Spine Poetry | De Prinses

Alweer lange tijd geleden zag ik bij My Pink Fairytale een artikel voorbij komen over Spine Poetry. Het leek mij een ontzettend leuk idee, dus bewaarde ik hem, alleen was ik er nooit aan toegekomen om hem verder uit te werken. Totdat ik onlangs merkte dat de woensdag vol met lijstjes zat en ik eens iets anders wilde. Ik zag deze weer voorbij komen bij de mijn ideeën en ben er gelijk mee aan de slag gegaan. Maar wat is Spine Poetry precies?

Bij Spine Poetry maak je kort gezegd een gedicht aan de hand van je boeken. Je gebruikt de titels om het gedicht te creëren met wat woorden om het wat beter te laten klinken of om het grammaticaal te laten kloppen.

 

p_20180815_111809

Nu ben ik niet de grootste fan van gedichten (ik heb zelfs een gruwelijke hekel aan de tijden bij Nederlands waarbij we ze moeten analyseren), dus is het misschien wel niet iets dat mensen van mij verwachten, maar ik wilde mij er wel eens een keer aan wagen. Misschien zou het wel leuk worden?

Ik heb er zeker plezier uit gehaald om het gedicht te bedenken, hoewel dat natuurlijk niet zegt dat ik gedichten gelijk geweldig vind.

Maar goed, hier dan het gedicht!

De Prinses
Gevangene van de nacht
Dromen van de kroon
Een schitterende chaos in het spoor van de eclips
Vechten voor vrijheid aan de rand van de stilte
Want al het moois is niet verloren

Het is niet het beste gedicht ooit, maar ik vind het toch wel aardig gelukt! Ik had verwacht niet zulke mooie titels te hebben, maar ik kan zeker niet klagen. Het opmerkelijkste is wel dat ik bijna alle boeken (op eentje na) dit jaar heb gekocht en dat ik ze allemaal (op dezelfde na en in een andere ben ik bezig) nog niet heb gelezen!

Het was erg leuk om te doen en als ik over een tijd weer andere boeken heb die geweldige titels hebben, zal ik het zeker nog een keer doen!

Heb jij weleens Spine Poetry gemaakt?


2 reacties op ‘Spine Poetry | De Prinses

    1. Dankjewel! Ik vond het inderdaad super leuk om te doen en zou er zeker nog eentje maken! Ik vind het ook fijn dat je creatief bezig bent voor zo’n gedicht en dat is ook wat ik zoek in ideetjes. Win win, dus!

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s