Wrap up augustus 2018

Augustus zit er alweer op! Deze maand hadden we vakantie en dat betekent veel vrije tijd om boeken te lezen!

Veerle

In augustus las ik wat minder dan in juli, maar ik ben op vakantie geweest naar Italië, waar we veel uitstapjes hebben gemaakt. En aan het eind van de maand heb ik ook nog eens een filmmarathon gehouden met Celine, waarvoor ik wat boeken heb gelezen.

Gelezen in augustus: 11 boeken
Gelezen in 2018: 55 boeken

1. De Laatste Olympiër van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #5)
Dit boek was weer net zo spannend als zijn voorgangers in de serie. Misschien zelfs wel spannender! Dit is mijn tweede favoriete boek uit de serie (na De Strijd om het Labyrint). Hoewel een paar dingen wat voorspelbaar waren, maakte dat het boek niet minder leuk!

2. De Verloren Held van Rick Riordan (Helden van Olympus #1)
Omdat ik geen afscheid kon nemen van het PJO universum, besloot ik maar gelijk te beginnen in De Helden van Olympus-serie. Deze serie speelt zich af in hetzelfde universum, met veel bekende personages, maar met een nieuwe vijand. Mijn recensie vind je hier.

3. De Zoon van Neptunus van Rick Riordan (Helden van Olympus #2)
Na de cliffhanger van De Verloren Held, móést ik wel verder gaan in deze serie. Gelukkig was De Zoon van Neptunus net zo spannend en leuk als het eerste boek in de serie. Hoewel er voor mijn gevoel wat minder actie in zat dan in het vorige boek, maar dat maakte verder niet uit, want ik heb er even veel van genoten.

4. Dik? van Marieke Otten
Dit was het enige geleende boek dat ik deze vakantie uit kreeg. Ik was er niet bepaald enthousiast over. De schrijfstijl was enorm kinderachtig. Er stonden alleen korte, simpele zinnetjes in en verder werden dingen alleen duidelijk gemaakt via pratende personages. En dan was het verhaal ook nog eens enorm onrealistisch. Geen aanrader, dus.

20180830_103702

5. Vlammen van Suzanne Collins (De Hongerspelen #2)
Na Dik? besloot ik dat het tijd was om Vlammen te lezen, omdat ik dan zeker wist dat ik hem voor de filmmarathon uit zou hebben. Het was een leuk boek, al kwam het wel traag op gang. Collins bleef me in dit boek verrassen. Sommige dingen had ik echt niet verwacht!

6. Spotgaai van Suzanne Collins (De Hongerspelen #3)
Na de ongelooflijke cliffhanger kon ik niet wachten om te lezen hoe dit verhaal eindigde! Ik was niet helemaal tevreden met het einde, omdat dat wat wreed was. Het einde was wel enorm spannend! De recensie van Vlammen en Spotgaai vind je hier. Ook de Boek vs. Film komt eraan.

7. Wegwezen van Jeff Kinney (Het Leven van een Loser #12)
Mijn broertje is heel enthousiast over deze serie en stond erop dat mijn ouders en ik de boeken die hij had ook zouden gaan lezen. Ik ben begonnen met deze, omdat hij het mee had genomen op vakantie. Ten slotte ging het boek zelf ook over vakantie. Ik snap nu wel waarom mijn broertje het zo een leuke serie vind.

8. 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek van Ann Brashares (Sisterhood #1)
Dit is zo een boek dat fantastisch is om te lezen op een warme zomerdag op het zachte, warme zand met uitzicht op de zee. Of een zwembad, dat mag ook. Het is een heerlijk boek om bij weg te zwijmelen in de zomer, maar als je het in de winter een keer (her)leest is het naar mijn idee helemaal niet zo leuk. Gelukkig las ik dit boek in de zomer en nu ben ik best benieuwd naar zijn vervolgen.

9. Drie keer niks van Jeff Kinney (Het Leven van een Loser #11)
Na 4 vriendinnen besloot ik te beginnen in De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Helaas kwam het boek best traag op gang. Ik had geen geduld voor dat boek, dus heb ik toen we weer terug waren van vakantie dit boek gelezen. Ik vond Wegwezen wel wat leuker dan deze, omdat de film pas de laatste tien pagina’s van het boek ter sprake kon, maar desondanks heb ik wel genoten van het boek.

10. Niet te doen! van Jeff Kinney (Het leven van een Loser #5)
Na weer twintig bladzijdes van De bijzondere kinderen gelezen te hebben, had ik weinig geduld meer en dus heb ik het laatste boek dat mijn broertje heeft van deze serie gelezen. Ook deze was weer grappig en makkelijk weg te lezen, zoals de andere boeken.

11. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs (De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine #1)
Ugh, ik ben niet bepaald een fan van dit boek. Het lijkt misschien een horror/thriller, maar dat is het totaal niet. Het boek kwam enorm traag op gang en nergens werd het écht spannend. Ik wil nog steeds de rest van de serie lezen, want ik ben benieuwd naar hoe het verhaal eindigt, maar ze staan niet meer zo hoog op mijn TBR…

Celine

Ook in deze maand las ik minder dan ik had gehoopt, maar wel meer dan in juli! Dus dat was een goed teken. Helaas waren het er niet zoveel uit mijn boekenkast, dus ik hoop dat dat de komende maanden wel gaat gebeuren!

Gelezen in augustus: 9
Gelezen in 2018: 49

1. Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire Sáenz (Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum #1)
Dit boek las ik op de eerste dag van augustus uit op vakantie. Dit was het enige fysieke boek dat ik mee had, dus had ik ook weinig andere keus. Hoewel ik verwachtte dat ik het boek niet zo goed zou vinden, bleek het toch anders te zijn. Zie hier waarom.

2. Alles wat ik voel van Stine Jensen
Dit boek had ik geleend bij de Vakantiebieb. Nu denk ik wel dat ik beter een ander boek had kunnen lenen, omdat dit boek niet op mijn TBR stond. Ik vond het boek wel interessant, doordat je erg veel leert over emoties. Dat was wel leuk. Er werden ook voorbeelden gegeven en de schrijfstijl erg duidelijk, dus erg geschikt voor kinderen om meer te leren over emoties.

3. Vampier dagboek van Graaf Dracula
Dit boek las ik even tussendoor, omdat ik geen zin had in Stad van Beenderen. Hij was erg makkelijk te lezen en leuk voor tussendoor. Graaf Dracula was ook erg grappig, dus fijn vermaak. Verder niet heel bijzonder, maar wel in een dag te lezen. Het is erg geschikt voor oktober of als je op de valreep toch je Reading Challenge wil halen.

4. De Vertelsels van Baker de Bard van J.K. Rowling (Hogwarts Library)
Ook deze las ik tussendoor. Dit was omdat ik een recensie nodig had, maar ik had Aan de rand van de stilte nog niet uit. Het was fijn om hem gelezen te hebben en het is een leuke toevoeging bij de Harry Potter-serie. Een aanrader voor iedere Potterhead! In mijn recensie vertel ik onder andere wat mijn favoriete sprookje is van de bundel en welke mij de rillingen bezorgde…

20180831_214914

5. Verwoest van Margje Woodrow
Dit was het laatste boek van de Vakantiebieb die ik las. Ik was immers maar twee weken op vakantie en de rest van de vakantie thuis, waardoor ik de Vakantiebieb minder heb gebruikt dan ik hoopte. Ik vond het een spannende thriller en ik ben zeker benieuwd geworden naar andere boeken van Margje, ook al had ik nogal een kritische recensie.

6. Aan de rand van de stilte van Anneriek van Heugten
Ik deed geloof ik wel langer over dit boek dan ik wilde, omdat het boek maar zo’n 190 pagina’s heeft. Ik vond hem wel leuk, maar niet geweldig. Hij was erg interessant, omdat fictie en feiten zo mooi met elkaar verbonden werden. Ik leerde er best wel veel van, alleen had ik bij dit boek een aantal puntjes om aan te merken. Die vertel ik hier in mijn recensie.

7. Stad van Beenderen van Cassandra Clare (De Kronieken van de Onderwereld #1)
Ai, misschien is het nu wel de beurt aan mijn grootste teleurstelling van het jaar… Ik vond dit boek niks. Ik vond hem erg saai en de personages waren erg vlak. Ik kon me totaal niet vinden in Clary en het boek was gewoon niet leuk. Ik vond hem zelfs zo slecht, dat ik bijna de behoefte had om hem te DNF’en, maar uiteindelijk toch niet heb gedaan. Oké, ik heb de laatste 150 pagina’s geskimmed, maar dat telt niet. Morgen in mijn recensie ga ik er dieper op in, dus kijk daar dan zeker naar uit.

8. 有了一隻鴨子 van 呂紹澄
Waarschijnlijk snap je niks van wat hierboven staat, maar ik beloof je dat er de komende tijd geen boek meer in het Chinees komt. In ieder geval, het gaat over een jongen die dan samen met zijn vader en zusje een eend krijgt om op te passen van de buurvrouw. Dan gebeurt er een heleboel en het is hilarisch. Meerdere malen moest ik lachen om de acties van de familie.

9. Spotgaai van Suzanne Collins (De Hongerspelen #3)
Yes! Weer eens een serie uit, dat was hoog tijd. Omdat ik het tweede deel erg saai vond, verwachtte ik niet veel van het laatste deel. Misschien zorgde dat er juist voor dat ik dit boek leuker vond dan verwacht. Al bij het begin had ik het idee dat dit boek de goede kant op zou gaan en uiteindelijk was dat ook zo. Ondertussen heb ik ook al alle films gezien, dus komt binnenkort een Boek vs Film online over de trilogie door Veerle.

Welke boeken heb jij afgelopen maand gelezen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s