Boek vs Film: Love, Simon

WAARSCHUWING! In deze ‘Boek vs Film’ zal de film met het boek vergeleken worden. Om dit te kunnen doen, zal er worden gespoild. Mocht je het boek of de film nog niet gelezen of bekeken hebben, is het verstandig dat je dit artikel niet leest. Als je het niet erg vindt dat je wordt gespoild of als je beide al hebt gelezen of bekeken, kan je het natuurlijk wel lezen.

Love, Simon was niet een boek dat hoog op mijn TBR-lijstje stond. Het stond er wel op, maar dan ergens onderaan. Tot bekend werd gemaakt dat er een film van kwam en het boek schoot omhoog, voorbij allemaal andere nog steeds ongelezen boeken. Ik las het en wat ik van het boek zelf vond kun je in mijn recensie lezen. Ook is er een unboxing van de boekenbox online gekomen die je hier kunt lezen.
In ieder geval, toen het eindelijk in Nederland uitkwam, ging ik samen met mijn zus en moeder naar de bioscoop. Ging ik het net zo’n goede film vinden als vele anderen?

Wat vond ik van de film?

Ik vond de film erg mooi. Er gebeurt niet zo heel veel in, maar toch vond ik hem wel erg leuk. Op sommige momenten was hij erg ontroerend en moest ik een traantje wegpinken, maar dat waren denk ik echte Celine-moet-hierbij-altijd-huilen-maar-zo-erg-is-het-ook-weer-niet-momenten.
Omdat mijn zus het album altijd van voor naar achter beluisterd, waren de liedjes voor mij dan ook erg bekend en iedere keer als er weer een lied kwam, zat ik te bedenken welke het dan was.
Ik denk dat ik de film een 8,6 zou geven van de 10. Een beetje random die 0,6 erbij, maar ik vind de 8,5 te laag en de 8,7 net iets te hoog. Vandaar

De overeenkomsten

 • Simon is gelukkig nog met dezelfde goede vrienden vrienden.
 • De manier hoe Simon Blue ontdekt is hetzelfde.
 • Simon komt voor dezelfde persoon het eerste uit de kast.
 • Ook in de film heeft Nora, het zusje van Simon, het bericht van Martin gelezen.
 • Martin is net zo irritant, misschien nog wel irritanter in de film!
 • Ook in de film speelt Tumblr een grote rol.

20180620_174055

De verschillen

 • Het Halloween-feestje wordt gehouden bij Bram in plaats van bij Garrett. Niet dat het heel erg is.
 • Het mailadres van Simon is anders dan in het boek, hoewel “hour to hour, note to note” wel op het krijtbord van Simons kamer staat.
 • Simons idol Elliott Smith komt niet voor in de film, waarschijnlijk in verband met het niet kunnen krijgen van rechten.
 • Simons vriendengroep is iets kleiner dan in het boek. Zo missen we Morgan en Anna volledig en heeft Garrett een kleinere rol.
 • In plaats van dat Simon maar een iemand verdenkt dat die Blue is (ha, alsof het een moord is!), verdenkt hij in de film drie mensen.
 • Wat deed Lyle nou weer in de film? Hij was echt nutteloos!
 • Simons oudste zus Alice zit niet in de film, waarschijnlijk omdat er anders teveel verhalen in de film zitten.
 • Hoewel Simon in de film ook ruzie krijgt met zijn vrienden, is dit wel korter dan in het boek. Ze vergeven hem al gauw na het lezen van zijn post op Tumblr.
 • Toen Simons vrienden hem op het einde zo aan moedigden, vond ik zelf best awkward en komt niet voor in het boek. Dan weten ze niet eens dat Simon die ‘afspraak’ heeft.

Conclusie

Wat vond je leuker: het boek of de film?
Ik zou dan toch voor het boek gaan! Het boek brengt de cuteness voor mij beter naar voren en het boek is gewoon veel beter dan de film. Niet dat ik wil zeggen dat de film slecht is, maar als ik zou moeten kiezen, heeft het boek toch mijn voorkeur.

Zou je de film aanraden?
Dat ook. Zeker als je geen of nauwelijks boeken leest is de film aan te raden, omdat het over een onderwerp spreekt die nog steeds moeilijk te accepteren is door veel mensen. De film brengt die boodschap ook erg goed over, misschien wel beter. En als je het boek hebt gelezen, heb je denk ik de film al gezien of al plannen gemaakt om hem te zien! Zowel het boek als de film zijn aan te raden!


Wat vond jij duidelijke verschillen of overeenkomsten bij Love, Simon die we echt niet mogen missen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s