Series die ik nog niet heb uitgelezen – maar wel wil

Er zijn een aantal dingen waar ik ontzettend goed in ben.
1) In boeken beginnen en ze niet uitlezen en 2) In series beginnen en ze niet uitlezen. In die laatste ben ik echt kampioen. Er zijn zoveel series die ik nog steeds niet uit heb gelezen! Vandaag leek het mij leuk om de series met jullie te delen ik die ik nog niet heb uitgelezen, maar waar ik zeker van ben dat ik ze ga uitlezen.

p_20180606_170004

1. Divergent van Veronica Roth
Het eerste deel vond ik geweldig, het tweede deel iets minder, maar toch nog erg leuk. Ik wil heel graag Samensmelting lezen, omdat ik dan weer een serie uit heb. Ook omdat ik erg benieuwd ben hoe het afloopt (ik ben al gespoild voor een groot ding in dit boek en ik vraag mij af hoe het gebeurt…).

2. De Hongerspelen van Suzanne Collins
Ook van deze trilogie heb ik de eerste twee delen al gelezen. Ik hoop dat Spotgaai leuk is, omdat ik het tweede deel vond tegenvallen (het eerste deel vond ik wel erg goed). Ik hoop het in de zomervakantie te lezen, want dan kan er een filmmarathon gehouden worden!

3. Schim en Schaduw van Leigh Bardugo
Van deze trilogie heb ik alleen maar deel een gelezen.
Om eerlijk te zijn twijfel ik wel of ik het tweede deel wel wil lezen, omdat ik nou ook weer niet zó enthousiast over Schim en Schaduw. Ik ben vooral benieuwd naar List en Leugens, omdat ik daar zulke positieve reacties over lees (en omdat er misschien een bijtje bij mijn oor zoemt en zegt dat ik het moet lezen, omdat het zo goed is…).

4. De Grijze Jager van John Flanagan
Yes! Van deze serie moet ik alleen nog deel 12 en de novelle lezen en dat wil ik graag, zodat ik hem hopelijk dit jaar uit heb. Ik heb ze thuis, dus ik moet ze alleen nog oppakken en uitlezen.

5. Dwaaleiland van Melissa de la Cruz
Eind vorig jaar las ik het eerste deel van deze serie en die vond ik erg leuk. Na het boek was ik erg benieuwd naar het vervolg en de film, die een vervolg is het van het boek? Een beetje raar, maar ik wil het wel nog graag lezen.

6. Reckless van Cornelia Funke
Begin 2015 las ik de eerste twee boeken van deze serie en die vond ik geweldig! In februari gingen we naar de bibliotheek waar ik het derde deel leende. Helaas was ik er niet aan toegekomen om hem te lezen, maar dat wil ik zeker nog doen! Hopelijk als ik weer eens naar de bibliotheek ga, maar dat duurt denk ik nog wel een tijdje, doordat ik eerste de ongelezen boeken in mijn kast moet verminderen…

7. Inkt van Cornelia Funke
In juli 2015 las ik het eerste deel en die was fantastisch. Ik wilde heel graag het tweede deel lenen, maar dat kon nooit, omdat de bibliotheek hem niet had. Gelukkig heeft de mediatheek van mijn school hem wel en dan kan ik eindelijk verder! Ik heb er zo’n zin in.

8. De 100 van Kass Morgan
Ook de eerste twee delen van deze serie las ik in 2015. (Toen startte ik vet veel series joh! En las ik ook heel veel!) Ik vond ze erg leuk en wilde altijd door met de serie. Dit jaar kwam Kass naar Yalfest, waar ik haar ook ontmoet heb en nu wil ik nog liever door met de serie! Hopelijk lees ik binnenkort de serie uit. (Al zeg ik dat met bijna elke serie…)

9. Touching Juliette van Tahereh Mafi
Vorig jaar mei las ik het eerste deel als Dwarsligger, wat mij én een goede ervaring opbracht met Dwarsligger én een geweldig avontuur met Juliette. Wat een boek was het toch!
Het volgende deel in de serie is een novelle over Warner en die wil ik natuurlijk graag lezen. Doordat het best dun is, is de kans groot dat ik het in de zomer ga lezen. Met die novelle bereid ik mij natuurlijk voor op het reusachtige Breek Me!

10. De Selectie van Kiera Cass
Het eerste deel las ik geloof ik september 2016. Ik vond hem erg leuk en tijdens Bookstore Day dit jaar was een bundel van de eerste drie delen te koop voor een leuk prijsje. Ik besloot het te kopen en in mei begon ik in het tweede deel de Elite. Helaas kwam toen nog een ander boek tussendoor en verdween het boek naar de achtergrond. Ik ben wel nog van plan om eerst de Elite en dan de rest te lezen en dan kan ik weer een serie van mijn lijstje afstrepen!

11. The Lunar Chronicles van Marissa Meyer
Eind 2016 begon ik in Cinder, toen het in Nederland eigenlijk nog niet zo populair was. Alleen had ik het boek in de bibliotheek geleend en op dat moment vond ik het niet zo boeiend. Toen het in 2017 zo’n enorme hype werd in Nederland, omdat de rest ook werd vertaald, besloot ik het een tweede kans te geven. En ik vond het leuk! Ik ben erg benieuwd naar Scarlet en of ik ook zo enthousiast kan zijn over de serie als heel Nederland.

12. Project Persefone van Michelle Gagnon
Eigenlijk zou ik dit boek nooit opgepakt hebben, want ik was er niet echt geïnteresseerd in. Totdat je het vorig jaar bij de VakantieBieb (oh, wat hou ik daar toch van) kon lezen. Ik besloot hem te lenen en wat vond ik het leuk! Het is net als Ready Player One een boek waarvan ik niet had verwacht dat ik het zou lezen en leuk zou vinden. Ik wil zo graag het vervolg lezen.

13. Geek Girl van Holly Smale
Ondertussen heb ik de eerste drie delen en de novelle gelezen (hier de recensie van deel 3), maar ik vind het niet meer zo leuk nu, helaas. Wel wil ik graag de serie lezen. Ook al is het niet zo heel goed, vind ik het wel vermakelijk. Ik heb het vierde deel geleend en ik hoop maar dat ik eraan toe kom!

14. De Laatste Wachter van Alexandra Penrhyn Lowe
Deze serie vind ik ook echt geweldig! Ik heb nu het eerste deel gelezen en ben bezig in het tweede deel, dus veel ervan heb ik niet gelezen, maar ik weet zeker dat als ik het uit heb ik verder wil met de serie. Ik ga het derde deel alleen kopen of vragen als ik het tweede deel uit heb. Ik hoop Wolfsbloed deze zomer uit te lezen.

15. De Test van Joelle Charbonneau
En last but not least, de Test! Mijn zus vond het eerste deel niet erg leuk en had het dus aan mij geven. Ik vond het juist super, waardoor ik nu verder wil met de serie. Het was namelijk zo leuk, dat ik niet kan wachten om verder te gaan!

Helaas zijn er meer dan 15 series die ik nog niet uit heb. Zo moet ik bij Lockwood & Co nog het laatste deel lezen, heb ik nog heel veel boeken te gaan nu ik ben begonnen met Percy Jackson en de Olympiërs, ben ik heel benieuwd naar andere boeken van Becky Albertalli (waaronder het vervolg in Creekwood) en kan ik niet wachten op het tweede deel van Everless die volgend jaar pas uitkomt!


In welke serie(s) ben jij nu bezig?

One comment

  1. Oeh, dat zijn een hoop series en er zitten hele leuke tussen! Je moet vooral door met de Touching Juliëtte serie, die is zo gaaf! Ik moet ook nog eens verder met de boeken van Cornelia Funke, die zijn echt prachtig geschreven!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s