Book haul september 2018

September leek in het begin voor ons nog mee te vallen, maar aan het eind van de maand hadden we toch een grote stapel boeken verzameld! Kijk je mee?

Veerle

1. Versplinter me en Verwoest me van Tahereh Mafi (Touching Juliette #1,5 en #2,5)
Begin september reden we langs de kringloopwinkel. Mijn vader wilde daar graag een kijkje nemen, omdat je daar af en toe leuke dingen tegenkomt. Ik was naar niks specifieks op zoek, dus ging ik kijken bij de boeken. Daar vond ik deze twee novelles van de Touching Juliette-serie. Aangezien ik deze serie graag wil lezen en de boeken erg goedkoop waren, nam ik ze mee.

2. Sproetenliefde van Maren Stoffels
Ook deze kwam ik in de kringloopwinkel tegen. Het leek me een leuk boek, dus nam ik het mee. Ik hoop het dit jaar nog te kunnen lezen.

3. Een goed bewaard geheim van Catherine Bybee (Not quite #1)
Het laatste boek dat ik meenam uit de kringloopwinkel, was Een goed bewaard geheim. Ik snap niet honderd procent waar het verhaal over gaat, maar ben best nieuwsgierig, dus ik heb het gewoon meegenomen.

4. Verlaten; Honger; Leugens; Plaag; Angst; Licht van Michael Grant (Gone #1-#6)
Gisteren ben ik naar het Boekenfestijn in Nieuwegein geweest. Daar heb ik maar liefst 19(!) boeken gekocht! De eerste boeken die ik zag, waren de eerste zes delen van Gone. Celine heeft Gone me een hele tijd geleden aangeraden en aangezien ze totaal niet duur waren, heb ik ze meegenomen.

5. Bestseller van Alessandro Gallenzi
I know! Die titel is al geweldig! Bij het Boekenfestijn was een hele tafel vol met zogeheten novels. De omslag trok mijn aandacht en toen ik de titel las, was ik helemaal om! Meer een coverbuy dan een flaptekst-buy, dus ;).

6. Disconnect van Juultje van den Nieuwenhof
Ook hadden ze in Nieuwegein een hele tafel (een lange en grote) vol met YA’s. Mijn moeder gaf me Disconnect en het verhaal klonk erg spannend, dus heb ik het meegenomen. Hopelijk is het een leuk, spannend en mysterieus boek!

7. Verlaten van Annejoke Smids
Dit boek viel me, vooral door zijn dikte, op op de tafel jeugdboeken. Toen ik las dat het verhaal zich afspeelde in de achttiende eeuw, was ik om! Yep, I ❤ historische romans én de Gouden Eeuw!

img-20181001-wa0000

8. Keerzijde van Caja Cazemier en Martine Letterie
Ik kwam dit boek een keer tegen bij de bibliotheek, maar nam hem niet mee omdat ik de flaptekst een beetje vaag vond. Nu kwam ik hem tegen bij het Boekenfestijn en besloot ik dat ik toch wel wilde weten waar het boek nou precies over ging, dus ik nam Keerzijde mee.

9. Stille getuige van Eva Burgers
Begin dit jaar las ik Fataal spel van Eva Burgers. Ik vond het een leuk boek en ben benieuwd naar wat Eva nog meer heeft geschreven. Daarom heb ik Stille getuige meegenomen toen ik hem in Nieuwegein tegenkwam.

10. L.A. Candy; Sugar & Spice; Starstruck van Lauren Conrad (L.A. Candy #1 en #3. Fame Game #2)
Bij Engels moeten we elke eerste tien minuten van de les een boek lezen. Celine leest daarvoor The Fame Game. Ik las de flaptekst en het leek mij een leuk boek. Toen ik de voorgangersserie en het vervolg erop vond in Nieuwegein, nam ik ze mee.

11. Fame Game van Louise Fennell
Nee, dit is niet The Fame Game van Lauren Conrad, hoewel ik dacht dat dat het wel was. In plaats van het weer terug te leggen, las ik de flaptekst. Het klinkt als een leuk drama-verhaal, dus heb ik het meegenomen.

12. In het spoor van de eclips van Bronagh Curran
Een tijd geleden zag ik op Goodreads dat Celine dit graag wilde lezen. Ik kwam In het spoor van de eclips tegen op de YA-tafel en las waar het over ging. Ik ben wel benieuwd naar het verhaal.

13. Saffierblauw van Kerstin Gier (Eindeloos verliefd #2)
Dit boek was een enorme coverbuy! Mijn moeder en ik zagen de cover en we waren verkocht. Toen we erachter kwamen dat het een tweede deel was, keken we online of we het eerste deel misschien ergens konden kopen, en dat kon! Dus dat ga ik binnenkort doen. Als ik weer geld heb…

14. Achter de spiegel; Levende schaduwen van Cornelia Funke (Reckless #1 en #2)
Celine heeft een paar boeken van Cornelia Funke gelezen en vond ze erg leuk. Ik werd toen een beetje nieuwsgierig naar haar boeken. Bij het Boekenfestijn kwam ik Reckless tegen. Het verhaal leek me spannend en mysterieus, dus nam ik de boeken mee.

Celine

Lange tijd dacht ik dat dit een maand zou zijn waarin ik weinig zou lezen en weinig boeken aan mijn kast zou toevoegen. Nou, september ging net wat anders dan gedacht!

1. De reuzenperzik van Roald Dahl
Ik heb al een aardige verzameling Roald Dahl-boeken, maar ik heb ze nog lang niet allemaal. Ik heb De reuzenperzik niet en zelf ook nooit gelezen, dus toen ik zag dat het maar €5 kostte, kocht ik het natuurlijk. Hopelijk lees ik deze binnenkort!

2. 3PAK van Raoul de Jong, Nhung Dam, Tim Hofman
Doordat het de Boekenweek voor Jongeren is, is er ook dit jaar weer een 3PAK uitgegeven met drie korte verhalen van Nederlandse bodem. Ik wilde hem graag lezen, dus nam ik hem mee uit de boekhandel. Of hij zo geslaagd is, lees je in mijn recensie.

3. One for the Birds van Lily Mitchell
Mijn zus deed deze maand een unhaul en vroeg of ik misschien een paar boeken wilde hebben van die boeken. Dit is een zelfuitgegeven boek, dus wilde ik hem wel lezen. Ik ben benieuwd wat ik ervan ga vinden!

p_20180930_094133.jpg

4. Alice in Zombieland van Gena Showalter
Ook dit kwam van de unhaul. Ook hier was ik langere tijd benieuwd naar, hoewel ik het daarna wel van mijn TBR heb gehaald. Ik ga het toch oppakken en hopen dat het wat wordt.

5. Intertwined van Gena Showalter
Dit boek is ook geschreven door Gena Showalter, maar is volgens mij minder bekend in Nederland. Dit boek heeft mijn zus ook unhauled en de flaptekst klonk best wel leuk, dus deze wil ik ook graag lezen!

6. The Cage van Megan Shepherd
Als ik kijk naar de boeken die mijn zus heeft unhauled, kan het zowel in het Engels als in het Nederlands zijn! De vorige drie boeken zijn allemaal in het Engels en dit boek en het volgende zijn allebei Nederlands. Waarschijnlijk pak ik deze eerder op dan de vorige door de taal, maar misschien kan ik dat wel opzij zetten. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar dit boek!

7. I see London, I see France van Sarah Mlynowski
Deze wilde ik in het begin erg graag lezen, doordat het verhaal super leuk leek en ik het andere boek dat ik van Sarah heb gelezen (Hey, Met Mij!) erg leuk vond. Mijn zus heeft het alleen gelezen en zij was heel negatief over het boek. Ik denk wel dat ik dezelfde irritaties zal hebben, dus had ik ook deze van mijn TBR gehaald. Alleen heb ik het nu in bezit, dus zullen we zien wat ik ervan ga vinden!

Wat heb jij deze maand gekocht, gekregen of geleend?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s