The Friday Five: 5 auteurs die meer aandacht verdienen

Er zijn zoveel goede auteurs die iedereen kent, maar er zijn ook auteurs die ontzettend goed zijn, maar die nog weinig mensen kennen. De Friday Five van deze week gaat over die laatste groep auteurs. Het onderwerp is bedacht door Chelsey van Lees Mee Met Mij en de Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy.

1. Sophie McKenzie
Ik (Veerle) heb haar Vermist-trilogie gelezen en vond het fant-tas-tisch! De boeken bleven spannend en waren niet erg voorspelbaar. Het eerste deel van deze serie, Vermist, staat zeker op mijn lijstje met favoriete boeken.

2. Marieke Nijkamp
Hoewel ze nog niet heel veel boeken heeft geschreven, vind ik (Veerle) de boeken die ze heeft geschreven erg mooi geschreven. De schrijfstijl is fijn en de spanning wordt hoog gehouden. In Amerika is ze al heel populair, maar in Nederland nog niet zo.

3. Sarah Crossan
Ik denk dat jullie nu wel weten dat ik (Celine) een grote fan ben van de boeken van Sarah Crossan. Ik vind haar boeken geweldig, maar helaas zijn haar boeken nog niet zo bekend bij veel mensen. Er zijn twee van haar boeken vertaald en hopelijk komen er nog veel meer, zodat meer mensen haar boeken kunnen lezen en ervan kunnen genieten!

4. Alexandra Penrhyn Lowe
Ik (Celine) heb van Alexandra alleen een deel van Het huis Anubis-serie gelezen en het eerste deel van De Laatste Wachter-serie gelezen. Zeker de laatstgenoemde serie vind ik geweldig, toch ken ik maar weinig mensen die het ook hebben gelezen. Ik hoop binnenkort verder te gaan met de serie en ik hoop ook dat Alexandra meer boeken gaat schrijven, want ze zijn goed!

5. Cornelia Funke
Waar ik (Celine) nog minder mensen over hoor praten, is Cornelia Funke. Waarschijnlijk komt dat doordat ze uit Duitsland komt en mensen meer boeken uit de Engelse boekenmarkt lezen. Ik heb van haar al meerdere boeken gelezen, die ik allemaal erg goed vond. Ze heeft onder andere de Inkt-trilogie en de Reckless-serie geschreven. Van mij mag zij ook wat bekender worden, hoor!

Welke auteurs verdienen volgens jou meer aandacht dan ze nu hebben?

Advertenties

One comment

  1. Jaaaa Cornelia Funke is zo tof! Die mag zeker meer aandacht krijgen (en ik moet echt nog eens het laatste deel in de Inkt-serie lezen, was meer dan tien jaar geleden begonnen maar toen halverwege gestopt, terwijl die boeken zo goed zijn)!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s