Recensie: The Demigod Diaries – Rick Riordan

img-20180915-wa0005Titel: The Demigod Diaries
Serie: Helden van Olympus (#2,5), Camp Half-Blood Chronicles (#7,5)
Auteur: Rick Riordan, Haley Riordan
Genre: Fantasy, Fantasy > Mythology, Young Adult
Gepubliceerd: 14 augustus 2012
Uitgeverij: Puffin Books
Pagina’s: 242
Bindwijze: Hardcover
Prijs: €9,49

Als je bekend bent met aardrijkskunde, heb je vast wel eens van het begrip “Just in time” gehoord – het principe dat de planning van productie en levering van goederen zo is gemaakt dat ze precies aankomen op het moment dat er vraag naar is, zodat het product niet maandenlang in een magazijn hoeft te staan. Dat was, dankzij school en alle gekte eromheen, precies wat er aan de hand was met The Demigod Diaries. Elf dagen heb ik erover gedaan om het uit te lezen, en wat was dat het waard!

In this action-packed short-story collection, runaway demigods Luke and Thalia face untold dangers on their way to Camp Half-Blood

Percy Jackson and Annabeth must rescue stolen goods from a fire-breathing giant who doesn’t take kindly to intruders

And Leo, Piper and Jason have to dodge a band of party-loving maenads and stave off an explosion – in one hour or less…

Discover these three never-before-seen short stories starring the heroes of Olympus and Percy Jackson – PLUS interviews, puzzles and many more.

Mijn cijfer: 9,5/10

De pluspunten:

  • Spanning!
  • Het leest vlot
  • The Staff of Hermes <3!
  • Haley Riordans Son of Magic

 

 

De minpunten:

 • Leo Valdez
 • De taal

We weten wat Annabeth heeft meegemaakt op weg naar Kamp Halfbloed, maar hoe verging het Luke en Thalia voor ze Annabeth ontmoetten? Na De Laatste Olympiër moeten Percy en Annabeth Hermes’ staf terug zien te krijgen van een vuurspuwende reus. En hoe komt het dat monsters halfbloeden ruiken? Dat, en meer, lees je in deze companion van de Helden van Olympus-serie.

Echt, ik heb al een behoorlijk aantal boeken van Rick gelezen, maar hij weet me elke keer weer te verrassen! De geweldige avonturen die hij verzint, de spanning die mooi wordt opgevoerd in het verhaal en – niet te vergeten – de mythologie die prachtig verwerkt is in het verhaal!

Stipt op één staat het verhaal: Percy Jackson and the Staff of Hermes. Waarom? Één woord, negen letters: Percabeth! Ik ben echt een megafan van deze ship. Ik vond ze al geweldig in PJO, maar in dit verhaaltje zijn ze fantastisch! En had ik al verteld dat George en Martha er in voorkomen? Aka de twee grappigste slangen ter wereld! Nou ja, je snapt het wel.

img-20180915-wa0004

Een personage die me echter irriteert is Leo Valdez. Ja, je leest het goed: ik ben een Leo-hater. Hij is gewoon zo irritant! Hij wil altijd maar de grappigste zijn en zegt alles altijd op het verkeerde moment. Ugh. Gewoon ugh.

De verhalen lezen heerlijk door. De omschrijvingen zijn kort maar krachtig en er wordt genoeg aan de verbeelding overgelaten. Dat leest erg prettig. En doordat de spanning opgevoerd wordt, is het lastig om te stoppen met lezen, omdat je wilt weten hoe het afloopt!

Een klein minpuntje was voor mij de taal waarin het geschreven was. Ik begreep het wel gewoon, maar sommige woorden of constructies van de zinnen kende ik niet. Ik moest dan naar de betekenis raden. Uiteindelijk is het gelukt en had ik er weinig last van (thank you, google), maar het is tig prettiger lezen als je niet steeds hoeft na te denken over wat iets betekent.

Op de tweede plaats staat het verhaal van de zoon van Rick, Haley Riordan. Zijn verklaring over waarom monsters halfbloeden kunnen ruiken en wie de Mist controleert (dingen waar ik eigenlijk nooit over na hebt gedacht, maar gewoon heb geaccepteerd) klinken heel logisch. Ook de schrijfstijl leek erg op die van zijn vader. Ik hoop dat Haley ooit iets besluit te schrijven. Ik zou het in ieder geval graag willen lezen!

‘It’s better not to imagine them as gods. The best way to think if them is more like a divine Mafia.”

~Alabaster Torrington, Son of Magic

 

Conclusie

Zou ik het boek nog een keer lezen?
Absoluut! Dit is zo een fantastisch spannend, interessant en vooral leuk boek! Een goede aanwinst bij de serie.

Zou ik dit boek aanraden?
Ja, het is een heel leuk boek (en geweldige serie). Het is interessant om meer te lezen over de Griekse mythologie en ook als je er weinig over weet, is het heel interessant.

Wat vind jij van Leo?

Eén reactie

 1. Haha, ik vond Son of Magic juist het stomste aan dit boek. 😂

  Ik weet nog dat ik Leo de hele tijd ‘meh’ vond, tot The House of Hades, want toen raakte ik helemaal door hem geobsedeerd (voornamelijk doordat ik gespoild was door iets dat in dat boek zou gebeuren), maar die obsessie bleek maar heel kort te zijn, want na The Blood of Olympus vond ik hem weer zo ‘meh’ als van tevoren. 😂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s