5 populaire boeken die ik niet leuk vind

Soms lees ik weleens boeken vanwege de hype en ik denk niet dat ik daar de enige in ben. Je hoopt maar dat je mee kan gaan met de hype en als je het boek eenmaal hebt gelezen, kom je erachter dat je al die mensen geen ongelijk kan geven. Maar soms zijn er gewoon van die boeken waarvan je maar niet begrijpt dat mensen dat boek zo geweldig vonden. Vandaag heb ik er een paar op een rij, dus bereid je maar voor op een artikel waarin ik nogal tekeer ga! De kans is ook heel groot dat ik niet zo positief ben over jouw favoriete boek (sorrynotsorry).

1. Wij Leugenaars van E. Lockhart
Ook dit boek was niks voor mij. Vooral in het begin gebeurde er naar mijn idee niks en was het hele boek ontzettend vaag. Er zat wel een plottwist aan het eind die ik niet aan had zien komen, maar die begreep ik eerst ook niet. Dus dit boek is echt geen aanrader!

20180908_193913

2. De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine van Ransom Riggs
Het meest recente boek die ik niet leuk vond. Ik vond het zelfs zo slecht dat ik het boek na 140 pagina’s heb geDNF’ed. En dat gebeurt niet vaak, want dit is zelfs mijn eerste echte DNF! De schrijfstijl was gewoon veel te gedetailleerd en voor een ding moesten gewoon alle synoniemen uit de kast worden gehaald. Hierdoor schoot het verhaal ook niet op en gebeurde er nauwelijks iets in de pagina’s die ik wel heb gelezen. Ik heb wel de film gezien en die vond ik zelf vele malen beter!

3. Ik Geef Je De Zon van Jandy Nelson
Ik had hier veel positieve recensies over gelezen en mijn zus en ouders waren er ook erg positief over. Helaas begreep ik het boek niet echt, dus vond ik het ook niet zo interessant. Ik weet niet of ik het niet leuk vind doordat ik het niet begreep of dat dit boek gewoon niet voor mij is.

p_20180902_113723

4. Stad van Beenderen van Cassandra Clare
Dit boek las ik in augustus en urgh. Dit boek vind ik dus totaal niet leuk. De personages interesseerden mij totaal niet, waardoor ik ook geen bal meer gaf om het verhaal die ook saai was waar weinig in gebeurde. De schrijfstijl kon ook vele malen beter. Ik had hem bijna geDNF’ed en heb uiteindelijk zelfs de laatste 150 pagina’s geskimmed om te weten waar de rest van het boek over ging. Geen boek voor mij dus!

5. De IJzerkoning van Julie Kagawa
Nu Schaduw van de Vos net uit is, realiseer ik me weer hoe stom ik dit boek vond. Het was gewoon zo saai en er gebeurde ook veel te weinig in. Ook dit boek las ik erg langzaam. Dit boek is een van de redenen waarom ik niet meer geïnteresseerd ben in Kagawa’s boeken, maar ook omdat de verhalen mij niet aantrekken.

Welke populaire boeken vind jij niet leuk?

2 comments

  1. Ugh, Wij Leugenaars………. 2 hoef ik niet te lezen, 4 en 5 staan nog op mij te wachten. Ik geef je de zon is een boek waar ik in begin ook echt niets van snapte. Later, ergens over de helft, draaide het boek helemaal bij en schoot mijn waardering alsnog met 2 sterren omhoog. Ik heb de hongerspelen dus aan de kant gegooid. Kwam er niet doorheen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s