De Friday Five: 5 boeken van eigen bodem

De Friday Five van deze week staat in het teken van boeken van eigen bodem. We laten je boeken zien die het waard zijn om gelezen te hebben en je laten zien dat ook boeken van Nederlandse/Vlaamse bodem heus niet zo slecht zijn. Vaak zijn ze zelfs hartstikke goed! Chelsey van Lees Mee Met Mij heeft dit onderwerp bedacht en op Joosts blog zie je een lijstje van alle deelnemers.

20180804_152012

1. De Hoe overleef ik…-serie van Francine Oomen
Deze serie is een echte aanrader! Ik (Veerle) moet nog één boek lezen en dan heb ik de serie uitgelezen. Ik heb me tijdens het lezen van de boeken erg vermaakt. Het verhaal is realistisch en de boeken zijn lekker weg te lezen.

2. Hoe ik per ongeluk een boek schreef van Annet Huizing
Dit is een boek met als doelgroep wat jongere kinderen. Toch is Hoe ik per ongeluk een boek schreef zeker de moeite waard om te lezen! Het is een dun boek en ik (Veerle) heb het in één middag uitgelezen. Het is een mooi verhaal, een echte feelgood.

P_20180316_170640.jpg

3. De Eliminatie van Daniëlle Bakhuis
In dit boek worden thriller en filosofie samen gecombineerd tot een verhaal waarbij je op het puntje van je stoel zit en afvraagt wie het nou wel of niet waard is om te blijven leven. Van de tien mensen kan namelijk maar de helft overleven. Een echte aanrader van eigen bodem!

4. Shock van Mel Wallis de Vries
Weer een YA-thriller… Maar wel eentje die ervoor zorgde dat ik (Celine) er meer van ging lezen! Ik las dit boek door de Vakantiebieb en het was een geweldige ervaring, waardoor ik meer YA-thrillers wilde lezen. Het was ook mijn eerste Mel Wallis de Vries en ik kan me herinneren dat het continu spannend was en mij heel erg verraste op het einde

54 minuten

5. 54 minuten van Marieke Nijkamp
Dit is het geweldig spannende YA-debuut van Marieke Nijkamp. Begin dit jaar heb ik (Veerle) 54 minuten gelezen en gelijk toegevoegd aan mijn lijst met favoriete boeken! Met dit boek heeft Marieke Nijkamp een aantal weken op de NYT bestsellers list gestaan. Ook Voor ik je loslaat, Mariekes tweede boek, is spannend. Al vond ik dat een minder leuk boek dan 54 minuten.

Wat is jouw favoriete boek van eigen bodem?

2 reacties

  1. Zo leuk om te zien dat De Eliminatie erg vaak wordt genoemd in de lijstjes, dat is zo’n sterk verhaal! Hopelijk schrijft Daniëlle snel door met haar nieuwe boek, ik wil meer! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s