Vijf boeken die zich afspelen in Amsterdam

Het is zomervakantie! De meeste mensen gaan op vakantie naar een warm (en ver) land. Ook boeken spelen zich vaak ver weg af. Maar sommige boeken spelen zich dicht bij huis af, in onze eigen hoofdstad.

22558796

1. Een weeffout in onze sterren van John Green
In dit boek, dat mij niet zo goed bevallen is, gaan de hoofdpersonages op zoek naar hun favoriete schrijver. Ze komen erachter dat hij in Amsterdam woont en gaan op reis. Helaas zijn ze niet erg lang in Amsterdam… Een van de redenen dat dit boek mij niet zo goed is bevallen, is omdat de zoektocht naar de schrijver helemaal niet zo groot is als de flaptekst doet lijken.

WhatsApp Image 2018-01-29 at 14.54.27

2. 13 enveloppen & 1 rugzak van Maureen Johnson (Little blue envelopes #1)
Ook in dit boek is de rol van Amsterdam niet heel groot. De hoofdpersoon gaat op een reis naar een aantal grote steden in Europa, in opdracht van dertien kleine enveloppen die haar tante haar heeft nagelaten. Amsterdam is een van de steden. Wel was het stuk waarin ze Amsterdam bezoekt mijn lievelingsstuk, omdat het zo hilarisch was!

WhatsApp Image 2018-01-15 at 15.35.46

3. Wat als… van Daniëlle Bakhuis
Dit hele boek speelt zich af in Amsterdam. Om preciezer te zijn: het speelt zich af op het Amstellyceum, de oude middelbare school van Daniëlle zelf! Verder komen er niet veel locaties in Amsterdam voor in het boek, aangezien het verhaal over school gaat.

IMG_20180530_161117_854

4. Het Achterhuis van Anne Frank
Dit is misschien wel het beroemdste boek ooit geschreven dat zich afspeelt in Amsterdam! In het boek schrijft Anne Frank van 12 juni 1942 tot 1 augustus 1944 haar belevenissen in het Achterhuis, het onderduikadres van haar en nog zeven andere mensen. Ook dit boek speelt zich niet in heel andere locaties af dan het Achterhuis. Niet zo gek als je als Jood moet onderduiken om in leven te blijven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

33106574

5. Op de rand van het niets van Corinne Duyvis
Ik heb dit boek nog niet gelezen (ik wil het wel lezen), maar ik heb gehoord dat het zich afspeelt in Amsterdam. Ik weet niet welke locaties er allemaal precies in voorkomen. Wel weet ik dat het verhaal zich ook kort afspeelt op Schiphol.

Welke boeken spelen nog meer af in Amsterdam?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s