The Friday Five: 5 boeken die vertaald zouden moeten worden

De Friday Five (gehost door Joost) van deze week gaat over vijf boeken die vertaald zouden moeten worden, bedacht door Joost zelf. Af en toe komen er boeken voorbij die je wel graag zou willen lezen, maar niet vertaald zijn. Omdat wij beide liever in het Nederlands lezen dan in het Engels, komt dit maar al te vaak voor. Hierdoor was het ook niet zo moeilijk om er vijf te bedenken!

399259812959086

1. The Demigod Files en The Demigod Diaries van Rick Riordan
Waarom zijn deze boeken nooit vertaald? Hoewel het geen ramp is dat ze in het Engels zijn geschreven (deze taal is niet lastig te begrijpen), komen de boodschap en verhalen in de boeken soms beter over als je ze in je eigen moedertaal leest. Ik denk dat dat bij deze boeken ook het geval is.

11544466

2. Breathe van Sarah Crossan (Breathe #1)
Ik (Veerle) heb Breathe nog niet gelezen, maar wil dat wel graag. Probleem: het boek is niet vertaald en ik ben bang dat mijn Engels nog niet goed genoeg is om dit te begrijpen als ik het lees.

35025114

3. The Book Jumper van Mechthild Gläser
Dit boek lijkt mij (Veerle) erg leuk! Helaas is dit boek nog niet in het Nederlands vertaald. Ik kan natuurlijk altijd proberen het boek in het Engels te lezen, maar ik vind het persoonlijk toch fijner om boeken in mijn moedertaal te lezen…

21399241

4. Don’t Even Think About It van Sarah Mlynowski (Don’t even think about it #1)
Ik heb vorig jaar Hey, Met Mij! van deze auteur gelezen en die was echt hilarisch! Toen zag ik ook dit boek en werd mijn interesse aangewakkerd. Ook deze lijkt mij fantastisch. Hopelijk wordt deze ook vertaald, nu onlangs I see London, I see France ook is vertaald.

23344222

5. The Potion Diaries van Amy Alward (Potion #1)
Ook deze lijkt mij (Celine) geweldig. Het verhaal klinkt origineel, dus hopelijk is de uitwerking ook zo. En als deze wordt vertaald in het Nederlands is het al helemaal geweldig. Ik ben benieuwd!

Welke boeken zou jij graag vertaald willen zien?

Bron afbeeldingen: Goodreads

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s