The School Book Tag

School is voor ons vorige week weer gestart, dus leek het ons leuk om een tag te doen dat ermee te maken had! We hebben hem gevonden bij Kwante in Wonderland, dus neem daar zeker een kijkje voor haar antwoorden. Neem hem gerust over als je wilt!

Maths – A book that has two characters who equal perfection
Veerle: “Tijdens de Bookstagram Challenge van Blossom Books vertelde ik dat mijn OTP Harry en Hermione van Harry Potter zijn. Nu is mijn perfecte koppel veranderd naar powerkoppel Percabeth. Ik bedoel: ze zijn gewoon geweldig samen!”
Celine: Tijdens de #BBBookstagram Challenge van Blossom Books kon ik er geen bedenken en toen herinnerde ik me opeens dé OTP. Lockwood en Lucy, sowieso! ❤

Biology – A book I would like to dissect
Celine: Een boek dat ik helemaal zou willen uitpluizen… Ai, een boek waar ik helemaal in zou willen duiken om alles te ontdekken? Heel onorigineel, maar dan toch Harry Potter! En dan zou ik toch graag Hogwarts willen ontdekken. De boeken van uncle Rick vind ik ook geen probleem, als ik maar naar Camp Halfblood mag! ❤
Veerle: “Als ik een boek moest kiezen om helemaal in te duiken, ga ik toch mee met Celine en kies ik voor Harry Potter of Rick Riordans boeken. Ik vind het sowieso leuk om de verhalen achter verhalen te horen! Ik zou eigenlijk een heleboel boeken graag helemaal willen uitpluizen.”

Physics – A book with a lot of potential
Veerle: “Een boek waar ik erg naar uitkijk om te lezen is Truth or Dance van Chinouk Thijssen. Het verhaal klinkt erg spannend.”
Celine: Oh, er zijn zoveel boeken waar ik naar uitkijk! Onder andere Het Lege Graf, Liefde & Geluk (ook al moet ik dan eerst Liefde & Gelato lezen), Mermaid en de tweede Fantastic Beasts!

Chemistry – A book I really bonded to
Celine: Ik denk niet echt dat ik een boek heb waarmee ik een echte band heb of waarin ik mezelf volledig herken. Ik denk dat ik nog maar even op zoek ga!
Veerle: “Ik heb niet echt een boek waar ik me mee verbonden voel. Ik heb zo mijn fandoms waar ik deel van uitmaak, maar boeken waar ik echt een band mee heb, heb ik niet echt… ”

p_20180916_190537

English – A book that should be a modern classic
Veerle: “De boeken van Rick Riordan beginnen voor mij wel tot de ‘klassiekers’ te horen. Of De Selectie. Dit zijn echt boeken die je gewoon gelezen moet hebben.”
Celine: Ik heb er even over na moeten denken, maar als ik een boek moet kiezen dat een echte klassieker zou kunnen worden, ga ik toch voor Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire Sáenz. Dat lijkt mij een perfect boek voor op bijvoorbeeld de leeslijst op de middelbare school. Het is contemporary, gaat vooral over de karakterontwikkeling en het is geen simpel boek, maar wel eentje die je aan het denken zet! Het is ook een boek dat niet alleen gelezen kan worden door jongeren, maar ook door volwassenen. Wat wil je nog meer?

P.E. – A book that I raced to the finish with
Celine: Er zijn best veel boeken waarvan ik zo graag het einde wilde weten dat ik niet kon stoppen met lezen. Everless, Wonder, Love, Simon, Niemands Meisje, Voor ik je loslaat… Ik denk dat ik nog wel even bezig kan zijn!
Veerle: “Dat zijn er zo veel! Vooral veel thrillers, omdat ik ze niet weg kan leggen, maar ook veel Fantasy/Contemporary boeken heb ik racend uitgelezen. PJO, Heroes of Olympus, Wonder, De Selectie, 54 minuten, Vriendschap, 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek…”

Music – A book that reminds me of a song
Veerle: The Hunger Games! Ik heb ooit op “The hanging tree” gedanst en elke keer als ik de titel van dat boek (of van Vlammen of Spotgaai) hoor, moet ik gelijk denken aan dat lied.”
Celine: Aii, ook op deze vraag kan ik geen antwoord geven. Er zijn niet echt veel boeken waarbij ik liedjes kan bedenken, waardoor ik ook moeilijk een reading playlist kan maken, hoewel ik dat wel graag zou willen proberen. Hopelijk kan ik deze vraag dus wel beantwoorden, als ik weer eens creatief ben of gewoon dé perfecte combinatie heb gevonden!

Welk boek zou volgens jou een echte klassieker moeten zijn?

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s