Wrap up juli 2018

Photo Editor-20180801_190524.jpgJuli is alweer voorbij! We zijn alweer over de helft van 2018, wat betekend dat we minder dan zes maanden hebben om onze Reading Challenge te voltooien. Hoe zit het met onze Reading Challenge? En welke boeken hebben we afgelopen maand gelezen? Je leest het hier!

Veerle

Onze proefwerkweek begon begin juli. Tijdens de proefwerkweek hebben we veel vrije tijd om te leren en lezen. En na de proefwerkweek hebben we geen lessen of huiswerk meer, dus kunnen we twee hele maanden lang blijven lezen! Dat is ook gelijk te zien in hoeveel boeken ik deze maand heb gelezen. Ik heb zelfs mijn Reading Challenge voor 2018 gehaald!
Gelezen in juli: 16 boeken
Gelezen in 2018: 44 boeken

20180801_123809.jpg

1. Geek Girl van Holly Smale (Geek Girl #1)
Omdat ik mijn Currently reading-lijst flink omlaag wil krijgen, ben ik eind juni verder gegaan in Geek Girl. Dit was de tweede keer dat ik hem heb gelezen en hij was nog even grappig als de eerste keer! Zeker een aanrader.

2. De Vloek van de Titaan van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #3)
Dit boek was zó ongelooflijk gaaf! Ik had ook niet anders verwacht van Rick. Ik vind het toch knap dat hij altijd weer dit soort avonturen weet de bedenken. En ik ben dól op de grappen in dit boek. De humor is zó droog! Ik heb meerdere keren dubbel gelegen van het lachen. Ik kon niet wachten om verder te gaan in de serie.

3. De Godinnentest van Aimée Carter (Godinnentest #1)
Dit boek was totaal niet wat ik ervan had verwacht. In de goede zin, maar ook in de slechte zin… Het boek was leuk, maar meer een Selectie-achtig boek dan een Percy Jackson-achtig boek, wat ik had verwacht. Dat vond ik aan de ene kant wel jammer, maar het verpestte het boek niet per sé. Het zou het boek wel spectaculairder en interessanter maken. En dan de mythologie. Hoe kan een mens die een hele serie over de Griekse mythologie schrijft zó weinig kennis hebben ervan?! Dat irriteerde me nogal tijdens het lezen van dit boek. Een aardige Hades… Het moet niet gekker worden! Mijn hele recensie lees je hier.

4. Een nieuw leven van Annemarie Bon
Hier ben ik al een jaar in bezig en ik wilde hem eindelijk uitlezen, zodat mijn Currently reading-lijst wat omlaag gaat. Het is me begin deze maand gelukkig gelukt! Het onderwerp van het verhaal (tienerzwangerschap) was vrij bijzonder, maar verder is het verhaal niet bijzonder: een koppige tiener, vervelende ouders, een dominante moeder… Mijn hele recensie lees je hier.

5. Oorlog & Vriendschap van Dolf Verroen
De laatste dag van mijn proefwerkweek had ik een beetje een probleempje: ik had mijn boek uit, maar die middag zou ik naar de boekverkoop van de bibliotheek gaan. Ik besloot om een dun boek te lezen, omdat ik die snel uit heb en dus snel kon beginnen aan de boeken die ik tijdens de boekverkoop zou kopen. Omdat dit boek maar 96 pagina’s had, ben ik hierin begonnen. Ik heb hem gelijk uitgelezen.

6. De Strijd om het Labyrint van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #4)
Dit is officieel mijn favoriete PJO-boek! Ik bedoel: Deadalus, Minos, Ikarus, Percy & co en het Labyrint! Dé perfecte combinatie! Zoals altijd is het weer een groot avontuur en enorm grappig. Ik ben enorm benieuwd naar het vijfde en laatste deel van deze serie.

7. Moeders liegen niet (of wel?) van Sofie van Gelder
Persoonlijk vond ik dit boek een beetje saai. Het boek leek heel ontroerend, spannend en taboedoorbrekend, maar het verhaal was eigenlijk net zoals elke andere contemporary. Een meisje gaat naar school, verbergt wat voor haar vrienden en heeft toevallig een rare moeder. Niet heel bijzonder dus.

8. De One van Kiera Cass (De Selectie #3)
Dit is persoonlijk mijn favoriete Selection-boek tot nu toe. Ik vond de verhaallijn hierin leuker dan van De Selectie en zeker veel leuker – en beter – dan van De Elite. Ik vond het eerlijk gezegd verrassend dat het einde toch nog even spannend werd. Al had het van mij niet gehoeven, ik vond het toch een mooie toevoeging aan het verhaal. Mijn dubbelrecensie van De Selectie, De Elite en De One vind je hier.

9. De Prinses van Kiera Cass (De Selectie #4)
Toen ik klaar was in De One, was ik benieuwd hoe het verhaal van Maxon en zijn vrouw verder ging. De Prinses en De Kroon gaan over de dochter (en haar broers) van Maxon, Eadlyn. Ik vond Eadlyn nogal een bitch om eerlijk te zijn. Ze was arrogant, irritant en vond zichzelf altijd de machtigste. Wel vond ik het grappig eens de andere kant van de Selectie te lezen. Binnenkort komt de recensie van De Prinses en De Kroon op onze blog.

10. Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp
Wat was dit een mysterieus boek! De hele tijd vroeg ik me af wat er nou precies aan de hand was. Al waren sommige dingen wel erg vaag, waardoor het boek op sommige punten een groot vraagteken is. Misschien is dit ook wel omdat er zoveel dingen tegelijk gebeuren dat je soms het overzicht verliest.

11. De Kroon van Kiera Cass (De Selectie #5)
Toen ik klaar was met Voor ik je loslaat, begon ik in De Kroon. Gelukkig was Eadlyn stukken minder irritant in dit boek. Het verhaal las zoals de andere boeken erg vlot. Wel vond ik de epiloog niet nuttig. Het voegde niks toe aan het verhaal. Eigenlijk verpestte het het einde een beetje, want het einde voor de epiloog was erg mooi.

12. Kaloeha Dzong van Lydia Rood
Ik denk dat ik van dit boek een soort versmelting van de echte wereld en de game wereld voor ogen had, zoals in Ready Player One. Helaas was niet het geval. Ik vond het boek niet erg leuk, eerder kinderachtig. Ik had ook niet veel anders kunnen verwachten van een kinderboekenweekgeschenk…

13. Het Dagboek van Bridget Jones van Helen Fielding (Bridget Jones #1)
Mijn moeder heeft me dit boek en zijn vervolg een tijd geleden te leen gegeven. Ik ben er in begonnen toen ik Kaloeha Dzong uit had. Hoewel het boek voor een groot deel verschilt van de film, waren sommige dingen ook hetzelfde. Op sommige momenten werd iets gezegd, wat ik me herinnerde van de film. Ik moest dan ook hard lachen bij deze delen, al voordat ik las wat er ging gebeuren. Van dit boek komt geen recensie online, omdat het geen Young Adult is.

14. Hoe overleef ik het jaar 2000? van Francine Oomen (Hoe overleef ik…? #2)
Dit vond ik het minst leuke boek van de serie die ik tot nu toe gelezen heb. Ik miste de romantiek in het boek en vond de schrijfstijl wat kinderachtig en vervelend. Hopelijk zijn de overige boeken die ik van deze serie nog moet lezen wat leuker dan deze. De recensie vind je hier.

15. The Demigod Files van Rick Riordan
Ik wil erg graag de Percy Jackson en de Olympiërs-serie uitlezen, maar om niet gespoild te worden wilde ik eerst dit boek lezen. Dus heb ik het boek besteld en meteen gelezen. Ik vloog door het boek heen. Het was makkelijk te lezen, omdat het geen echt verhaal heeft, maar meer informatie. Het bevat trouwens wel drie korte verhalen van Percy.

16. Harry Potter: Film Wizardry van Brian Sibley
Wat een interessant boek was dit! De trucjes over het maken van special effects en het bereiken van het losmaken van het juiste gevoel bij het publiek. Een uitgebreide recensie komt binnenkort online!

Celine

Ik heb in juli gelukkig meer boeken weten te lezen dan ik de voorgaande maanden heb gedaan. Daar ben ik erg blij mee, omdat ik zo wat minder ongelezen boeken in mijn kast zal hebben. Ik ben ook bezig mijn currently reading-lijst wat in te korten en deze maand is dat aardig gelukt. Hopelijk kan ik beide doelen de komende maand(en) voortzetten.
Gelezen in juli: 8
Gelezen in 2018: 40

IMG-20180801-WA00061. Apple and Rain van Sarah Crossan
Oh mijn Goden! Dit boek is gewoon geweldig! Ik had natuurlijk weinig anders verwacht van Sarah Crossan, maar ik was om eerlijk te zijn niet zo heel enthousiast over dit verhaal toen ik er net in begon. Hij is gewoon zo leuk! Hier de recensie voor als je nog niet overtuigd bent. En hé, laat je maar niet weerhouden doordat het Engels is. Het is nog steeds goed.

2. Escape Room van Maren Stoffels
Toen dit boek uitkwam, leek hij mij heel leuk en wilde ik hem dan ook graag lezen. Ik had nooit de tijd gehad om hem te lezen, maar gelukkig kwam daar de Vakantiebieb die besloot dat je dit boek daar kon lenen deze zomervakantie. Dus besloot ik op een dag dat het zonnetje buiten fel scheen dit boek te lezen. En daar heb ik geen spijt van gekregen. Wat een leuk boek! Hij is spannend en een aanrader. Lees hier maar mijn recensie, dan begrijp je het denk ik wel beter.

3. Afblijven van Carry Slee
Op de basisschool zag ik een keer deze film en toen ik thuiskwam begon ik gelijk in het boek, want ik dacht dat het een goed idee was. Niet dus, want pas een paar jaar later wist ik verder te gaan met dit boek. Ik vond hem zelf niet zo interessant en ik kon er helaas nog veel van herinneren. Ik heb hier verder niet echt een mening over, dus hier komt geen recensie van online.

4. Heel erg anders: Het vallen en opstaan van een moeder en haar autistische zoon van Shiuan-Wen Chu
Een ander boek waar ik jaren geleden in ben begonnen, is dit boek. Hij was oké, maar ik was er niet helemaal van onder de indruk. Het was wel bijzonder om een boek te lezen over mensen die je zelf ook kent, maar dat was het dan ook wel.

5. Nachtverhaal van Paul Biegel
Dit boek heb ik echt al wel een aantal jaar. Ik geloof dat ik hem al vier jaar heb. Ik weet nog dat ik op de basisschool middelbare scholen ging bezoeken en het toen heb gekregen bij de middelbare school waar ik nu op zit.
Hoewel de flaptekst mij liet denken dat het een eng boek zou zijn, vond ik er weinig eng aan. Het verhaal was wel leuk, maar ook hier heb ik verder weinig aan toe te voegen. Ook geen recensie dus.

6. De wonderbaarlijke reis van Edward Tulane van Kate DiCamillo
Mijn moeder wil mijn leesniveau van Chinees wat bevorderen, dus besloten we dit boek in het Chinees te gaan lezen. Ik had er weinig van verwacht, maar vond hem verrassend leuk!

7. 生活中的科學小故事 van 黃根基金海原
Waarschijnlijk begrijp je echt niks van wat hier staat, maar dit is een Chinees boek met allemaal korte verhaaltjes. Ik besloot hem op te pakken, omdat ik eventjes genoeg had van Alter Ego. Het is namelijk best een dik boek en ik wilde even iets duns voor tussendoor. Dus las ik dit boek. Hij was wel oké, maar verder niet heel bijzonder.

8. Alter Ego van Marissa Meyer
Mijn zus leende dit boek bij de bibliotheek en ik was er ook wel benieuwd naar. Toen ik hem las vond ik het verrassend leuk! Ik had namelijk deels verwacht dat ik het niet zo zou vinden. Het ding was alleen dat hij best dik is, dus las ik hem best langzaam. Ook vond ik Adrian echt super irritant… Zie hier wat ik er precies van vond.

Welke boeken heb jij in juli gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s