De Bookalicious Tag

bookalicious tag

We vonden het vandaag weer eens tijd voor een nieuwe tag. Deze keer beantwoorden we de vragen van de Bookalicious Tag. We hebben deze tag van Boekenbeschrijfster gehaald.

1. Hoeveel procent van je leesvoer haal je bij de bibliotheek en hoeveel haal je elders?
Veerle: “Vroeger haalde ik zo’n 90 procent van mijn leesvoer bij de bibliotheek. Sinds ik ons blog heb, koop ik wat meer boeken. Daarnaast heb ik mijn boekenkast uitgezocht en ben ik erachter gekomen dat ik nog heel veel boeken in mijn kast niet gelezen heb en heb ik een to-read-vakje in mijn kast gemaakt. Nu heb ik nog maar 35 tot 40 procent van wat ik dit jaar heb gelezen bij de bibliotheek vandaan gehaald.”
Celine: “Heel erg vroeger haalde ik bijna alles van de bibliotheek. Tegenwoordig is dat wat minder, doordat ik boeken koop en die ook gelezen moeten worden. Wel lees ik nog verrassend veel boeken van de bibliotheek. Ik denk dat ik zo’n 30% van de bibliotheek lees.”

2. Welk karakter zou je willen zijn en waarom?
Celine: “Vaak hebben karakters uit boeken het helaas niet zo geweldig, vooral in fantasy of dystopian boeken. Ik denk dat ik zou kiezen voor Apple uit Apple and Rain. Ik vind haar erg leuk en ze heeft een geweldige familie (niet dat ik die van mij ooit zou inruilen).”
Veerle: “Als ik moest kiezen, zou ik wel Annabeth Chase uit Percy Jackson en de Olympiërs willen zijn. Dan zou ik een halfgod zijn met Athena als moeder! En ik zou ook nog eens weten hoe ik met een zwaard om moet gaan!”

3. Wat is het favoriete boek dat je als kind las?
Veerle: “Ik heb nooit maar één favoriet boek gehad, tenminste niet dat ik weet. Ik vond vroeger de Prinsessen van Fantasia-serie echt fantastisch! Maar ook de boeken van Paul van Loon vond ik erg leuk.”
Celine: “Vroeger waren er veel boeken die ik erg leuk vond. Maar er is één boek dat ik echt geweldig vond, het is denk ik ook het boek dat ik het vaakst herlezen heb. Namelijk Fonkel van Maarten Jagermeester. Het is niet een erg bekend boek, maar ik weet nog wel dat ik het super leuk vond.” 

4. Wat is je favoriete boek?
Celine: “Als we het over stand-alones hebben, dan is mijn favoriete boek natuurlijk Wonder. Qua serie is het zonder twijfelen Harry Potter!”
Veerle: “Pfff, mag ik er echt maar eentje kiezen? Dan zou ik toch zeggen Percy Jackson, maar welke… Dan denk ik toch De Strijd om het Labyrint. Al zijn de andere delen ook fantastisch!” 

Wonder

5. Van welke boekenreeks heb je de meeste boeken?
Veerle: “Dat is een makkelijke: Harry Potter! Daar heb ik alle acht de delen van.”
Celine: “Voor mij is dit ook een erg makkelijke. Namelijk de Grijze Jager-serie van John Flanagan. Ik heb alle twaalf de delen en ook nog de novelle. Dat zijn er in totaal dus dertien.” 

6. Koop je tweedehandse boeken?
Celine: “Ja! Tweedehands boeken zijn gewoon vele malen goedkoper en zijn vaak nog in goede staat. Ook spaar ik bijvoorbeeld de Harry Potter-serie in tweedehandse hardcover boeken.”
Veerle: “Ja, ik heb geen enkel probleem tegen tweedehands boeken. Ik ben afgelopen week naar de boekverkoop van de bibliotheek gegaan, waar ze oude boeken verkochten. Ook heb ik een paar boeken bij de kringloopwinkel gekocht. Die zijn stukken goedkoper dan nieuwe boeken en vaak nog in goede staat.” 

7. Wie is je favoriete/knapste personage?
Veerle: “Euhh. Bellatrix LeStrange is met stipt op één mijn favoriete personage uit Harry Potter! Ik vind Apollo uit de boeken van uncle Rick ook geniaal!”
Celine: “Hmm, ik heb in bijna ieder boek wel een favoriet personage. Zo vind ik Luna Lovegood en Newt allebei erg leuk. Maar mijn meest favoriete is dan sowieso Luna. 

8Wat is jouw favoriete boekcover?
Celine: “Er zijn zo ontzettend veel boeken met een mooie cover! Zo vind ik die van Everless of Hazelwoud erg mooi. Maar ook die van the Surface Breaks van Louise O’Neill is echt prachtig. Ik denk dat ik nog wel een tijdje door zou kunnen gaan!”
Veerle: “Ik vind de covers van de Harry Potter-serie erg mooi. Ook vind ik de cover van de Prinsessen van Fantasia en Heksen van Fantasia erg mooi.”

9. Wat is je favoriete soort boekcover?
Veerle: “Ik vind mooi versierde covers altijd wel erg mooi. Met verschillende kleuren en de titel in een mooi lettertype. Covers met foto’s erop vind ik minder mooi dan covers met tekeningen.”
Celine: “Ik vind geïllustreerde covers denk ik de mooiste. Covers met mensen erop pakken vaak niet zo goed uit en sommige Photoshop kunsten zouden ook wat beter kunnen.” 

10. Wat is het eerste boek dat je las?
Celine: “Ha, geen flauw idee! Ik denk niet dat we dit vroeger bijhielden. Ga ik wel doen als ik kinderen krijg. Maar vast zo’n kinderboek…”
Veerle: “Eerlijk: ik zou het niet weten! Waarschijnlijk Nijntje. Of Kikker en Pad. Of Haas vertelt.” 

11. Wat is je favoriete boekverfilming?
Veerle: “Ehm, sowieso niet die van PJO. Dat zijn de slechtste verfilmingen ooit!! Ook de verfilming van Pretty Little Liars niet perfect. Ik heb verder niet veel verfilmde boeken gelezen. Van de verfilmde boeken die ik heb gelezen, vind ik de verfilming van Harry Potter de beste.”
Celine: “Dat is een goede vraag! Boekverfilmingen zijn immers ontzettend moeilijk, omdat je een film moet maken van rond de twee uur, terwijl je voor het verhaal wel meer dan vijf uur nodig hebt. Ik denk dat ik the Hunger Games erg goed vind en dan het eerste deel. Hierin wordt voor mij best goed weergeven hoe het er volgens het boek uit zou moeten zien.”

12. Wanneer begon je met het maken van bookblogdingen?
Celine: “Voor deze blog had ik nog een blog die ook deels over boeken ging. Dat begon in augustus 2016. Dus toen. Uiteindelijk ben ik met die blog gestopt, omdat ik hem niet zo leuk vond.”
Veerle: “Begin dit jaar zijn we deze blog begonnen. Deze blog is ook mijn eerste (boeken)blog, dus begin dit jaar.”

13. Waar is je ideale lees-locatie?
Veerle: “Het liefste lees ik op mijn kamer. Daar pak ik dan de sprei van mijn bed en leg hem op de vloer, zodat ik een lekker zacht plekje heb om te lezen waar niemand me stoort.”
Celine: “Ik denk dat ik het in mijn kamer het prettigst vindt lezen. Ik denk op mijn bed of op de grond.”

14. Heb je eigen fanfictie geschreven voor een boek?
Celine: “Nope. Ik weet niet of ik het ooit gelezen heb, maar volgens mij is de Kronieken van de Onderwereld een fanfictie van Ginny en Draco. Niet helemaal zeker, maar dan ben ik wel bezig in eentje.”
Veerle: “Nee, nog nooit. Ik heb het ook nog nooit gelezen.”

20180711_163342.jpg

15. Als je gedurende de rest van je leven maar drie boeken mag lezen, welke zou je dan kiezen? 
Veerle:
“Oh nee! Dat zou écht een ramp zijn! Maar drie?! Dan zou ik toch wel gaan voor Harry Potter en de Halfbloedprins van J.K. Rowling, Geek Girl van Holly Smale en De Strijd om het Labyrint van Rick Riordan. Dat zijn toch wel boeken waar ik geen genoeg van kan krijgen!”
Celine:
“Ai, altijd zo’n lastige vraag. Ik zou dan denk ik Harry Potter en de Steen der Wijzen, Wonder en de Koninklijke Leerling (yeah, heb ik een serie uit! (of bijna)). Alleen weet ik niet of dat zo’n goed idee is, gezien ik dan mijn favoriete boeken tig keer herlees en ze dan misschien niet meer zo leuk vind…”

16. Wat is het dikste boek dat je gelezen hebt?
Celine: “Ik geloof dat dit Harry Potter en de Orde van de Feniks is met 668 pagina’s. Ik weet niet precies of dit het dikste boek is dat ik ooit heb gelezen, maar volgens Goodreads is dit wel de dikste.”
Veerle: “Dat is lastig om te zeggen. Ik weet vrijwel zeker dat het Harry Potter en de Orde van de Feniks is met 668 pagina’s. Ik weet het natuurlijk niet zeker, omdat ik niet precies heb bijgehouden wat ik vroeger heb gelezen.”

17. Als je een boek zou schrijven: wat zou dan de titel zijn én waarom?
Veerle: “Nog niet zo lang geleden heb ik een idee gekregen voor een boek. Ik ben bezig met het uitwerken van dit verhaal en dan wil ik beginnen met het schrijven. Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat de titel is. Ik denk een spannende titel, omdat het een thriller gaat worden. En het speelt zich af tijdens een oorlog in een bunker, dus misschien met iets wat daarnaar verwijst. Maar wat? Geen idee.”
Celine: “Uhm, geen flauw idee! Er zijn zo ontzettend veel verhalen die ik ben begonnen te schrijven, maar nooit heb voltooid. Ik zou het dus echt niet weten.”

18. Hoeveel boeken las je de afgelopen maand?
Celine: “In juli heb ik alweer vier boeken gelezen en in juni las ik er zeven.”
Veerle: “Tot nu toe heb ik in juli zes boeken gelezen. In juni heb ik er zeven gelezen.”

19. Wat is het laatste boek dat je las?
Veerle: “Het laatste boek dat ik heb gelezen is De Strijd om het Labyrint van Rick Riordan.”
Celine: “Het laatste boek dat ik heb gelezen was vorige week dinsdag, namelijk Escape Room van Maren Stoffels.”

20. Fantaseer je voor jezelf een rol in de verhalen die je leuk vindt?
Celine: “Soort van, haha! Ik fantaseer bijvoorbeeld weleens dat ik naar Hogwarts ga. Of dat ik moet kiezen naar welke factie ik ga zoals in Divergent. Vroeger deed ik ook wel dat als ik bijvoorbeeld een zeemeerminnen film had gezien dat ik een zeemeermin was. Ja, ik was een beetje gek, haha!“
Veerle: “Vroeger, toen ik klein was, deed ik het heel vaak! Op het schoolplein met vriendinnen deden we net alsof we samen met Harry naar Hogwarts gingen. Of, als een van ons een leuke film had gezien, deden we alsof we in iets anders meespeelden. Tegenwoordig doe ik het wat minder. En minder extreem!”

21. Wat is je favoriete boekenwinkel?
Veerle: “Misschien ben ik een beetje een slecht persoon om dat te zeggen, aangezien ik nog maar in één boekwinkel ben geweest. Mijn favoriete boekwinkel is boekhandel Stevens in Hoofddorp, maar dat is de enige boekwinkel waar ik ben geweest…”
Celine: “Ik vind veel boekhandels erg leuk, dus heb ik niet echt een favoriet. Ik ben nog op zoek naar de ultieme favoriet en ik ben denk ik nog wel even bezig.”

22. Hardcover of paperback?
Celine: “Dat ligt er aan. Hardcover is natuurlijk erg fijn, omdat het moeilijker te beschadigen is. Wel is het vaak wat zwaarder en duurder. Aan de andere kant is een paperback weer minder sterk. Ik vind ze allebei wel fijn.”
Veerle: “Hardcover, want die zijn steviger en blijven vaak mooier. Bovendien zijn het goede boeken om mee te nemen, omdat ze niet zo snel beschadigd raken.”

p_20180711_163342_123. Heb je meer dan één exemplaar van hetzelfde boek?
Veerle: “Ja. Tijdens de boekverkoop van de bibliotheek kwam ik een boek tegen waarvan ik dacht dat ik hem nog niet had, met mijn slimme hoofd. Wat blijkt: ik had het boek al op mijn e-reader staan! Dus nu heb ik twee exemplaren van Hoe overleef ik mijn eerste zoen?. ”
Celine: “Jep. Het eerste deel van de Selectie-serie heb ik als paperback en in de bundel.”

24. Wil je liever lezen over vampiers of weerwolven?
Celine: “Ik vind vampieren toch net iets interessanter dan weerwolven. Weerwolven lijken mij erg saai en ook veel gevaarlijker als zichzelf wanneer ze weerwolf zijn niet onder controle kunnen houden. Vampieren zijn gewoon veel cooler!”
Veerle: “Jeetje, weer zo een lastige vraag! Dan denk ik toch vampiers, omdat ik dat interessantere wezens vind dan weerwolven. En leuker trouwens ook.”

25. Heb je meer dan 150 boeken? Indien nee, zou je dit wel willen?
Veerle: “Nog niet, al kom ik wel in de buurt met mijn 110 boeken. Een mens kan nooit te veel boeken hebben. Ik zou mijn boekenkast best graag uit willen breiden. Daar ben ik op dit moment ook mee bezig.”
Celine: “Nope! Wel bijna, namelijk 145. Ik zal wel de 150 willen bereiken en ik denk ook wel dat dat binnenkort gaat gebeuren.”

 

Hoeveel boeken heb jij in je boekenkast?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s