Recensie: Fatale kus – Lauren Henderson

fatale-kus.jpg

 

Oorspronkelijke titel: Kiss me, kill me
Titel: Fatale kus: Denk heel goed na voordat je iets wenst…
Serie: Scarlett Wakefield (#1)
Auteur: Lauren Henderson
Vertaald door: Anne-Marieke Buijs
Genre: Young Adult, Mystery, Young Adult > Teen, Romance
Gepubliceerd: 2009 (NL), 8 januari 2008 (VK)
Uitgeverij: Pimento (NL), Delacorte Press (VK)
Pagina’s: 256
Bindwijze: Hardcover
Prijs: €14,95

Begin juli hield de bibliotheek bij ons in het dorp een boekverkoop. Daar was ik flink geslaagd, met onder andere deel 1, 2 en 4 uit deze serie. Hoewel ik twijfelde of deze serie wel leuk zou zijn, heb ik ze toch allemaal meegenomen. Of het de moeite – en het geld – waard was, lees je in mijn recensie.  

Scarlett wordt – tot haar grote verrassing – uitgenodigd voor een feestje door Plum en haar hofhouding, het populaire meidenclubje van school. Scarlett neemt de uitnodiging gretig aan. Op het feestje zal ook Dan McAndrew aanwezig zijn, op wie ze haar oog heeft laten vallen. Die avond kussen Dan en Scarlett elkaar, maar het is niet de kus waarop ze gehoopt had: Dan valt plotseling dood neer.

Om uit handen van de roddelpers te blijven, die maar niet uitgeschreven raken over de ‘fatale kus’ wordt Scarlett naar de strenge kostschool van haar grootmoeder gestuurd. Daar weet niemand van haar geheim af. Denkt ze. Want kort na haar aankomst ontvangt ze anonieme briefjes die een heel ander licht werpen op Dans plotselinge dood…

Mijn cijfer: 8,5/10

De pluspunten:

  • Mooie kruising tussen een romance en detective
  • Mysterieus!
  • Het leest vlot

De minpunten:

  • Welke briefjes bedoelen ze in de flaptekst?

De zestienjarige Scarlett zit op de dure school St. Tabby’s in Londen. Daar wordt ze uitgenodigd voor een feestje door het populairste meidenclubje van de school. Voor het feestje wordt Dan uitgenodigd, de knapste hunk van heel Engeland! Scarlett kust Dan, maar dan valt hij dood neer. Om niet voortdurend achtervolgd te worden door de moord op Dan, wordt ze overgeplaatst naar de prestigieuze school van haar grootmoeder. Daar gaat ze met een nieuwe vriendin op zoek naar antwoorden op Dans dood.  

Dit boek was heel anders dan ik had verwacht! De eerste helft van het boek twijfelde ik of ik het wel zo leuk vond. Het leek meer op een romance die totaal verkeerd eindigde. Naarmate ik verder kwam in het boek, werd het steeds leuker en leuker. Langzaam ging Scarlett op onderzoek uit om zich niet meer schuldig te hoeven voelen. En ze ontdekt steeds meer en meer over Dans dood…

Het mooie aan dit boek is dat het een kruising is tussen een romance en detective/thriller. De romantiek komt mooi uit in het boek. Ja, het hele verhaal draait om de fatale zoen tussen Dan en Scarlett, maar daarnaast komt ook romantiek tussen andere personages in het boek voor. Deze romantiek is ook niet storend, zoals in veel andere boeken (ik zal maar geen namen noemen) zo is.

Fatale kus_2.jpg

Fatale kus leest heerlijk. Het is prettig geschreven. Niet te veel details, maar niet zo dat alles aan de verbeelding wordt overgelaten. In het begin las het verhaal niet erg vlot, omdat veel dingen uitgelegd moeten worden en het verhaal op gang moet komen, maar later, als het boek steeds spannender wordt, leest het verhaal steeds vlotter.

Iets wat ik niet zo goed snapte, waren de briefjes die genoemd worden in de flaptekst. Ik bedoel: wélke briefjes? Het enige wat ze krijgt is één enkele zin en daar wordt Scarlett helemaal gek van. Serieus, is dat niet een beetje overdreven? Het is eerder door de vriendin die ze maakt en de knoop in haar maag die maar niet weg wil dat ze op onderzoek uit gaat, niet door het briefje.

Ondanks het gedoe door het briefje, was het verhaal erg mysterieus! Zodra de zoektocht naar de moord op Dan Andrews begint, zit je met je handen in het haar over wie het gedaan kan hebben, en hoe. Pas tegen het einde van het boek wordt het meeste duidelijk, maar je blijft nog steeds met een aantal vragen zitten…

Hopelijk is Zoenen & leugens net zo leuk als Fatale kus!

Conclusie

Zou ik het boek nog een keer lezen?
Een lastige. Aan de ene kant lijkt het me wel leuk om Fatale kus nog een keer te lezen. Aan de andere kant is dit geen boek waarvan ik denk: Ik kan hier echt geen afscheid van nemen! Ik heb echt zin om het opnieuw te lezen! Of zoiets.

Zou ik het boek aanraden?
Ja, ik zou het wel aanraden. Het is een leuk meidenboek, inclusief romantiek en spanning.

Heb je Fatale kus gelezen? Zo ja, wat vond je ervan?

Fatale kus_2.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s