Wrap up mei 2018

Zoals je gisteren al in onze book haul kon lezen, hebben we veel boeken toegevoegd aan onze boekenkasten. Gelukkig heb we in mei ook veel boeken gelezen, hoewel ze niet helaas niet allemaal van ons zelf zijn… Dus die ongelezen boeken zijn niet echt gedaald…

Veerle

En mei is alweer voorbij (Hé, dat rijmt ;)!). Voor mijn Reading Challenge was dit een erg goede maand. Ik heb in mei maarliefst vijf boeken gelezen. Welke boeken ik heb gelezen, lees je hier.20180601_174430.jpg

Gelezen in mei: 5
Totaal gelezen in 2018: 21

1. De Bliksemdief van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #1)
Ik wilde graag tussen De Selectie en De Elite nog een boek lezen, omdat ik uit ervaring weet dat ik minder goed door een boek heen kom als ik twee boeken van een serie snel achter elkaar lees. Daarom las ik De Bliksemdief er tussendoor, aangezien ik graag wilde beginnen aan de Percy Jackson en de Olympiërs-serie. Het boek is me heel goed bevallen. Ik vond het vooral erg leuk dat de mythes zo in het verhaal verstrengeld zitten. Hier lees je mijn hele recensie.

2. De Elite van Keira Cass (De Selectie #2)
Toen ik De Bliksemdief uit had gelezen, kon ik weer zonder leesproblemen verder gaan met de Selectie-serie. De Elite was vermakelijk, al vond ik zijn voorganger leuker. Persoonlijk vond ik De Elite wat saai en voorspelbaar. Ik hoop echt dat De One leuker is dan De Elite en niet net zo voorspelbaar is als dit boek. Mijn dubbelrecensie van de eerste drie delen van de Selectie-serie komt binnenkort online.

3. De Zee van Monsters van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #2)
Na de Elite had ik veel zin om verder te lezen in de PJO-serie. Het tweede deel is net zo spannend, leuk en interessant als het eerste deel! Ik heb besloten geen recensie te schrijven van dit boek, aangezien ik er ongeveer hetzelfde van vind als van De Bliksemdief.

4. De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen van Andy Griffiths (Boomhut #4)
Maandag 21 mei was Celine jarig. Ze vierde op die dag ook haar verjaardag en had een paar vrienden uitgenodigd. Een vriend en ik hadden besloten samen te fietsen, omdat hij de weg naar Celine toe niet wist. Ik stond wat eerder klaar dan afgesproken en zocht wat te doen. Ik besloot om te beginnen in een boek waar mijn broertje dol op is. Ik was wel eens benieuwd waarom hij deze serie zo leuk vindt. Het was een grappig boek. Het verhaal was wel een beetje kinderachtig, maar dat was te verwachten van een boek voor tienjarigen.

5. Ze was 16 van Marlies Allewijn
Dit boek moet ik voor Nederlands lezen. Ik heb het een paar weken geleden geleend en besloot er in te beginnen zodra ik De Zee van Monsters uithad, omdat ik het voor school moet lezen en het zo snel mogelijk uit wil hebben. Het was een mooi, ontroerend boek over de oorlog. Wel vond ik het verhaal wat laat op gang komen. Meer over wat ik van het boek vond, lees je in mijn recensie.

Celine

Ik had verwacht dat ik in mei niet zoveel boeken zou lezen. Vooral doordat ik vorig jaar mei ook maar 3 boeken las. En in april las ik er 6, dus ik verwachtte dat ik daarna in een klein dipje zou komen. Nou, dat was niet helemaal waar! In mei heb ik de meeste boeken gelezen tot nu toe, dus daar ben ik erg trots op. Behalve dat ik in mei ook weer ontzettend veel boeken heb toegevoegd, dus mijn to-readkast is niet echt gekrompen…

Gelezen in mei: 7
Gelezen in 2018: 25

1. Love, Simon van Becky Albertalli (Creekwood #1)
Ik weet niet hoe vaak ik het al heb gezegd, maar dit boek wilde ik lezen omdat de film binnenkort in de bioscopen draait in Nederland. In dit artikel lees je de inhoud van de box waar het boek in zat. Ik heb het boek binnen twee dagen uitgelezen, omdat het én vakantie was én ik dolgraag wilde weten wie Blue nou precies was! Het boek vond ik erg leuk!

2. Wij Leugenaars van E. Lockhart
In de zomervakantie 2017 was dit boek te lenen in de Vakantiebieb. Hoewel ik begonnen was met lezen, wist ik het niet uit te krijgen voor het er weer afgehaald werd. Dus besloot ik het via de Bibliotheekapp te lenen. Ik heb het echt meerdere keren moeten lenen, omdat ik het boek niet zo interessant vond. Zelfs de plottwist aan het einde wist mij niet te bekoren. Helaas.

3. Kaloeha Dzong van Lydia Rood
Met dit boek begon ik in dezelfde periode als Ready Player One, dus had ik eigenlijk wel dezelfde verwachtingen. Helaas wist dit boek niet de verwachtingen waar te maken, waardoor ik best wel lang bezig was met dit boek. Ik moest mij er echt doorheen worstelen.

4. We’re all Wonders van R. J. Palacio
Omdat ik een grote fan van Wonder ben, wilde ik ook graag de andere boeken. Auggie & Me heb ik ondertussen al en ook al gelezen, net als 365 days of Wonder. Dit boek vroeg ik voor mijn verjaardag en ik kreeg het ook! Omdat het een dun prentenboek is met reusachtige letters, wist ik het ook op dezelfde dag uit te lezen. Om dezelfde redenen komt er ook geen recensie van online, want ik kan niet anders dan positief zijn! Want hé! Het is Wonder <3!

5. De Bliksemdief van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #1)
Hoewel ik het boek al heb geluisterd in het Chinees en ik de films tig keer heb gezien, wilde ik de boeken wel herlezen, omdat ik de rest van het verhaal wel al kwijt was. Ik las dit boek en heb er echt van genoten! Percy, Annabeth en Grover zijn echt fantastisch! Ik heb zoveel zin in het volgende deel! Van dit boek is ook al de duo recensie online gekomen.

6. De Slaapster en de Spintol van Neil Gaiman
Het was een mooi boek. Zowel van de binnen- als de buitenkant. De cover en de illustraties zijn echt prachtig en de plottwist had ik niet aan zien komen! Ook hier komt geen recensie van online, omdat ik niet denk dat ik hier veel over kwijt kan. Ik denk dat dit stukje hier genoeg is.

7. 13 enveloppen & 1 rugzak van Maureen Johnson (Little Blue Envelops #1)
Vorig jaar vlak voor de zomervakantie was ik al begonnen in het boek en ik hoopte destijds het uit te lezen voor ik op vakantie ging. Dat lukte helaas niet, dus besloot ik september het boek op school te lezen. Totdat Veerle erachter kwam en het wilde lezen. Toen kreeg ik een druk en kon ik het niet meer ‘ontspannen’ lezen.
Veerle heeft het begin dit jaar al gelezen (zie hier voor de recensie) en ik heb er weinig aan toe te voegen, dus komt hier geen recensie van online. Het enige verschil is alleen dat mijn favoriete stad waar ze heen ging Kopenhagen was in plaats van Amsterdam, dat kwam doordat ze daar veel dingen deed die erg leuk waren en de mensen die ze daar ontmoette heel aardig waren.
Helaas vond ik het boek verder zelf niet erg bijzonder. Wel ben ik benieuwd naar het vervolg en andere boeken van Maureen Johnson.

p_20180531_1554371

Heb jij ook veel boeken gelezen in mei?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s