Recensie: Lang & Gelukkig – Kiera Cass

WAARSCHUWING! Deze recensie kan spoilers bevatten over de eerdere delen uit de serie!

20180922_1740191.jpg


Oorspronkelijke titel:
Happily Ever After: Companion to the Selection Series
Titel: Lang & Gelukkig: Liefde overwint alles
Serie: De Selectie (#0,4, #0,5, #2,5, #3,1, #3,5)
Auteur: Kiera Cass
Vertaald door: Hanneke van Soest
Uitgeverij: Best of YA|Van Goor (NL), HarperCollins (VS)
Gepubliceerd: 8 februari 2017 (NL), 13 oktober 2015 (VS)
Genre: Young Adult, Romance, Science Fiction > Dystopia
Pagina’s: 335
Bindwijze: Paperback
Prijs: €15

Lang & Gelukkig heeft maandenlang in mijn TBR-kast gestaan. Ik vond het tijd dat ik weer eens een serie uit ging lezen, dus heb ik het opgepakt en ben ik erin begonnen. Ik vond de oorspronkelijke Selectie-trilogie erg leuk (de twee extra boeken waren wat minder leuk…) en deze novelles gaan over die boeken. Plus bonusmateriaal en illustraties! Dé ingrediënten voor een geweldige novellebundel! Of dat goed heeft uitgepakt, lees je in mijn recensie.

America’s verhaal was niet het enige dat gelukkig eindigde…

Maak kennis met prins Maxon voordat hij verliefd werd op America, en ontmoet Amberly voordat ze koningin werd. Beleef de Selectie door de ogen van een lijfwacht die zijn eerste liefde ziet vallen voor een ander en een Selectie-kandidaat die verliefd werd, maar niet op de prins. Deze prachtige collectie bevat vier novelles die zich afspelen in de glamoureuze Selection-wereld, plus exclusief bonusmateriaal en prachtige illustraties.

Mijn cijfer: 8,5/10
De pluspunten:

  • Prachtige liefdesverhalen
  • Je leert de personages beter kennen
  • Verhalen van personages
  • De illustraties
  • de inleiding door Kiera

De minpunten:

  • Celeste

In het Schreave-paleis gebeurt meer dan je met het eerste gezicht kan zien. De herinneringen die er worden gemaakt zijn voor eeuwig verborgen achter de prachtige paleismuren. Ontmoet Amberly tijdens haar Selectie, zie Maxon worstelen met zijn eigen Selectie. Volg het verhaal van de favoriete kandidaat van het volk die verliefd wordt op een paleiswacht en zie America voor de ogen van haar eerste liefde vallen voor de prins.

Wat ik erg mooi vond aan deze bundel, was Kiera’s inleiding bij elke novelle. Je leest een klein stukje van het verhaal achter het verhaal. Dat vind ik altijd mooi om te lezen, hoe een auteur bij een bepaald idee is gekomen of wat een auteur vindt van een personage. Zo leer je meer achtergrond bij het verhaal.

Daarnaast waren de verhalen prachtig! Gewoon om bij weg te zwijmelen. Deze serie is een goed voorbeeld van een serie die perfect is om te lezen aan het strand of het zwembad in een warm land. Helaas was het daar in Nederland de afgelopen week geen weer voor, maar dat maakten de liefde in de verhalen niet minder lief! *Zwijmel*

20180922_174225

Met dit soort novelles, die zijn geschreven door het oogpunt van een ander personage, leer je die personages beter kennen. Je leest hun verleden, hun grootste angsten en wildste dromen. Daardoor snap je vaak ook beter wat ze voelen en waarom ze bepaalde dingen hebben gedaan.

Let’s face the facts: Celeste is een b*tch! Dat was me al duidelijk vanaf haar allereerste ontmoeting op het vliegveld. Maar in Lang & Gelukkig lees je een deel van de Selectie uit haar ogen gezien. Opeens legt ze uit waarom ze zich zo gedraagt en stelt ze zich kwetsbaar op. En dan krijg ik medelijden met haar, maar dan wordt ik boos op mezelf want waarom zou ik medelijden hebben met zo’n kreng?! Maar dan gedraagt ze zich weer zo zielig en dan móét ik wel meeleven met haar. Maar ze is nog steeds stom. En gemeen. Echt waar.

Tot slot wil ik nog even zeggen wat een mooie illustraties er bij getekend zijn! Ze zijn gewoonweg prachtig. Ze zien er niet eens heel ingewikkeld uit. Dat is mooi, vind ik, iets simpels tekenen en het er dan zo prachtig uit laten zien. Een staande ovatie voor de illustrator!

Conclusie

Zou ik dit boek nog een keer lezen?
Ik ga dit boek zeker nog een keer lezen! ‘s Zomers, als het lekker warm is en ik heerlijk op een kussen in het gras lig.

Zou ik dit boek aanraden?
Dit boek is aan te raden aan elke Selectie-fan! De verhalen zijn een mooie toevoeging aan de trilogie.

20180922_174117.jpg

Wat vind jij van Celeste?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s