Vijf boeken die zich afspelen in Parijs

Mijn favoriete hoofdstad is al lange tijd Parijs. Ik weet niet precies waarom deze stad mijn hart veroverd heeft, maar ik vind het nog altijd prachtig (laten we alle stakingen, gevaarlijkheid en armoede hierbij maar even achterwege laten). Als ik erachter kom dat een boek zich in Parijs afspeelt, komt dit boek vaak toch net iets hoger op mijn TBR. Deze vijf boeken spelen het grootste deel af in Parijs, zo niet volledig.

1. Anna & de French Kiss van Stephanie Perkins (Anna & de French Kiss #1)
Het boek met stipt op nummer één. Ik vind het niet het beste boek ooit, maar in dit boek komt de Amerikaanse Anna op een kostschool in Parijs. Haar nieuwe vrienden leiden haar door de stad en hierdoor komt ze bij allerlei toeristische attracties. Hierdoor krijg je een sterk gevoel dat het zich afspeelt in Parijs. Het is wel een fluffy contemporary, dus daar moet je wel van houden. En dan kan je gelijk door met de serie 🙂

2. Altijd Anders van Ingrid Kluvers (Joop #3)
Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar wil dat wel binnenkort doen. Hij lijkt mij ontzettend leuk, vooral omdat hij zich afspeelt in Parijs. Hierin gaat de zestienjarige Joop samen met haar zusje naar Parijs waar ze allemaal ontdekkingen doet. Helaas heb ik niet zoveel positieve reacties van dit boek gelezen op Goodreads, maar hopelijk vind ik hem wel leuk. Dit boek is een derde deel, maar het is volgens mij niet nodig om de rest ook gelezen te hebben. Ik ben benieuwd!


p_20180722_160347.jpg

3. Wolfsbloed van Alexandra Penrhyn Lowe (De Laatste Wachter #2)
Dit is een boek waar ik momenteel in bezig ben. In de ‘normale’ wereld is het niet meer veilig voor Eveline, dus moet ze naar een huis met andere Wachters waar ze wel veilig is en leert over hun. Dit huis staat – hoe verrassend – in Parijs. Ik weet niet of je veel van Parijs zal zien, maar dat zal ik je binnenkort vertellen als ik het uit heb.

4. Die for Me van Amy Plum (Revenants #1)
Ik hoorde geloof ik voor het eerst van dit boek in Duitsland, waar ik de cover van dit boek zag. Op de Duitse cover staat de Eiffeltoren, dus werd ik natuurlijk nieuwsgierig. Het bleek dus dit boek te zijn. Als de ouders van Kate overlijden in een auto-ongeluk, moet ze wonen bij haar grootouders in Parijs. Ze ontmoet daar een jongen en die kan dus zichzelf opofferen om anderen te laten leven en dan komt ie een paar dagen weer tot leven. Ehm, dat klinkt raar, maar tegelijkertijd te gek!

5. The Maze of Bones van Rick Riordan (39 Clues #1)
Ik heb ook dit boek nog niet gelezen en uit de flaptekst heb ik ook weinig opgemaakt, maar volgens mijn zus – die dit boek wel heeft gelezen – speelt het zich af in Parijs, of een deel ervan in ieder geval. Dus dan is het vast goed, met in ons achterhoofd uncle Rick die het heeft geschreven.

Welke boeken spelen nog meer af in Parijs?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s