Inspiratieloos? Hier een paar ideeën voor je boekenblog!

Dit is misschien het meest niet-geschikte artikel voor mij om te schrijven momenteel, omdat ik een beetje inspiratieloos ben. Ja, ook wij als bloggers die iedere week content creëren voor onze blog, staren weleens naar een knipperende cursor die opeens veel interessanter is dan normaal. Als jij dit herkent, is dit artikel voor jou momenteel denk ik wel van belang. Hopelijk kan ook jij, net als ik, er weer een tijd mee vooruit!

1. Oude artikelen onder de loep nemen.
Als je al lange tijd blogt, is het leuk om artikelen van later weer eens onder de loep te nemen. Misschien omdat het een TBR is waarbij je wilt vertellen wat nu de stand van zaken is of een handjevol artikelen die het lezen waard is voor de nieuwe lezer. Kan je er gelijk een nieuwe rubriek mee starten!

2. Andere lezers in het zonnetje zetten.
Heb jij meerdere boekbloggers van wie je de blogjes dagelijks leest? Of een booktuber waar je dagen smachtend wacht op een nieuwe video? Of misschien wel die ene bookstagrammer die de mooiste feed met geweldige foto’s heeft om bij weg te zwijmelen? Zet ze dan eens in het zonnetje! Vertel je lezers waarom zij die persoon sowieso moeten volgen en wat je favoriet van die persoon is. Zal iedereen vast erg waarderen!

p_20180828_1147331

3. Welke boeken wil jij lezen?
Als lezer heb je vast en zeker een torenhoge TBR-lijst waar je ook veel mee kan! Misschien dat je die lijst wel even moet uitzoeken, waarbij je gelijk een rubriek kan maken dat je je TBR uitzoekt. Je kan ook vertellen welke boeken je voor het eind van het jaar sowieso gelezen wil hebben of boeken van een aantal jaar geleden die je nog graag wil lezen. Misschien wel een lijstje met boeken waar je heel enthousiast voor was dat ze uit zouden komen, maar ze tot je schaamte nog steeds niet hebt gelezen… Je kunt er in ieder geval erg veel kanten mee op.

4. Ga een challenge aan!
Een challenge, altijd leuk! Wil je eindelijk die dikke Stephen King gelezen hebben? Of heeft de gehele Harry Potter-serie duidelijk een reread nodig? Ga de challenge aan om het binnen een bepaalde tijd gelezen te hebben. Wil je het binnen een week proberen? Of ga je toch veilig voor een maand? Plaats in het begin van je challenge een artikel waarin je het meedeelt en daag je lezers uit om mee te doen! Een update tussendoor kan geen kwaad en aan het eind van de challenge vertel je wat de uitkomst is. Als challenge kan je ook een aantal boeken willen lezen of een boekenbingo houden, altijd leuk!

5. Ik vind hier wat van, namelijk…
De boekcommunity gaat niet gepaard zonder problemen. Af en toe komen er discussies op gang door een net-uitgekomen boek die heel wat commentaar uitlokt. Je kan ook vertellen wat je over iets vindt, als je er een uitgesproken mening over hebt of er iets over te zeggen hebt. Het kan ook iets al kleins, zoals waarom jij volop voor de paperbacks gaat en de hardcovers zonder twijfel links laat liggen of waarom jij wél ezelsoren maakt, want ik weet zeker dat mensen daar erg benieuwd naar zijn (waaronder ik!).

Heb jij nog tips voor inspiratieloze boekbloggers?

2 comments

  1. Ja, die Harry Potter reread. Ik ben vorig jaar in begonnen, maar er ook meteen na boek 1 weer mee gestopt. Was van plan alles achter elkaar door te lezen, maar is er niet van gekomen. Binnenkort weer even oppakken.

    Like

    • Jammer dat het niet is gelukt, hopelijk lukt het binnenkort weer wel! Voor mij is het beter als ik een ander boek tussendoor lees, om het wel leuk te houden. Ik moet ook nodig een reread gaan houden voor de Harry Potter-boeken, bedenk ik me nu…

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s