Book haul augustus 2018

Deze maand hadden we vakantie, dus we konden veel boeken lezen. Veel boeken lezen, betekent veel boeken uit je TBR-kast, maar ook nieuwe boeken erbij. Welke dat zijn, lees je hier.

Veerle

Gekocht

20180830_103504.jpg

1. The Demigod Diaries van Rick Riordan
Eind juli heb ik van mijn oma geld gekregen voor mijn rapport van het eind van het schooljaar. Toen we weer terug kwamen van vakantie, bestelde ik The Demigod Diaries, zodat ik verder kon lezen in de Helden van Olympus-serie.

2. Het Teken van Athena van Rick Riordan (Helden van Olympus #3, Camp Half-Blood Chronicles #8)
Van het geld kocht ik ook dit boek. Ik kan echt niet wachten om verder te gaan in deze bloedstollende serie!

Geleend

1. Dik? van Marieke Ottens
Voor ik op vakantie ging, heb ik een aantal boeken geleend van de bibliotheek. Ik dacht dat ik wel veel zou gaan lezen op vakantie. Uiteindelijk is dit het enige geleende boek dat ik op tijd uit heb gekregen. Ik had genoeg eigen boeken meegenomen op vakantie, maar dat wist ik toen nog niet…

2. De Labyrintrenner; De Schroeiproeven; De Doodskuur van James Dashner (De Labyrintrenner #1, #2, #3)
Omdat ik begin dit jaar ben begonnen in het lezen van De Labyrintrenner, maar het nooit uit heb kunnen lezen, dacht ik dat ik de serie in de vakantie wel zou kunnen lezen. Nou ja, ik hoop dat ik hem dit jaar ergens nog kan lezen.

3. Verwoest van Margje Woodrow
Ik ben al een tijd erg benieuwd naar dit boek. Toen Celine het begin deze vakantie las, kon ik niet wachten het ook te lezen. Daarom leende ik het via de Online Bibliotheek, maar ik heb het deze vakantie helaas niet op tijd kunnen lezen…

4. Zwarte Zwaan van Gideon Samson
In de brugklas hebben twee meiden uit mijn klas dit boek gekozen voor een presentatie voor Nederlands. Ik was hierdoor al een tijdje nieuwsgierig naar het verhaal, maar werd weerhouden door het feit dat die meiden al in grote lijnen verteld hadden wat er ging gebeuren. Nu is het bijna twee jaar later en ben ik het zo goed als vergeten, dus heb ik hem geleend om in de vakantie te kunnen lezen. Helaas is dat niet gelukt. Ach ja, volgende keer beter.

5. Onzichtbaar van Natasza Tardio
Toen ik aan het kijken was voor boeken om te lenen, kwam ik dit boek tegen. Het verhaal sprak me aan, dus heb ik het geleend. Helaas heb ik het niet kunnen lezen, maar wil dat nog wel een keer doen.

6. Muren van Verraad van Nova Ren Suma
Ook dit boek kwam ik tegen op zoek naar boeken om te lezen. Helaas waren mijn ogen groter dan de tijd die ik had en ben ik er niet aan toe gekomen het boek te lezen. Hopelijk krijg ik snel weer tijd, want ik ben erg benieuwd geworden naar het boek!

7. Escape Room van Maren Stoffels
Ik ben al een tijd erg nieuwsgierig naar dit boek. Toen Celine het las, werd ik er al helemaal nieuwsgierig naar! Ik dacht dat ik het op vakantie zou kunnen lezen, maar helaas is dat niet gelukt…

Celine

Blijkbaar is ook de vakantie niet zo goed voor mijn boekenkast? Ik voegde er in ieder geval weer iets meer toe dan ik van plan was. *kuch* Boekenfestijn en bibliotheek *kuch*

WhatsApp Image 2018-08-31 at 19.03.02

Gekocht of Gekregen

1. Lang & Gelukkig van Kiera Cass
Mijn zus wilde iets bestellen bij onze goede, blauwe vriend, maar moest nog verzendkosten betalen. Dus vroeg ze mij of ik misschien iets wilde bestellen. Ik had De Selectie-serie bijna compleet en miste alleen nog deze, dus ging ik voor dit boek. Ik wil wel nog eerst alle hoofdboeken lezen, dus dit boek moet nog even wachten! Hopelijk kom ik er snel aan toe.

2. Een Studie in Rood van Sir Arthur Conan Doyle
Ik vind de serie Sherlock zelf helemaal geweldig, dus moet ik natuurlijk de boeken ook gelezen hebben. Dit boek zag ik bij boekenfestijn erg goedkoop, dus die nam ik mee om eens te lezen.

3. De Onverwachte Held van Kamer 13B van Teresa Toten
Ik had voor boekenfestijn nog nooit van dit boek gehoord (wel van de schrijfster), maar mijn zus liet het zien en de flaptekst sprak mij aan. Ik hoop hem binnenkort gelezen te hebben, want hij lijkt mij erg leuk!

4. In het spoor van de eclips van Bronagh Curran
Toen ik dit boek op boekenfestijn zag, wist ik gelijk dat ik hem wilde. Ik weet nog dat het boek net uitkwam en ik hem wilde lezen. Nu heb ik eindelijk dit boek, dus hopelijk kom ik er snel aan toe.

5. Al het moois is niet verloren van Danielle Younge-Ullman
Ook dit boek staat al wat langer op mijn TBR, dus ik was erg blij toen ik hem op boekenfestijn zag. Ook deze wil ik gauw lezen, maar met zoveel boeken die ik binnenkort wil lezen, weet ik niet welke gelezen zal worden!

6. Codenaam Coco van Carmen Reid
Ik weet nog dat dit boek in de Reading is for Awesome People zat (ja mensen, lang geleden!) en ik hem wilde lezen. Ik heb hem nu eindelijk, maar ik denk niet dat ik hem dit jaar nog lees. Ik heb nu heel veel oorlogsboeken en ik wil ze niet allemaal na elkaar lezen, ik moet dus nog even kijken welke ik eerst ga lezen.

7. Codenaam Verity van Elizabeth Wein
Ook dit is een oorlogsboek en heb ik gekocht bij boekenfestijn. Het boek lijkt mij erg spannend en ontroerend, maar ook van deze weet ik niet wanneer ik hem ga lezen, om dezelfde reden als bij Codenaam Coco. Het kan dus heel binnenkort zijn, maar ook pas volgend jaar.

8. Rose onder vuur van Elizabeth Wein
Ik beloof je, dit is het laatste boek dat ik heb gekocht bij boekenfestijn! Ik weet nog dat ik dit boek bij een ander persoon zag die zijn boeken aan het uitzoeken was. Ik dacht nog dat ik het boek ging pakken als hij het niet wilde, tot ik de stapel vond van dit boek. Ik weet zelf niet of hij het heeft gekocht of niet, maar ik in ieder geval wel!

9. Der Totenleser van Michael Tsokos
Ik heb dit boek van mijn moeder in het Chinees gekregen. Ze had er namelijk twee van. Dit boek gaat over een patholoog anatoom en een aantal zaken van hem en omdat ik graag patholoog wil worden, heeft ze het gegeven. Nu lezen we het boek samen in het Chinees en het is tot nu toe erg interessant!

Geleend

9. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs (De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine #1)
Dan ben ik dus ook naar de bibliotheek geweest, speciaal voor dit boek. Op het moment van schrijven (29 augustus), gaan Veerle en ik morgen de verfilming kijken. Ik heb het boek helaas nog niet gelezen, maar ik hoop er wel een begin te maken en dan hopelijk een heel stuk gelezen te hebben.

10. De Zee van Monsters van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #2)
Hoewel ik van plan was alleen het vorige boek te lenen, zag ik ook dit boek in de bibliotheek. Ik ben bezig series te voltooien (kijk maar niet naar het vorige boek…) en met dit tweede deel ga ik de goede kant op. Ik heb er zin in!

11. Gouden bergen van Holly Smale (Geek Girl #4)
Ook dit boek leende ik met de goede intentie om series te voltooien. Ik heb hem al eerder geleend, maar kwam er toen niet aan toe. Nu wil ik hem wel lezen, zodat ik daarna nog maar twee boeken hoef te lezen in de serie!

12. Liefdesbrieven aan de sterren van Ava Dellaira
Ik was niet van plan om dit boek deze ronde te lenen, maar mijn zus had het gepakt en gevraagd of ik het wilde lezen (nou ja, ze dumpte het eerder in mijn handen, maar sst!). Ik wil het lezen, dus waarom niet? Ik denk wel dat ik alle boeken gelezen krijg, tenzij ik geen zin krijg in lezen… Ach, we zullen zien!

Welke boeken heb jij deze maand geleend, gekregen of gekocht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s