Omdat ik niet goed wist wat ik wilde lezen, pakte ik mijn TBR-jar erbij en liet ik het lot beslissen. Ik trok dit boek, dat ik tijdens de boekverkoop van de bibliotheek begin juli heb gekocht. Ik irriteerde me tijdens het lezen erg aan de personages. Vooral aan Ruth en haar moeder. Ruth was hartstikke hypocriet door iedereen af te katten om wat ze doen en vervolgens exact hetzelfde te doen. Haar moeder liet haar niet dansen, omdat ze niet wilde dat Ruth verdrietig zou zijn als ze de spierziekte van haar moeder kreeg. Laat je dochter toch genieten van de sport waar ze van houdt, nu ze het nog kan!

4. The Demigod Diaries van Rick Riordan (Heroes of Olympus #2,5)
Toen ik dit boek aan het lezen was, is school begonnen en dat is te merken. Ik heb bijna anderhalve week gedaan over het lezen van The Demigod Diaries. Desalniettemin was het een fan-tas-tisch boek! Mijn favoriete verhaal was The Staff of Hermes, maar Haley Riordans verhaal was ook heel mooi!

5. Lang & Gelukkig van Kiera Cass (De Selectie #0,4; #0,5; #2,5; #3,1; #3,5)
Na The Demigod Diaries had ik zin om te beginnen in Fatale kus. Daarmee zou ik echter beginnen in een nieuwe serie en ik wilde eerst een oude serie uitlezen. Daarom las ik Lang & Gelukkig, het laatste boek dat ik nog moest lezen uit de Selectie-serie. Het was weer een heerlijk zwijmelboek! Een echte aanrader voor Selectie-fans

6. Fatale kus van Lauren Henderson (Scarlett Wakefield #1)
Na Lang & Gelukkig kon ik eindelijk beginnen in Fatale kus. In het begin wist ik niet zeker of ik het boek wel zo leuk vond, maar uiteindelijk bleek het een erg leuk boek te zijn! Op moment van schrijven ben ik bezig in Zoenen & leugens, het vervolg op Fatale kus. Dat belooft ook een leuk boek te worden.

7. De Zaak Jan Steen van Karel Eyckman
Ik las Fatale kus in het weekend uit en had zin in iets snels. Daarom koos ik De zaak Jan Steen, een boek dat ik tijden geleden te leen heb gekregen van een vriendin van mijn ouders. Omdat hij niet zo dik was, las ik het snel uit. Het was een leuke detective, met leuke hints. Niet te veel, niet te weinig. Je ontdekt op tijd wie de dader is, maar niet op een vervelende, voorspelbare manier.

img-20181001-wa00021

Celine

Gelezen in september: 5
Gelezen in 2018: 54

1. Harry Potter: The Prequel van J.K. Rowling (Harry Potter #0.5)
Door Veerle kwam ik erachter dat er blijkbaar nog een prequel was. Gelukkig kwam ik het ebook al snel tegen en las ik het ook erg snel uit. Deze prequel bevat immers maar 4 pagina’s, dus is dat ook niet zo verrassend. Hij was wel erg leuk en grappig.

2. De Griezels van Roald Dahl
Ik dacht dat ik dit boek nog niet had gelezen, dus pakte ik het op in de Chinese school toen ik niets te doen had. Blijkbaar had ik het wel al gelezen, maar dat maakte voor mij niet echt uit. Het was leuk om weer gelezen te hebben!

3. De Bijzondere Kinderen van Mevrouwe Peregrine van Ransom Riggs (De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine #1)
Ik had gehoopt dat ik dit boek heel leuk zou vinden, maar ik kwam niet verder dan bladzijde 140. Ik heb het geDNF’ed, maar ik ben daar eigenlijk heel tevreden mee. Nu heb ik er geen last meer van. Dit is dus geen aanrader!

4. De Zee van Monsters van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #2)
Dit is dan weer wel een aanrader! Ik las hem dan wel niet zo snel, maar dat kwam vooral doordat school deze maand weer om aandacht vroeg. Ik ben nu wel erg benieuwd naar de volgende delen, vooral omdat ik de eerste twee verhalen kende door de films. De rest heb ik wel al geluisterd, maar daar ben ik het verhaal deels al van vergeten. Maar eindelijk op naar de rest!

5. 3PAK 2018 van Raoul de Jong, Nhung Dam, Tim Hofman
Op de laatste dag van september wist ik dit boek uit te lezen. Ik was er helaas niet erg positief over. De verhalen vond ik niet echt geschikt voor jongeren en waren voor mij maar een beetje vaag. Jammer, hopelijk de volgende keer beter!

p_20181001_181322

Welke boeken heb jij gelezen in september?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s