Recensie: Harry Potter: Film Wizardry – Brian Sibley

img-20180817-wa0006Titel: Harry Potter: Film Wizardry: from the creative team behind the celebrated movie series
Auteur: Brian Sibley
Genre: Fantasy, Non-Fiction
Gepubliceerd: 19 oktober 2010
Uitgeverij: Bantam Press
Pagina’s: 164
Bindwijze: Hardcover
Prijs: £25,99

Vorig jaar meivakantie ben ik naar Londen geweest. Daar zijn we ook naar de Harry Potter studio tour geweest, wat erg leuk was. Aan het eind van de tour kwam je in een souvenirwinkel, waar ik Harry Potter: Film Wizardry heb gekocht. Ik ben er toen gelijk in begonnen, maar heb daarna niet verder gelezen, tot nu. En wat ik ervan vond? Dat lees je hier.

Harry Potter: Film Wizardry gives readers a front row seat to the magical journey that brought J.K. Rowling’s wizarding world to the big screen. Step off Platform Nine and Three Quarters and into the hidden world behind the scenes of the Harry Potter film series. Brian Sibley is the author of other bestselling behind-the-screen books, like The Lord of the Rings: The Making of the Movie Trilogy and The Land of Narnia. The book includes Producer’s Diaries from the Harry Potter films’ executive producer David Heyman.

Mijn cijfer: 10/10

De pluspunten:

  • Er zitten veel leuke weetjes in!
  • Leuk dat ook de acteurs hun zegje mogen doen.
  • De lay-out is mooi.
  • De extra boekjes en props in het boek.
  • De informatie over het maken van de films.

De minpunten:

  • Geen enkele.

In dit prachtige boek neemt het productieteam van Harry Potter je mee naar de Wizarding World van het filmmaken. Ze vertellen alles wat je altijd al hebt willen weten over het brengen van de magie in de boeken van J.K. Rowling naar het grote scherm.

Wat een geweldig boek was dit! Ik vond het een enorm interessant boek. Het staat vol met interviews met mensen die mee hebben gewerkt aan het boek, trucjes die het special effects team heeft gebruikt om alles zo echt mogelijk te laten lijken en nog veel meer! Dit vond ik erg tof om te lezen.

img-20180817-wa00031.jpg

En niet alleen de informatie in het boek was leuk, ook de lay-out was prachtig gemaakt! Hoewel ik het soms wat rommelig en onoverzichtelijk vond, was het mooi in elkaar gezet met afwisselend tekst en afbeeldingen van onder andere de Studio Tour en backstage. Ook de verschillen in lettertype en -grootte maakten het fijn om te lezen. Daar komt bij dat het Engels niet per se heel lastig was om te lezen!

img-20180817-wa00052

Een geweldige toevoeging in het boek waren de boekjes en andere kopieën van verschillende props die gebruikt werden in de films. Zo zaten er een miniatuurversie van de Marauder’s Map, het programmaboekje van de Quidditch World Cup, Harry’s Hogwartsbrief en nog veel meer! Plus een boekje met backstagefoto’s achterin het boek.

img-20180817-wa00041

Naast dit alles, vond ik het ook leuk dat de acteurs hun zegje mochten doen over hun ervaringen en hoe zij hun personage interpreteren. Niet alleen de hoofdrolspelers als Emma, Daniël en Rupert mochten dit, ook acteurs met minder grote rollen als Helena Bonham Carter, Jason Isaacs en Evanna Lynch hadden een pagina gewijd aan hen en hun rollen.

Conclusie

Zou ik het boek nog een keer lezen?
Zeker wel! Ik denk dat ik het niet alleen helemaal zou lezen, maar dat ik het ook af en toe door zal bladeren of delen ervan ga lezen.

Zou ik het boek aanraden?
Ja! Ik zou dit boek aan elke Potterhead ter wereld aanraden. Ook als je niet zo’n grote fan bent van Harry Potter (maar wel de films hebt gezien), is dit boek wel leuk.

Heb jij dit boek gelezen? Zo ja, wat vond je ervan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s