The Friday Five: 5 boeken waardoor onze liefde voor boeken is ontstaan

De Friday Five van deze week is bedacht door Bianca van Bookalicious Journey en gaat over boeken waardoor onze liefde voor boeken is ontstaan, want hé, het moet wel ergens vandaan komen! Deze rubriek zelf wordt gehost door Joost en daar vind je ook een lijstje met alle bloggers die meedoen, neem dus zeker een kijkje!

img-20180805-wa0007

1. Harry Potter van J.K. Rowling
Voordat ik (Celine) de boeken nog had gelezen, had ik alle films al gezien die ik geweldig vond! Dus besloot ik om de boeken te gaan lezen en die waren nog veel beter! Zowel de films als de boeken hebben ervoor gezorgd dat ik van lezen ben gaan houden en hebben ook een totaal nieuwe wereld voor mij geopend. ❤

p_20180922_095053

2. Fonkel van Maarten Jagermeester
Als er één boek is die ik (Celine) het vaakst heb herlezen, dan is het dit boek wel. Het was mijn favoriete boek van toen ik klein was en ik geloof wel dat het ervoor gezorgd heeft dat ik nog meer van lezen ben gaan houden! Stiekem hoop ik hem binnenkort weer te herlezen…

img-20180805-wa0012

3. Percy Jackson en de Olympiërs van Rick Riordan
Hoewel mijn (Veerle) liefde voor lezen hier niet is begonnen, heeft deze serie mijn liefde voor boeken wel aangewakkerd. Als ik in een leesdip zit, zorgt deze serie ervoor dat ik weer herverliefd word op boeken. En ze vrolijken me altijd weer op :).

p_20180922_100031

4. De boeken van Roald Dahl
Roalds boeken zijn denk ik wel het begin van mijn (Veerle) leescarrière! De GVR was het allereerste boek dat ik van hem las, dat ik me kan herinneren dan. Daarna volgden De Heksen, De Griezels, Ieorg Idur en nog veel meer. Ik vond ze echt fantastisch!

img-20180921-wa0004

5. Prinsessen van Fantasia van Thea Stilton
Toen ik (Veerle) klein was, ging ik vaak naar de bibliotheek. Daar ontdekte ik (of mijn moeder, dat weet ik niet meer) deze serie. Ik las het eerste deel en vond het ge-wel-dig! Dit is ook de eerste Fantasy-serie die ik heb gelezen (weet je ook gelijk waar mijn liefde voor Fantasy vandaan komt ;)).

Door welke boeken is jouw liefde voor boeken ontstaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s