Series die ik nooit heb uitgelezen

20180804_151907.jpgGeef toe: iedereen heeft wel een paar series waar die aan begonnen is, maar nooit de kans (of zin) heeft gehad om het uit te lezen. Net zoals ik. Al heb ik een stuk of vijftien series die ik (nog) niet heb uitgelezen… Ik vrees dat dit na de vakantie nog veel erger wordt, aangezien veel van de nieuwe e-boeken die ik heb gekregen de eerste paar delen van een serie zijn… Volgens mij is dat een van mijn meest irritante talenten: in series beginnen, vervolgens vergeten dat ik erin begonnen ben en ze niet uitlezen.

20180706_1659091. Pretty Little Liars van Sara Shepard
Op Koningsdag heb ik het eerste boek uit de serie op de kop weten te tikken. Lange tijd was ik te druk bezig met het lezen van andere boeken, totdat ik eind juni zin had dit boek te lezen. Ik heb echter niet de andere zeven (Nederlandse) delen van de serie en heb ze ook nog niet gelezen… Wel kijk ik de serie op Netflix (oeps!), maar hij is te spannend om te stoppen met kijken en te wachten tot ik de boeken heb gelezen…

 

20180804_151933.jpg2. Helden van Olympus van Rick Riordan
Laatst heb ik de PJO-serie uitgelezen en ben ik meteen erna begonnen met de Helden van Olympus. Op moment van schrijven ben ik halverwege het eerste deel. Ik ben van plan deze vakantie het tweede deel ook te lezen en misschien het companion boek The Demigod Diaries.

20180508_0840273. De Hongerspelen van Suzanne Collins
Voor school heb ik het eerste deel uit de serie al gelezen. Deze vakantie wil ik de serie uit gaan lezen, zodat ik de boeken heb gelezen voor Celine en ik aan het eind van de vakantie de films gaan kijken. De reden dat ik deze serie nog niet heb uitgelezen is eenvoudig omdat ik te druk bezig was met het lezen van andere boeken en er nog niet aan toegekomen ben.

20180804_152012.jpg4. Hoe overleef ik…? van Francine Oomen
Ik ben al zeker anderhalf jaar bezig in deze serie. Vooral in de zomervakantie, als we in de auto zitten, lees ik deze boeken. Mijn doel is om de serie in 2018 uit te lezen en ik hoop dat dat gaat lukken. In de vakantie verwacht ik de delen te lezen die ik nog in mijn kast en op mijn e-reader heb staan en dan hoop ik het eerste deel van de serie (maar het laatste deel dat ik nog moet lezen) later dit jaar te lezen.

WhatsApp Image 2018-01-29 at 14.54.275. Kleine, blauwe enveloppen van Maureen Johnson
Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat 13 enveloppen & 1 rugzak een vervolg zou hebben, maar kwam er begin dit jaar achter dat het deel is van een tweeluik. Ik hoop dat ik deze serie voor volgende zomervakantie uit heb gelezen.

Kamer 166. Scarlett van Maureen Johnson
Ook van Kamer 16 had ik niet verwacht dat er een tweede deel van was, maar dat is er wel. Ik ben benieuwd hoe ik die ga vinden, want van Kamer 16 was ik niet helemaal enthousiast…

20180731_163433.jpg7. Geek Girl van Holly Smale
Ik dacht dus dat ik deze serie in december uit had gelezen, maar kwam er laatst via Goodreads achter dat er nog een deel #2,5 bestaat… Ik hoop dit boek dit jaar te kunnen lezen, maar moet hem dan wel ergens zien te vinden…

20180714_1303078. De Godinnentest van Aimée Carter
Wat ik had verwacht van dit boek: ACTIEACTIEACTIE! Wat dit boek was: *Zwijmel*. Dat is dus niet wat je wilt. Desondanks wil ik deze serie toch uitlezen. Waarom? Omdat ik zo een mens ben dat alle series waar die in is begonnen uitleest, ook al zijn ze de stomste ooit. Maar ik denk eerlijk gezegd niet dat ik al die tussen delen ga lezen…

Series_Labyrintrenner9. De Labyrintrenner van James Dashner
In februari kwamen de eerste twee films op televisie. Aangezien het verhaal ons aanstond, hebben mijn ouders, broertje en ik de films gekeken. Toen had ik het geweldige idee in de serie te beginnen. Ik ben tot bladzijde 19 van deel één gekomen. Niet omdat het niet leuk was, maar omdat ik weinig tijd had om te lezen.

20180804_15194310. Artemis Fowl van Eoin Colfer
Voor Engels moeten we aan het begin van de les tien tot vijftien minuten een boek lezen. Toen ik Harry Potter and the Cursed Child uit had, ben ik begonnen in Artemis Fowl. Helaas was dat iets te hoog gegrepen en begreep ik er helemaal niks van… Nu ik deel 1 tot en met 7 (in het Nederlands) op mijn e-reader heb staan, hoop ik verder te kunnen gaan in de serie.

Series_bijzondere kinderen

11. De Bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs
Ook deze serie leek me een goed idee om in te beginnen toen Celine het idee had samen de film te kijken nadat we de boeken hadden gelezen. Het boek was leuk, alleen mijn timing was slecht. Ik leende en begon namelijk in september het boek. Precies op het moment dat het op school heel druk wordt met de eerste toetsen en opdrachten. Ik hoop de trilogie deze vakantie (of dit jaar) uit te lezen.  

20180804_154846.jpg12. Bridget Jones van Helen Fielding
In de meivakantie leende mijn moeder me Het dagboek van Bridget Jones en Het nieuwe dagboek van Bridget Jones. In een van de eerste weken van de vakantie heb ik Het dagboek van Bridget Jones gelezen. Ik vond het een erg grappig boek. Hopelijk lukt het me Het nieuwe dagboek ook dit jaar te lezen.

20180804_151953.jpg13. Boomhut van Andy Griffiths en Terry Denton
Tweede Pinksterdag wachtte ik op een vriend waarmee ik samen naar Celine’s verjaardag zou fietsen. Omdat ik vroeg klaar was, besloot ik even te gaan lezen. Mijn broertje had De Boomhut van 52 verdiepingen beneden laten liggen en voor ik het wist was ik erin begonnen! Mijn broertje heeft de andere delen ook, dus ik denk dat ik die binnenkort ga lezen. Ik weet echter niet zeker of ik deze serie wel uit ga lezen…

Wonder14. Wonder van R.J. Palacio
Voor mijn verjaardag heb ik Wonder gekregen. Die heb ik gelezen en ik vond het geweldig! Er zijn nog een paar vervolgen op het boek geschreven als Auggie & me, 365 days of wonder, We’re all wonders en The Wonder journal. Die wil ik ook graag lezen.

20180804_152001.jpg15. Harry Potter van J.K. Rowling
Ik heb jarenlang gedacht dat ik deze serie had uitgelezen. Totdat ik een aantal e-boeken mocht uitkiezen uit een enorme stapel van mijn ouders en er achter kwam dat er een Prequel is geschreven! Het gaat over James en Sirius en is niet zo dik. Ik wil dit boek deze vakantie lezen, zodat ik de serie wél uit heb.

20180804_154956.jpg16. De Selectie van Kiera Cass
In deze serie ben ik een heel eind. Het enige wat ik nog moet lezen, is Lang & Gelukkig. Dat is een bundel van de tussenboeken #0,4; #0,5; #2,5; #3,1; #3,5 en wat extra materiaal als tekeningen en een voorwoord van Kiera Cass. Ik ben er erg benieuwd naar!

In welke series ben jij begonnen, zonder ze ooit uitgelezen te hebben?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s