Wrap up juni 2018

De zomer is natuurlijk alweer aangebroken en als het zomer is lees je om de een of andere reden vaak wel wat meer dan normaal. Wij hebben in juni in ieder geval weer veel boeken gelezen. Of ze ook allemaal goed waren? Mèh, sommigen konden wel beter…

Veerle

Juni was voor mij een opvallend goede leesmaand dit jaar. Misschien omdat ik twee dagen ziek ben geweest, of omdat ik op dit moment midden in mijn proefwerkweek zit en daarom veel tijd heb om te lezen. Hoe dan ook, het is mij gelukt om deze maand zeven boeken te lezen!

Gelezen in juni: 7 boeken
Gelezen in 2018: 28 boeken

wrap-up-juni.jpg 

1. De Slaapster en de Spintol van Neil Gaiman
Eind vorige maand las Celine De Slaapster en de Spintol. Omdat ik erg benieuwd was naar dit boek, hebben we de Wisseltruc uitgehaald en heb ik hem geleend. Ik heb hem die week gelijk uit kunnen lezen, aangezien ik ziek werd. Het was een mooie hervertelling van twee traditionele sprookjes met een fantastische plottwist! En de tekeningen waren fantastisch! 

2. Het Achterhuis van Anne Frank
Voor een presentatie van Nederlands heb ik het eerste boek (Ze was 16 van Marlies Allewijn) gelezen. Het tweede boek dat we gekozen hebben, is Het Achterhuis. Toen ik begin deze maand ziek was, heb ik het uit kunnen lezen. Ik vond het heel raar om te beseffen dat dit allemaal echt gebeurd is. Wel was de schrijfstijl af en toe wat vervelend en ouderwets. 

3. Vuurproef van Erin Hunter (Warrior Cats #6)
Na twee jaar heb ik eindelijk de Warrior Cats-serie uit kunnen lezen! De serie eindigde erg mooi. Ik vond het boek wel traag op gang komen en het stuk waar alles uiteindelijk om draaide, kwam vrij laat en duurde erg kort, wat jammer was. Ook had ik vrij snel door wat de voorspelling betekende… Al met al was het een leuke afsluiting van een spannende serie.

4. Zes Seconden van Daniëlle Bakhuis
Dit boek was zo ongelooflijk spannend! Ik kon niet stoppen met lezen en heb het dan ook in twee middagen uitgelezen. Vanaf de eerste zin word je in een verhaal vol actie, spanning en mysterie gesleurd. Wel waren de personages wat vlak, wat het boek wat minder realistisch en meelevend-waardig maakte.

5. Een Weeffout in onze Sterren van John Green
Ugh. Wat kan ik over dit boek zeggen? Het sprak me gewoon niet aan. Het leek me een ontroerend, lief en romantisch boek over twee bijna-dode jongeren die op zoek gaan naar de mysterieuze schrijver van hun favoriete boek. In werkelijkheid waren ze maar één dag bij deze “mysterieuze” schrijver-die-toch-niet-zo-mysterieus-was-aangezien-ze-al-wisten-waar- hij-woonde. Gewoon ugh.  

6. George van Alex Gino
Ondanks de wat kinderachtige schrijfstijl en verhaallijn, liet dit boek erg mooi zien hoe het grootste gedeelte van de wereld over transgenders denkt. Maar serieus, hoe erg zoeken mensen er wel niet iets achter als een jongen een keer een meisje wilt spelen in een toneelstuk! Ik bedoel: als je acteert, maakt je geslacht toch niet uit? Je speelt iemand die je niet bent, want dat is acteren. Serieus. 

7. Vriendschap van Sara Shepard (Pretty Little Liars #1)
Toen ik George uitlas, had ik geen te lezen bibliotheekboeken meer thuis liggen en kon ik eindelijk weer eens een boek uit mijn eigen to-read-kast lezen. Dus ben ik begonnen aan Vriendschap. Dit boek was minder spannend dan ik dacht. Ik denk dat dit deels komt omdat ik een deel van het eerste seizoen van de serie heb gekeken en daarom al wist wat er ging komen. Ook vond ik het boek meer lijken op vier verschillende verhalen dan op één verhaal.

Celine

In april en mei heb ik natuurlijk erg veel boeken gelezen voor mijn doen, dus ik verwachtte juni niet als een maand met veel gelezen boeken. Zeker in het begin van juni las ik niet erg veel, maar toen het einde steeds dichterbij kwam, las ik ook steeds meer boeken!

Gelezen in juni: 7 boeken
Gelezen in 2018: 32 boeken

20180701_125912

1. George van Alex Gino
Toen mijn zus dit boek had gelezen, wilde ik dat ook, omdat het verhaal mij wel leuk leek. Het verhaal was uiteindelijk wel interessant, maar voor mij helaas niet bijzonder genoeg. Lees mijn recensie als je meer wil weten.

2. Het Achterhuis van Anne Frank
Voor school moesten we eigenlijk twee boeken lezen die je dan moest vergelijken. Dit was er eentje van. We hebben de vergelijking niet meer hoeven maken, dus je zou kunnen zeggen dat het voor niks was, maar ik denk niet lezen ooit voor niets is. Ik was ook al in dit boek begonnen en ik wilde het wel ooit uitlezen, dus dat was mooi meegenomen. Het was niet het beste boek ooit, maar het gaf je wel een kijk in het leven van onderduikers in de Tweede Wereldoorlog. En als je dan realiseert dat het echt gebeurd is… Brr. Veerle heeft het hier mooi verwoord.

3. Ze was 16 van Marlies Allewijn
Dit was het andere boek voor de vergelijking. Deze vond ik wel leuker dan het vorige boek, hoewel de schrijfstijl en personages nogal irritant waren. Maar ook dit boek gaf een mooie kijk in het leven van een enigszins normaal meisje in de Tweede Wereldoorlog in Zeeland. Ook was de afwisseling tussen heden en verleden leuk gedaan. Omdat Veerle de boeken ook heeft gelezen, is de recensie van dit boek van haar.

4. Een Goede Kans van Sarah Moore Fitzgerald
Ook dit boek leende ik voor mijn zus waarna ik het las. Ik vond het zo’n leuk boek dat ik gewoon door wilde lezen! Ik ben nu nog nieuwsgieriger geworden naar de Appeltaart van Hoop, hopelijk lees ik dat boek deze zomer nog. Lees hier in ieder geval mijn recensie van dit boek.

5. Niemands Meisje van Lydia Rood
In de bibliotheek zag ik dit boek. Ik was er toen het net uit kwam erg benieuwd naar, dus ik moest het lenen. Tijdens het lezen vond ik het heel goed, maar was het einde ook zo goed? Dat lees je in mijn recensie.

6. Vincent van Barbara Stok
Na Niemands Meisje had ik even zin in een dun boek die ik snel uit zou hebben. Ik koos Vincent uit, omdat dit én een boek is die je snel uit hebt én ik het boek wilde lezen terwijl ik mij het Van Gogh-museum nog kon herinneren. Het was erg leuk om schilderijen te herkennen die ik in het museum had zien hangen. Het was interessant hoe de laatste jaren van Vincents leven gingen. Als je meer over hem wil weten, is dit een aanrader. Maar als je ook zijn beginjaren wil weten, zal ik dit boek nog niet oppakken.

7. De Elite van Kiera Cass (de Selectie #2)
Vorige maand was ik al in dit boek begonnen, omdat ik het graag wilde lezen. Helaas kwamen er toen allemaal boeken tussendoor, waardoor ik niet verder kon gaan. Toen ik alle boeken van de bibliotheek eenmaal terug had gebracht, besloot ik verder te gaan in dit boek. Hij was weer erg leuk, hoewel ik het eerste deel toch net iets leuker vond. Ik heb heel veel zin het volgende deel!

 

Welke boeken heb jij deze maand gelezen? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s