Book haul juli 2018

Book haul juli.jpg

 

 

 

 

 

Juli is alweer zo goed als voorbij! In juli hebben wij natuurlijk weer een aantal boeken gekocht, gekregen en/of geleend. Hier lees je welke dat zijn.

Veerle

Deze maand was een verrassend goede maand voor mijn book haul. Alleen was het wat minder goed voor mijn to-read-kast en -lijst… Er is een boekverkoop bij de bibliotheek geweest, ik heb een aantal (e-)boeken gekregen en wat boeken gekocht.

Gekocht

Book haul juli_gekocht.jpg1. 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek van Ann Brashares
Begin juli hield de bibliotheek een boekverkoop waarbij ze oude of kapotte boeken voor maar één euro verkopen. Daar zijn Celine en ik heengegaan. Ik kwam onder andere 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek tegen. Ik ben er best benieuwd naar, omdat het boek mij een beetje doet denken aan 13 enveloppen & 1 rugzak. En omdat het boek maar één euro was, dacht ik: ik neem hem gewoon mee, kan het mij schelen.

2. Fatale kus, Zoenen & leugens en Doodskus van Lauren Henderson (Scarlett Wakefield #1, #2 en #4)
Ook deze heb ik gekocht tijdens de boekverkoop. Het verhaal van het eerste boek van deze serie (ik heb de flaptekst van de anderen niet gelezen, omdat ik bang was dat ik gespoild zou worden…) leek me best leuk, en omdat de boeken niet duur waren, heb ik de andere delen ook meegenomen. 

3. Dans! Dans! van Lydia Rood
Deze kwam ik tegen tijdens de boekverkoop. De titel sprak mij persoonlijk aan, omdat ik zelf ook dans. Ik las de flaptekst en het verhaal leek me wel leuk, dus heb ik hem meegenomen. Ik ben er nog niet in begonnen, maar wil het deze vakantie graag lezen – of er in ieder geval in beginnen!

4. Hoe overleef ik mijn eerste zoen? van Francine Oomen
Ik ben deze tegengekomen bij de boekverkoop. Ik dacht dat dit een van de paar Hoe overleef ik…-boeken was die ik nog niet heb (gelezen). Helaas had ik het verkeerd en stond dit boek al op mijn e-reader. Dus nu heb ik twee exemplaren van dit boek.

5. Infamous van Lauren Conrad (Fame Game #3)
Celine leest het eerste deel van deze serie, The Fame Game, tijdens Engels. Ik las de flaptekst en het leek mij een leuk boek. Toen ik een van de vervolgdelen ervan tegenkwam tijdens de boekverkoop, heb ik hem meegenomen. Ik hoop dat ik de eerste twee delen ergens tegenkom, zodat ik die kan kopen en lezen.

6. Moeders liegen niet (of wel?) van Sofie van Gelder
Ook dit boek kwam ik tegen tijdens de boekverkoop. Ik vond het verhaal leuk klinken en heb het boek meegenomen. Het onderwerp vond ik wel bijzonder, aangezien ik niet vaak een boek over een depressieve ouder heb gelezen.

7. The Demigod Files van Rick Riordan
Ik heb het vierde deel van de PJO-serie gelezen en om zonder spoilers verder te kunnen gaan in de serie, wilde ik eerst The Demigod Files lezen. Daarom heb ik dit boek laatst besteld en ik heb hem gelijk gelezen!

8. Lang & Gelukkig van Kiera Cass (De Selectie #0,4, #0,5, #2,5, #3,1, #3,5)
Toen ik The Demigod Files bestelde, moest ik nog verzendkosten betalen. Daarom heb ik een ander boek uitgezocht om erbij te bestellen. Aangezien ik laatst alle boeken van De Selectie heb gelezen, heb ik het enige boek van deze serie dat ik nog moet lezen besteld.

Gekregen

Book haul juli_gekregen.jpg
1. De Zoon van Neptunus van Rick Riordan (Helden van Olympus #2)
Aan het einde van het schooljaar kreeg ik mijn rapport. Mijn broertje en ik krijgen voor elk rapport een klein cadeautje van onze ouders. Omdat ik druk bezig ben alle Rick Riordan boeken te verzamelen en te lezen, heb ik dit boek uitgezocht als cadeau.

Een aantal e-boeken
Daarnaast heb ik van mijn ouders een aantal e-boeken mogen kiezen uit een enorme (en dan ook echt enorme) stapel die ze hadden. Omdat het er erg veel zijn, noem ik ze hieronder op een rijtje.

 • Gebroken Vleugels-serie van Virginia Andrews
 • De Cock-serie van A.C. Baantjer
 • De Cock met ceeooceeka van A.C. Baantjer
 • Baantjer en de Cock; Een dief in de nacht; Een lijk in de kast; Een rat in de val; Een Rus in de Jordaan; Moord met een strijdbijl; Moord op de Albert Cuyp; Een Schot in de Roos van A.C. Baantjer
 • Hasse Simonsdochter; Het Wonder van Frieswijck; De Toekomsttrilogie van Thea Beckman
 • De jongen in de gestreepte pyjama van John Boyne
 • Het dodenpad van Kevin Brooks
 • De Grote Scheiding van C.S. Lewis
 • Alice’s Adventures in Wonderland; Alice in Wonderland van Lewis Carroll
 • Zusje Vermist van Anne Cassidy
 • Het Huis van de Nacht #1-#4 van P.C. Cast
 • Cool; De eerste keer; Familiegeheim; Te snel; Vamp; Verliefd op je leraar; Windkracht Merel van Caja Cazemier
 • Oliver Twist van Charles Dickens
 • Sherlock Holmes #1-#59; De Dood van Sherlock Holmes; De Agra Schat van Arthur Conan Doyle
 • De Grijze Jager #1-#11 van John Flanagan
 • Caroline; Het Kerkhof; Spiegels en Rook van Neil Gaiman
 • Gepakt van Bobje Goudsmit
 • Gone #1-#4 van Michael Grant
 • De Zomer Waarin Alles Veranderde van Jenny Han
 • Bitterzoet van Simone de Jong
 • De Heren der Duisternis-serie van Tanith Lee
 • Meisje, 15, mooi maar maf van Sue Limb (Jess Jordan #1)
 • De wonderbaarlijke dag van E. Lockhart
 • De Kinderkaravaan van An Rutgers van der Loeff
 • Land der Zieners-serie; Het Veelkleurig Land-serie; De Boeken van Boreal-trilogie van Julian May
 • Twilight #1, #2, #3, #3,5, #4; Zielen (The Host #1) van Stephenie Meyer
 • Fabelhaven van Brandon Mull (Fabelhaven #1)
 • Movie Girl! van Clare Naylor (Lizzie Miller #1)
 • Jetset van Marion Pauw
 • Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay
 • Inwijding van Veronica Roth (Divergent #1)
 • De Prequel van J.K. Rowling (Harry Potter #0,5)
 • Briefgeheim; Gevangenis met open deur; Oorlogswinter van Jan Terlouw
 • In de Ban van de Ring-trilogie van J.R.R. Tolkien
 • Chatroom; De Stalker; Eerwraak; Loverboys; Ontvoerd; Overdosis van Helen Vreeswijk
 • Buiten Zinnen; Uitgespeeld; Vals; Verblind; Verstrikt; Waanzin van Mel Wallis de Vries

Geleend

bh-juli_geleend.jpg1. Een nieuw leven van Annemarie Bon
Ik wil al een tijdje mijn Currently reading-lijst omlaag brengen. Te beginnen bij dit boek, waar ik al een jaar in bezig was. Het probleem met dit boek was dat ik het niet zelf had. Destijds had ik hem geleend bij de online bibliotheek, maar nu hadden ze hem daar niet meer beschikbaar. Gelukkig was hij wel beschikbaar bij de mediatheek bij ons op school, dus heb ik hem daar gehaald.

Celine

Helaas heb ik in juli weer iets te veel boeken toegevoegd aan mijn boekenkast… Hij raakt steeds wat voller, maar de zomervakantie is het perfecte moment om mijn stapel ongelezen boeken wat kleiner te krijgen. Hopelijk weet ik mijn book hauls dan wat te compenseren 😀

Gekocht

Celine bh juli_gekocht1. Potilla van Cornelia Funke
Toen ik dit boek tussen de afgeschreven boeken zag, pakte ik hem gelijk vast. Ik vind de boeken van Cornelia Funke super leuk en ben ook van plan om meer van haar te lezen. Dit is een kinderboek, dus ik lees hem denk ik wel in een dag uit. Ik ben heel benieuwd.

2. Aan de rand van de stilte van Anneriek van Heugten
Dit was geloof ik het eerste boek dat mijn aandacht trok. De titel klonk interessant en toen ik de flaptekst las wilde ik het boek al helemaal lezen. Ik speel dan misschien geen klarinet of saxofoon, maar het verhaal klonk al heel leuk. Ik denk ook dat ik er veel van kan leren, gezien het ook over de bedenker van de saxofoon gaat. Hopelijk kan ik hem binnenkort lezen.

3. Gevangene van de nacht van Anne Blankman
Ook deze titel trok mijn aandacht. Het speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en het nichtje van Hitler verliefd wordt op een joodse jongen. Dat aspect leek mij gewoon zo leuk! Ik denk niet dat ik het deze zomer zal lezen, omdat ik vorige maand nog twee boeken heb gelezen die zich in de Tweede Wereldoorlog afspelen, dat ik nu even iets anders wil lezen.

4. In het begin was er Bob van Meg Rosoff
Ik had al wel eerder van dit boek gehoord, maar wist toen niet waar het over ging. Deze keer in de bibliotheek trok de naam van de auteur mijn aandacht en toen ik las waar het over ging, nam ik het mee. Het idee dat God een eigenwijze puber is lijkt mij gewoon zo grappig! Hopelijk is de uitwerking even grappig!

5. De verborgen kamer van Bart Römer
Net als alle andere titels, trok deze mijn aandacht. Hij klinkt heel mysterieus, dus toen wilde ik wel weten waar het over ging. Net als veel van de vorige boeken, is dit best een historisch boek. Dat was duidelijk het thema van de boeken die ik eruit heb gevist. Ook dit idee klinkt erg leuk, dus hopelijk is het verhaal net zo leuk.

6. Samenzwering van Kelley Armstrong
Ik heb wel eerder van deze serie gehoord, maar heb nooit de tijd gehad om eraan te beginnen. Ook kregen andere boeken steeds voorrang. Nu heb ik het boek tussen de afgeschreven bibliotheekboeken gevonden en ben ik van plan om er binnenkort aan te beginnen!

7. De prinses van Kiera Cass
Ik ben bezig de Selectie-serie te sparen en naast Lang & Gelukkig, moest ik nog dit boek. Vorige maand wilde ik dit boek ook kopen, maar toen was hij helaas niet in de boekhandel. Ik besloot om hem te bestellen, zodat ik als ik naar de boekhandel ging zou kunnen kopen. Dat heb ik gedaan en nu heb ik hem gelukkig. Eerst nog de One lezen en dan hieraan beginnen. Ik ben benieuwd!

8. De vertelsels van Baker de Bard van J. K. Rowling
Dit boek zag ik tweedehands in Paagman in Den Haag. Ik verzamel de Harry Potter-serie in hardcover tweedehands en dit boek is het allebei! Dus natuurlijk moest ik hem kopen 😉

9. January van Gabrielle Lord (Conspiracy 365 #1)
Mijn zus heeft twee jaar geleden een lijst gemaakt met boeken die ik wil/moet lezen. Iedere keer als ik een bepaald aantal boeken heb gelezen van die lijst, mag ik een boek kiezen van haar stapel boeken die ze niet meer wil. Dit keer bleek het dus deze te zijn. Ik weet niet zo goed wat ik ervan ga vinden, maar ik wil hem wel lezen en dan besluiten of ik verder met de serie wil gaan of niet.

Geleend

celine-bh-juli_geleend.jpg1. Escape room van Maren Stoffels
Toen dit boek vorig jaar uitkwam, was ik hier heel benieuwd naar. Ik ben een keertje in een escape room geweest en dat was een erg leuke ervaring die ik graag nog een keer zou willen doen. Een boek erover leek mij dus ontzettend leuk. Ik heb hem ondertussen al gelezen en mijn recensie erover is ook al online gekomen.

2. Alles wat ik voel van Stine Jensen
Als Stine Jensen nooit mee had gedaan aan Wie is de Mol?, had ik nooit dit boek geleend bij de Vakantiebieb. Maar, ze heeft wel meegedaan en dus wil ik het lezen. Noem mij raar. Het verhaal klonk wel interessant, dus ook daarom heb ik het geleend.

3. Verwoest van Margje Woodrow
Ik vind jeugd-/YA-thrillers ontzettend leuk en wil ook graag meer lezen. Van Margje Woodrow heb ik nog niets gelezen, maar dat wil ik wel doen. Dit boek klinkt ook erg leuk, dus heb ik hem geleend. Hopelijk krijg ik de tijd om hem te lezen, maar ik denk dat dat wel goed komt.

4. Drakendal van Scarlett Thomas
Dit boek staat al een tijdje op mijn TBR, omdat de flaptekst en de blurb mij aan trokken. Hier ben ik dus heel benieuwd naar.

5. Legend van Marie Lu
Ik heb nog geen boeken van Marie Lu gelezen, maar ze lijken mij wel allemaal erg leuk. Dit boek stond niet zo hoog op mijn TBR, maar nu hij op de Vakantiebieb staat, hoop ik hem wel gelezen te hebben. Als ik hem leuk vind kan ik gelijk door met de serie, omdat mijn zus de serie in bezit heeft. Ik ben benieuwd.

6. Spinder van Simon van der Geest
Dit boek wil ik alleen lezen, omdat het deze keer in de Vakantiebieb zit. Als ik hem niet gelezen krijg vind ik dat niet erg en verwijder ik hem ook weer. Maar ik hoop wel dat ik hem gelezen krijg!

7. Emiel van de Hazelhoeve van Astrid Lindgren
Hierbij hetzelfde geval als bij Spinder, maar dat is vooral bij deze laatste paar boeken zo. Ik heb niet zoveel boeken van haar gelezen en van de drie die ik wel heb gelezen vond ik er eentje leuk, een andere helemaal niks en van de laatste weet ik het niet meer. Ik ben dus benieuwd wat ik van deze ga vinden.

8. De Griezelbus 1 van Paul van Loon
Ik heb geloof ik alleen het zesde deel van deze serie gelezen en die vond ik wel oké. Ik vind het prima als ik niet de rest kan lezen, maar als ik hier aan toekom is dat natuurlijk wel mooi meegenomen.

9. Moord in de Oriënt Express van Agatha Christie
Dit is het enige volwassen boek die ik heb geleend bij de Vakantiebieb. Ik verwacht niet dat ik hier aan toe zal komen, maar ik ben wel benieuwd naar het verhaal dus dan is het wel fijn dat ik hem dan heb gelezen. We zullen het wel zien.

Welke boeken heb jij in juli gekocht, gekregen of geleend?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s