Mijn To-Read-kast

Iedereen heeft hem wel: die ene boekenplank waar tientallen ongelezen boeken op staan. Vandaag geef ik jullie een kijkje in de mijne. Persoonlijk vind ik dat er erg veel boeken in staan, maar vergeleken met anderen is dit niet zo veel… Beoordeel zelf maar: volgens mijn laatste telling staan er 23 ongelezen boeken in mijn kast. 

20180628_160230

1. De avonturen van beertje Paddington van Michel Bond (Beertje Paddington #4 en #5)
Dit boek staat echt al van kinds af aan in mijn boekenkast. Ik kan me echter herinneren dat ik ooit ben begonnen om dit boek te lezen, maar het niet leuk vond en ben gestopt. Nu is het een kinderboek, dus ik weet nog niet of ik het wel ga lezen, maar het staat in ieder geval al klaar. 

2. Harry Potter: A history of magic van British Library
Afgelopen Kerst heb ik dit prachtige boek gekregen over de tentoonstelling in de British Library ter ere van het twintigjarige bestaan van Harry Potter. Ik ben er helaas nog niet aan toegekomen om het te lezen, maar dat wil ik deze zomer zeker gaan doen! (Nadat ik mijn currently-reading-lijstje wat korter heb gemaakt…) 

3. De Godinnentest van Aimee Carter (Godinnentest #1)
Deze heb ik begin dit jaar besteld bij Bol.com, omdat ik het boek graag wilde lezen, maar de bibliotheek het niet had. Dus heb ik hem zelf maar gekocht ;). Ook aan deze ben ik simpelweg nog niet toegekomen, maar ik ben enorm benieuwd! Zeker nu ik de wisselende recensies op Goodreads heb gelezen… 

4. De One, De Prinses en de Kroon van Kiera Cass (De Selectie #3, #4 en #5)
Deze serie! Dit is echt wel een van mijn favoriete tot nu toe. Ik heb tijdens Bookstore day 2018 een bundel gekocht met daarin de eerste drie delen van de serie. De Selectie en De Elite heb ik al gelezen, maar ik ben nog niet in De One begonnen. Als ik deze uit heb, lees ik De Prinses en De Kroon, die ik afgelopen weekend heb gekocht, tijdens een aanbieding van de uitgever. 

5. De zaak Jan Steen van Karel Eyckman, Alex de Wolf en Louis Lemaire
Dit boek heb ik een hele tijd geleden geleend van een vriendin van mijn ouders. Het was het kinderboekenweekgeschenk van 1986. Ik ben er tot twee keer toe in begonnen, maar heb nooit de tijd gehad om het uit te lezen. Ik hoop dat ik dat binnenkort kan doen, zodat ik het terug kan geven… 

6. Het dagboek van Bridget Jones en Bridget Jones: Het nieuwe dagboek van Helen Fielding (Bridget Jones #1 en #2)
Mijn moeder heeft deze boeken op Koningsdag aan me uitgeleend. Ik ben een enorme fan van de Bridget Jones-films, maar kwam er pas op afgelopen Koningsdag achter dat het een verfilming was! (Oops…). Ik wilde graag de boeken lezen, aangezien ik de films heel leuk vind. Ik ben er door alle bibliotheekboeken alleen nog niet aan toegekomen. Maar gelukkig staat de zomervakantie voor de deur en kan ik dan in alle rust mijn te lezen-boeken gaan lezen! 

7. De Onbekende Wereld van Kris van Hoekelen en Stef Óskarsson
Dit boek is niet het originele boek, maar een proefexemplaar. Ik heb hem gekregen om tips erover te geven van de moeder van een klasgenootje van mij. Helaas heb ik het te druk gehad om het te lezen, maar dat wil ik nog steeds graag doen, ook al hebben mijn tips niet zo heel veel nut meer. 

8. De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson
Ook deze heb ik te leen gekregen van mijn moeder. Zij heeft er tijdens het lezen enorm om gelachen en raadde hem me aan. Ik ben er enorm benieuwd naar en wil het maar wat graag lezen! 

9. Het meisje met de Parel en andere verhalen van o.a. Selma Noort
Dit boek heb ik een aantal jaar geleden gekregen van mijn oma, die me ook een soortgelijk boek over het Rijksmuseum heeft gegeven. In deze boeken schrijven (bekende) kinderboekenschrijvers een kort verhaaltje bij een schilderij uit de collectie van het Mauritshuis (of het Rijksmuseum). Ik heb die van het Rijksmuseum gelezen en ben erg benieuwd naar deze. 

10. Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp
Celine heeft begin dit jaar Voor ik je loslaat gelezen en was er erg enthousiast over. Eerder dit jaar heb ik 54 minuten gelezen. Dat was zo een mooi, ontroerend en spannend boek! Geweldig! Op Bookstore day was ik in de boekhandel en kwam ik dit boek tegen, dus ik nam het mee en voegde het toe aan mijn to-read-kast. Ik ben er alleen nog niet aan toegekomen het te lezen… 

11. Hoe overleef ik… het jaar 2000? en Hoe overleef ik… (zonder) liefde? van Francine Oomen (Hoe overleef ik… #2 en #9)
Naast deze boeken moet ik nog twee boeken lezen en dan heb ik deze serie uit! Deze twee boeken kwam ik toevallig tegen op de rommelmarkt afgelopen Koningsdag. Omdat ik ze toch nog wilde lezen, heb ik ze meegenomen. Ik ben van plan ze in de vakantie te lezen. 

12. I always get my sin van Maarten H. Rijkens (I always get my sin #1)
Dit boek lijkt me zo grappig! Mijn ouders hebben het ooit over dit boek verteld en er tevergeefs naar gezocht. Uiteindelijk hebben ze het mijn broertje en mij voor Kerstmis gegeven. Dit boek staat vol met semi-Engelse uitspraken die Nederlanders ooit hebben gedaan. En ze spreken allemaal even goed (of slecht, hoe je het maar bekijkt) Engels als Louis van Gaal! Geniaal! 

13. De Verloren Held van Rick Riordan (Helden van Olympus #1) en Het verborgen Orakel van Rick Riordan (De beproevingen van Apollo #1)
Misschien heb je het al een beetje gemerkt, maar ik ben onvoorwaardelijk fan van Rick Riordans werk! (Al heb ik misschien niet helemaal het recht om dat te zeggen, aangezien ik maar twee boeken van hem heb gelezen.) Ik heb het eerste boek op de vervolgserie van Percy Jackson en Het verborgen Orakel een tijdje geleden besteld, maar ik wacht met het lezen ervan tot ik PJO uit heb gelezen. Dat lijkt me wel zo Spoiler-veilig. En ik wacht helemaal met het lezen van De beproevingen van Apollo, aangezien ik heb begrepen dat Ricks boeken elkaar een soort van opvolgen. 

14. Vriendschap van Sarah Shepard (Pretty Little Liars #1)
Deze meivakantie ben ik met een vriendin begonnen met de serie Pretty Little Liars op Netflix. Aangezien ik zelf geen Netflix heb, heb ik de serie niet verder kunnen kijken. Wel heb ik op Koningsdag het eerste boek van deze serie gekocht. Ik hoop dat ik hem binnenkort kan lezen en dan op jacht kan gaan naar de andere boeken van deze serie. 

15. Kaloeha Dzong van Lydia Rood
Ik heb dit boek echt al sinds ik klein was, maar voor zover ik me kan herinneren, heb ik hem nooit uitgelezen. Wel ben ik ik er ooit in begonnen. Of, nou ja, ik heb de eerste zin gelezen en besloot toen dat ik hem niet leuk vond… Tja, kinderen, hè? Ik hoop dat ik hem deze zomer kan uitlezen. 

16. Oorlog en vriendschap van Dolf Verroen
Twee jaar geleden heeft mijn oma dit kinderboekenweekgeschenk gekregen. Ze heeft hem aan mij gegeven, omdat ze weet dat ik veel van lezen houd en hem zelf niet wilde lezen. Ik heb helaas nooit de tijd gehad hem te lezen, maar dat hoop ik binnenkort te doen!


Welke boeken staan in jouw to-read-kast?

Eén reactie

 1. Rick Riordan! 🙌

  Ik weet niet of je dit al weet, maar er verschijnt binnenkort een geïllustreerde editie van The Lightning Thief (een beetje vergelijkbaar met die geïllustreerde edities van Harry Potter). Kun je die weer aan je tbr voegen. 😅

  Ik heb meer dan 50 ongelezen boeken in mijn kamer liggen wat niet super veel is vergeleken met anderen, maar ook niet super weinig. Het zijn met name klassiekers, dus het duurt een tijdje voordat ik die gelezen heb.

  O, en als je nog eens in de war raakt met in welke volgorde je de Rick Riordan-boeken moet lezen: je leest ze het beste in de volgorde waarin ze zijn uitgegeven (in de VS), en dan moet je niet alleen naar de jaartallen kijken, maar ook naar de maanden, omdat sommige jaren twee of meer boeken zijn uitgegeven. Dit geldt trouwens ook voor de boeken van Cassandra Clare.

  De boeken van Rick Riordan over Griekse goden zijn in principe in drie delen gedeeld, elk met vijf boeken. De eerste serie is die van Percy Jackson, de tweede De Helden van Olympus, en de derde van De beproevingen van Apollo. Deze moet je in deze volgorde lezen als je spoilers wil voorkomen, en als je ze chronologisch wil lezen. Hopelijk is het nu wat duidelijker als je het nog niet wist.

  Veel succes met het lezen van je ongelezen boeken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s