The Friday Five: 5 favoriete covers

Het is weer tijd voor een Friday Five. Vandaag bespreken we onze favoriete covers. Deze Friday Five is bedacht door Angela van Faeraphel. En neem zeker ook eens een kijkje op Joosts blog, waar tevens een lijst op staat van iedereen die aan de Friday Five meedoet.

FF fav covers_11. The Surface Breaks van Louise O’Neill
Toen ik (Celine) de cover van het boek zag, wist ik gelijk dat ik het wilde lezen. Oké, ik had geen idee waar het over ging, maar die cover! En toen bleek Ierland er een rol in te spelen. Uhm, sorry hoor, maar als dat het geval is, wil ik het boek NU lezen! En de Nederlandse cover? Nou, die is wel oké, maar waarom hebben ze niet die geweldige originele cover behouden?!

FF fav covers_2

 

 


2. The Beginning of the World in the Middle of the Night van Jen Campbell

Oh, Goden. Heb je die cover gezien? Geweldig toch! De titel trok gelijk mijn (Celine) aandacht en toen ik de cover zag wilde ik het lezen. En die flaptekst! Ik heb nog steeds geen idee waar het over gaat, maar ik geloof wel dat het verhaal geweldig wordt. Die wil ik lezen!

FF fav covers_3

 

 

3. Gemini van Sonya Mukherjee
Sowieso wilde ik (Celine) dit boek lezen toen ik de titel las! Het gaat over een tweeling, natuurlijk wilde ik het dan lezen. Het verhaal klinkt ook heel mooi en ik krijg gelijk Sarah Crossan-vibes? Die cover is ook om bij weg te zwijmelen dat ik het in de kast wil zetten en er de hele tijd naar kijken en bang zijn dat ik opeens een minpuntje ontdek in de cover die het verpest en dan gebeurt dat niet en is de wereld ineens perfect.

FF fav covers_44. De Slaapster en de Spintol van Neil Gaiman
Deze cover is zó prachtig! Dit boek was voor mij (Veerle) een echte coverbuy (of coverloan, aangezien ik het heb geleend en niet gekocht). Het glinsterende goud en de illustratie op de cover zijn ongelooflijk mooi. Met het verhaal zelf is ook niets mis.

20180831_184314.jpg5. De Selectie-serie van Kiera Cass
Hoewel ik (Veerle) normaal gesproken de voorkeur geef aan geïllustreerde covers, zijn de covers van De Selectie-serie mijn favorieten. De jurken zijn geweldig en de kleuren zijn heel mooi. Als ik één cover moest kiezen uit deze serie, ga ik toch wel voor de cover van De Prinses. Die jurk is gewoon prachtig!

Wat zijn jouw favoriete covers?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s