The Friday Five: 5 boeken die de auteur voor ons gesigneerd heeft

De Friday Five vandaag, gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy, gaat over de boeken die de auteur voor ons gesigneerd hebben. Van ons heeft Veerle maar een gesigneerd boek, terwijl Celine er wel meer heeft (en helaas ook een aantal moest elimineren om tot de 5 te komen :(). Dus welke auteurs die wij hebben ontmoet hebben onze boeken gesigneerd?

img-20180720-wa0004

1. Hoe ik per ongeluk een boek schreef van Annet Huizing
Een paar jaar geleden organiseerde de boekwinkel een cursus “creatief schrijven”. Omdat ik (Veerle) schrijven erg leuk vind, ben ik daarheen gegaan. Annet Huizing gaf de cursus en aan het eind van de cursus heeft ze mijn boek gesigneerd.

p_20180720_1512491

2. Inwijding van Veronica Roth
Toen Veronica Roth naar Nederland kwam, heb ik (Celine) mijn boek laten signeren. Volgens mij is dit ook mijn eerste gesigneerde boek die ik kreeg en ik weet nog dat ik heel trots was. Ook omdat Divergent best wel bekend is en ik gewoon heel blij was dat ik haar had ontmoet.

p_20180720_1507251

 

 

3. De avonturen van Alice in Wonderland & Spiegelland van Lewis Carroll
Oké, dit boek is niet gesigneerd door Lewis Carroll haha. Ik (Celine) heb hem alleen wel laten signeren door de illustratrice van deze editie Floor Rieder. De illustraties in dit boek zijn echt prachtig, dus ik ben erg blij dat ik hem heb kunnen laten signeren.

p_20180720_151145

4. One en Nieuwe Maan van Sarah Crossan
Ik (Celine) ontmoette Sarah Crossan dit jaar op Yalfest en heb toen deze twee boeken door haar laten signeren. Destijds was ik nog niet echt een fan, maar nu vind ik haar boeken echt geweldig, dus ben ik wel blij dat ik haar heb ontmoet. Al vind ik het wel jammer dat ik op Yalfest niet zo’n grote fan was, want dan had ik ook kunnen vertellen hoe fantastisch ik haar boeken vind.

p_20180720_1505101

5. De Grijze Jager #1, #6, #10 en De Vroege Jaren #1, #2 van John Flanagan
Vorig jaar was ik (Celine) bij de Grijze Jager-dag, waar ik John Flanagan heb ontmoet. Ik was enthousiast, maar ook ontzettend verlegen, waardoor ik niks durfde te zeggen. Bij auteurs krijg ik het altijd doodsbenauwd en kan ik geen enkel zinnig woord meer produceren. Later heb ik dan altijd weer spijt… Het tweede deel van de Vroege Jaren, is niet gepersonaliseerd, maar de editie die ik op de dag had gekocht was gesigneerd.

Welke boeken heb jij die gesigneerd zijn?

4 reacties

  1. Een tip voor als je de volgende keer een schrijver ontmoet: de kans is ontzettend groot dat de schrijver je toch niet herinnert, dus zolang je jezelf maar niet herkenbaar maakt (door je uiterlijk, gedrag) realiseer je dat je eigenlijk helemaal niet zo zenuwachtig hoeft te zijn en dan krijg je ook geen spijt. 🙂
    Daarnaast, auteurs zijn ook maar mensen. Stel je gewoon even voor dat iemand die je goed kent auteur is (of jezelf). Dan realiseer je dat zenuwachtig zijn eigenlijk best wel vreemd is. Niet dat je niet zenuwachtig mag zijn, want dat ben ik ook altijd, maar dit helpt in ieder geval om wat van je zenuwen af te komen.

    Het aantal boeken dat ik gesigneerd heb ik niet super hoog, maar ook niet bepaald laag. Eerlijk gezegd zijn er niet echt boeken waarvan ik super blij ben dat ik ze gesigneerd heb, maar misschien hoort Simon vs. er wel bij, al is het wel een bookplates… De leukste qua herinneringen zijn denk ik Simon vs. (alweer), Vertrouw Me en Divergent. En eentje wat niet echt telt is een stempelafdruk van Cassandra Clare’s handtekening die in de eerste editie zat van Lady Midnight. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s