The Friday Five: 5 personages die we wel voor een dag zouden willen zijn

WAARSCHUWING! Deze Friday Five bevat spoilers over De Vloek van de Titaan (Percy Jackson en de Olympiërs #3)

De Friday Five, gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy, is een rubriek die elke week terugkeert met een nieuw onderwerp. Deze week gaat het over de personages met wie wij wel een dagje zouden willen ruilen, bedacht door Chelsey van Lees Mee Met Mij. Dus doken we de boeken in op zoek naar hét perfecte personage. Want welk personage heeft nou niet het meest verschrikkelijke leven, maar wel een leuk verhaal én natuurlijk met geweldige gaven en mede-personages!

1. Ginny Weasley uit Harry Potter
Nee, ik (Veerle) wil haar niet zijn vanwege haar relatie met Harry. Ik zou wel eens een dag willen ervaren hoe het is om uit een grote familie te komen. Plus, dan heb ik Fred en George als broers!

img-20180805-wa0007

*Begin spoiler*

2. Nico di Angelo uit Percy Jackson en de Olympiërs
Ik (Veerle) zou hem wel voor een dag willen zijn. Dan ben ik een halfbloed en de zoon van Hades! Kan ik voor een dagje dode-skelettenlegers oproepen. En voelen of mensen dood gaan. Ik ben benieuwd hoe dat voelt…

*Einde spoiler*

img-20180805-wa0012

3. Artemis uit Percy Jackson en de Olympiërs
Hoe gaaf zou het zijn om een god te zijn? Al is het maar voor een dagje! Hoewel Artemis niet mijn (Veerle) favoriete godin is (ze staat op nummer drie, na Apollo en Athena), lijkt het me toch de leukste godin om een dagje te zijn. Dan mag je jagen met je eigen clubje onsterfelijke meisjes, heb je geen gezeur van halfbloed kinderen (lijkt me soms best vervelend) én ben je de godin van de jacht!

4. Newt Scamander uit Harry Potter
Zoals jullie ondertussen misschien wel al weten, is Newt een van mijn (Celine) favoriete personages van de Harry Potter-serie. Het zou me geweldig lijken om een dagje in zijn voeten te staan. Dan kan ik toveren, goed met dieren omgaan, weten hoe het is om een echte Hufflepuff te zijn bij Hogwarts én heb ik wel wat van de wereld gezien. Oh, vergeet niet dat de vrouw van mijn kleinzoon dan Luna is <3!

p_20180716_144440

5. Danna Bell van Alter Ego
Danna Bell, ook wel bekend als Monarch in het boek, lijkt mij (Celine) ontzettend gaaf om een dagje te zijn. Dan kan ik én vechten als een baas en veranderen in vlinders wanneer ik maar wil! Dit is niet alleen heel handig voor in een gevecht, maar ook als ik wil vluchten of ergens naar binnen wil via een klein gaatje. Oh, en die andere personages van Alter Ego lijken mij trouwens ook tof om voor een dag van plaats te wisselen.

Welk personage zou jij voor een dag willen zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s