Hoe zit het met onze TBR voor 2018?

TBR foto

Aan het begin van dit jaar hebben we onze TBR laten zien. Aangezien we nu ongeveer halverwege 2018 zijn, wordt het tijd om te kijken hoe het tot nu toe met onze TBR staat. Hebben we de boeken gelezen die we wilden lezen? En zijn onze voornemens veranderd?

Veerle

Doel: 40 boeken lezen
Gelezen tot nu toe: 29 boeken

1. Wonder – Racquel J. Palacio
Dit boek heb ik voor mijn verjaardag gekregen van Celine. Ik moest even geduld hebben voor ik erin kon beginnen, omdat ik nog vrij veel bibliotheekboeken had liggen, maar uiteindelijk kon ik er dan in beginnen! En wat was het een prachtig boek!

2. Dagboek van een Muts; BFF’s voor even – Rachel Renée Russell
Ook voor dit boek moest ik even geduld hebben. Ik had hem afgelopen Kerst al gekregen, maar ik had nog bibliotheekboeken en tegen de tijd dat ik die uit had, ben ik opnieuw naar de bibliotheek gegaan. Gelukkig (of helaas, ligt eraan hoe je het bekijkt) kreeg ik begin maart een leesdipje en had ik geen zin om het boek waarin ik bezig was (Meisje Vermist) verder te lezen. Dus toen heb ik dit boek erbij gepakt.

3. Harry Potter – A journey through a History of Magic en A History of Magic – British Library/J.K. Rowling
Hier ben ik nog niet in begonnen. Ik hoop dit in de zomervakantie te doen, maar voordat ik dat doe, wil ik Film Wizardry uitlezen, aangezien die al bijna een jaar op mijn Currently Reading-lijstje staat.

4. De Bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs
Hier was ik oktober vorig jaar mee begonnen, maar toen kreeg ik het heel druk met school en ben ik er niet meer aan toegekomen. In februari heb ik het e-boek van mijn vader gekregen. Ik hoop dat ik deze zomer het boek kan uitlezen.

5. Hoe overleef ik… het jaar 2000?; Hoe overleef ik… mijn eerste zoen?; Hoe overleef ik… met/zonder jou?; Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? – Francine Oomen
Op Koningsdag heb ik twee van deze boeken gekocht. Die hoop ik deze zomer uit te lezen. Ik vind ze persoonlijk heel fijn om te lezen in de zomer, omdat ze lekker dun zijn en snel weg lezen.  

6. Percy Jackson en de Olympiërs; de Bliksemdief – Rick Riordan 
Yes! Deze heb ik gelezen! Wat een mooi boek is het toch. Op moment van schrijven ben ik bezig in De Vloek van de Titaan. Ik hoop dat ik de PJO-serie deze vakantie kan uitlezen.

7. Manhatan – Rob Ruggenberg
Ik ben jammer genoeg nog niet begonnen in Manhatan. Bij de bibliotheek hadden ze hem niet en thuis heb ik hem ook niet. Misschien dat ik er deze vakantie aan toekom, maar daar ben ik niet zo zeker van.

8. Soapsop – Liza Sips
Deze heb ik begin dit jaar al gelezen. Ik was niet enorm enthousiast over dit boek, maar was wel blij dat ik hem had gelezen. Het is een fijn boek om tussendoor te lezen, maar meer niet.  

9. 13 enveloppen & 1 rugzak – Maureen Johnson
Dit boek was zó grappig! Ik heb het eind vorig jaar geleend uit de bibliotheek en begin dit jaar gelezen.  

10. Wat als… – Daniëlle Bakhuis
Deze heb ik eind vorig jaar al gelezen voor een opdracht van Nederlands. Op moment van schrijven van onze TBR was ik nog bezig met dit boek, maar niet veel later heb ik het uitgelezen. Ik vond het boek wel leuk, maar raakte een beetje geïrriteerd van Wout, die veel in het verhaal voorkwam, maar geen belangrijke rol in het plot had.

11. Warrior Cats series 1; Vuurproef – Erin Hunter
Niet zo lang gelezen heb ik dit boek, dat al anderhalf jaar op mijn Currently Reading-lijstje staat, eindelijk uitgelezen. Ik vond het uiteindelijk een erg spannend boek, al was het wat voorspelbaar. Ik twijfel nu of ik Warrior Cats: Series II ga lezen.

12. Prikkeldraad – Derk Visser
Eerlijk gezegd wil ik dit boek niet meer zo graag lezen als begin dit jaar… Ik heb het boek van mijn To-read-lijst gehaald. De recensies op Goodreads zijn niet al te best en het lijkt me niet meer zo een interessant boek…

13. Lord of the Rings – J.R.R. Tolkien
Deze wil ik nog steeds graag lezen, maar ik weet nog niet wanneer. Ik heb het boek zelf niet, dus dan zou ik het moeten lenen van de bibliotheek, maar de komende tijd ben ik niet van plan naar de bibliotheek te gaan.

14. Gestalkt – Albert ten Cate
Dit boek wil ik ook niet meer zo graag lezen als aan het begin van het jaar. Ik ben laatst een deel van mijn Want to read-lijst op Goodreads afgegaan en ik heb een aantal boeken weggehaald van mijn lijst, waaronder deze. Misschien dat ik hem nog wel ooit een keer ga lezen, maar ik wil het niet per sé meer lezen.

15. Harry Potter; Film Wizardry – Brian Sibley
Vorig jaar mei ben ik begonnen in dit boek, die ik in de Harry Potter-studio’s heb gekocht. Ik ben er echter na die vakantie nooit in verder gegaan… Deze zomervakantie wil ik erin verdergaan. Ik hoop dat ik hem dan uit kan lezen.

Ook heb ik een aantal nieuwe doelen voor 2018. Ik wil graag mijn Currently-reading-lijst omlaag krijgen. Uiteindelijk wil ik er maximaal twee boeken op hebben staan, maar aangezien dat voor nu een beetje hoog gegrepen is, wil ik aan het einde van 2018 maximaal vijf boeken op mijn lijstje hebben staan. En dat zo houden, natuurlijk!

Ook wil ik minder boeken op mijn TBR krijgen. Mijn doel voor eind 2018 is om in mijn kast nog maar vijftien boeken te hebben staan die ik wil lezen. Ik heb er eerlijk gezegd wel vertrouwen in dat dat gaat lukken. De echte uitdaging gaat zijn om het ook zo te houden… Op Goodreads hoop ik mijn TBR onder de 200 te krijgen. En zo te houden, natuurlijk. Al denk ik dat dat wel een uitdaging gaat zijn, aangezien ik steeds nieuwe boeken tegenkom die ik graag wil lezen…

Celine

Doel: 40 boeken lezen
Gelezen tot nu toe: 32 boeken

1. De Bliksemdief van Rick Riordan
Yes, het eerste boek in deze lijst heb ik gelezen! Ik vond hem erg leuk en wil graag het tweede deel lezen. Misschien dat dat dit jaar nog lukt, maar zo niet vind ik het niet zo erg.

2. Spotgaai van Suzanne Collins
Dit boek heb ik dan weer niet gelezen. Ik denk wel dat ik het deze zomer ga lezen, omdat Veerle en ik een marathon willen houden met de films en dan wil ik wel eerst het laatste deel gelezen hebben. Dus dit gaat nog wel lukken.

3. Stad van Beenderen van Cassandra Clare
Helaas ben ik in dit boek niet echt opgeschoten sinds het begin van het jaar. Hopelijk lees ik het deze zomer uit, maar dat kan ik niet beloven. Ik vind het namelijk niet zo interessant… We zullen zien!

4. Simon vs de Verwachtingen van de Rest van de Wereld van Becky Albertalli
Jaa, deze heb ik gelezen! Hij was zo leuk en schattig! Ook de film was heel mooi, dus zeker een aanrader ❤

5. Wolfsbloed van Alexandra Penrhyn Lowe
Deze heb ik ook nog niet uitgelezen. Misschien dat ik het in de zomer uitlees of pas in oktober, omdat ik dan wat griezelige boeken wil lezen en dit boek daar wel onder valt. Ik ben dus nog aan het twijfelen wanneer ik dit boek ga lezen, maar ik ga het sowieso uitlezen. Hopelijk dit jaar!

6. 13 enveloppen & 1 rugzak van Maureen Johnson
Dit boek heb ik in mei eindelijk uitgelezen, maar helaas vond ik hem niet zo heel erg leuk. Wel ben ik benieuwd geworden naar het vervolg en andere boeken van deze schrijfster.

7. Scarlet van Marissa Meyer
Nog niet gelezen, jammer genoeg. Ik wil dat wel zo snel mogelijk doen, omdat ik het eerste deel erg leuk vond. Alleen moet ik voor dit boek naar de bibliotheek toe gaan en die probeer ik juist te vermijden…

8. De Grijze Jager-serie van John Flanagan
Oké, deze heb ik een klein beetje gehaald. Ik heb het elfde deel namelijk al gelezen (yay!), maar het twaalfde deel en de novelle helaas nog niet. Die wil ik wel nog dit jaar lezen, zodat ik de serie eindelijk uit heb!

9. De Jongen met de Lege Ogen van Jonathan Stroud
Gelezen! In februari ging ik naar de bibliotheek, waar onder andere dit boek werd geleend. Na een aantal jaar kon ik eindelijk verder gaan in de serie. En wat een super vervolg! En aah! Die cliffhanger! Gelukkig voor mij kon ik bijna meteen daarna beginnen aan het vervolg, hoewel ik nu wel moet wachten op augustus… Zie hier in ieder geval de recensie van dit boek en hier de recensie van het vierde boek!

10. De Brief voor de Koning van Tonke Dragt
Je raadt het denk ik wel al. Dit boek heb ik na al die jaren nog steeds niet gelezen. Ik wil het wel ooit lezen, maar dan moet ik er wel echt de tijd voor nemen. Of dat dit jaar gaat gebeuren? Ik betwijfel het…

11. Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen van Allan & Barbara Pease
Ook deze heb ik nog niet gelezen. Ik had er niet echt meer aan gedacht omdat ik andere boeken liet voorgaan. Ik wil hem wel lezen, omdat hij mij heel interessant lijkt. Maar daar heb ik nu niet echt behoefte aan. Ik weet niet wanneer dat gaat gebeuren, omdat ik tijdens school al vind dat ik te veel informatie moet verwerken en tijdens vakanties wil genieten van mijn vrijheid. Tja, wanneer ik het dan lees is nog maar de vraag…

12. Ready Player One van Ernest Cline
Yes! Deze las ik in maart voor de film die eind maart uit zou komen. Wow, wat was het leuk! De recensie van het boek is hier te vinden en ik heb zelfs een Boek vs Film gemaakt over Ready Player One!

13. De Elite van Kiera Cass
Ook deze heb ik gelukkig gelezen. Deze heb ik eind juni gelezen en vond ik erg leuk. Wel iets minder dan het eerste deel, maar nog wel fijn. Misschien lees ik dit jaar wel de serie uit, omdat ik er nog drie moet die denk ik allemaal wel heel luchtig zijn en waar je snel doorheen vliegt!

14. Thuis van Kass Morgan
Deze heb ik nog niet gelezen, maar ook dit wil ik graag doen. Ik hoop dat het dit jaar kan, want anders ben ik bang dat ik nog meer vergeet van de voorgaande delen. Daarnaast denk ik dat je door dit boek vliegt, dus dat moet wel goed komen.

15. Gouden Bergen van Holly Smale
In mei ging ik naar de bibliotheek waar ik dit boek leende, helaas ben ik er niet aan toegekomen het te lezen. Als ik weer naar de bibliotheek ga, zal ik deze sowieso meenemen, omdat het wel een boek is waar je heel snel doorheen gaat. Als ik het uit heb heb ik nog twee boeken die ik moet lezen en dan heb ik de serie uit!

16. De Studie van Joelle Charbonneau
Ik vond het eerste deel echt geweldig, maar heb nog steeds geen tijd gehad om hem te lezen. In maart had ik hem wel geleend, maar toen kwam ik er niet aan toe. Ook deze zal ik helaas moeten lenen bij de bibliotheek, dus waarschijnlijk duurt het nog wel een tijdje voor ik hem heb gelezen, maar ik kijk er wel naar uit!

17. Samensmelting van Veronica Roth
Ai, ook nog niet gelezen… Wat heb ik erover te zeggen? Alleen dat ik hem wil lezen en dan naar de bibliotheek moet. Ik weet wel zeker dat ik dit jaar nog naar de bibliotheek toe ga, maar ik weet dan niet of ik dit boek zal lenen of niet. We zullen zien.

18. De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine van Ransom Riggs
Veerle en ik willen graag de film zien, maar dan moeten we wel eerst de trilogie lezen, omdat ik heb gehoord dat de film een soort combinatie is van de hele trilogie. Als we dit jaar nog de film willen zien, moet ik wel de boeken eerst lezen en dus beginnen aan dit boek. Of dat gaat lukken? Ik heb hem al twee keer geleend en nog steeds niet aan toegekomen…

19. Aristoteles en Dante ontdekken de Geheimen van het Universum van Benjamin Alire Sáenz
Dit boek moet ik ook nog lezen, maar gelukkig heb ik hem wel al in huis. Ik wil hem deze zomer lezen en dat in alle rust, zodat ik er optimaal van kan genieten. Misschien dat dit het boek wordt waar ik aan ga beginnen zodra ik Apple and Rain uit heb?

20. Verwoest Me van Tahereh Mafi
Waarom heb ik dit boek nog niet gelezen?! Vrees Me vond ik geweldig, mijn zus heeft het deel in haar bezit dus ik kan het zo lenen en het is niet eens zo dik! De zomervakantie staat voor de deur, dus dit boek ga ik sowieso in de vakantie lezen!

Ook had ik een aantal doelen opgesteld, zijn die goed op weg?
Zo wilde ik mijn woordenboek Nederlands lezen. Ha, dat was een leuk plan joh! Dit ga ik dus niet doen, want ik ben nog niet eens begonnen. Daarnaast vind ik het veel leuker om fictieve boeken te lezen dan woordenboeken, dus deze schrap ik van mijn lijstje.
Ook wilde ik mijn currently reading-lijst omlaag halen. Op moment van schrijven (30 juni) staat de teller op 12 boeken. Ik ga dit jaar dus wel nog onder de 10, maar of het onder de 5 komt? Ik denk het niet! Ik ben tenminste wel wat opgeschoten, omdat ik begon met 16 boeken…
Een doel dat velen ook hebben, is minder boeken kopen en ook minder op de TBR. Nou, dat doel is denk ik niet echt gelukt. De book hauls krimpen niet echt en mijn TBR is nog steeds reusachtig (ben er net dus achter gekomen dat het er 60 zijn…). Gelukkig staat de zomervakantie voor de deur, dus dan kan ik hopelijk veel boeken lezen!
Ook wilde ik veel van mijn eigen en de openbare bibliotheek gebruik maken. De openbare bibliotheek heb ik wel wat gebruikt, maar dat doel ga ik schrappen van mijn doelen, omdat het niet echt een goed doel is! De komende maanden wordt mijn eigen bibliotheek mijn beste vriend!
En dan de Hebban Checklist. Ik denk dat ik die ook ga schrappen van mijn doelen. Ik vind hem niet meer zo interessant en anders raak ik gestresst dat ik hem niet goed heb gedaan. Ik ga nog wel kijken of er boeken bij passen, maar zo niet, maakt het mij niet uit. Van de 50 heb ik er namelijk maar 15 behaald… Ach, het is niet zo’n groot probleem!

Mijn enige doel voor het komende halfjaar is minder boeken op mijn TBR hebben!
Op Goodreads hoop ik mijn TBR onder de 300 te hebben. Hij staat momenteel op ongeveer 350, dus daar moet nog werk aan de winkel, maar ik wil strenger zijn en boeken verwijderen waarvan ik weet dat ik ze niet ga lezen. Ook natuurlijk door boeken te lezen die op die TBR staan. Op Hebban wil ik het onder de 200, hij staat nu op ongeveer 150, maar daar moet ik nog een paar aan toevoegen. Onder die 200 blijven is wel een makkie.
En voor mijn TBR thuis? Die wil ik onder de 40 krijgen. Ik ga in de zomervakantie die plank even grondig door en kijken welke boeken ik niet wil en ga lezen. Ik ben daar nogal huiverig voor, omdat ik bang ben dat ik dan spijt krijg, maar van sommige weet ik gewoon dat ik ze niet ga lezen!

 

Wat zijn jouw leesdoelen voor de laatste helft van 2018?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s