Book haul mei 2018

Dit boek was een behoorlijk drukke maand voor onze boekenkasten. Zo gingen we onder andere naar de bibliotheek, maar kochten we er ook een aantal. De ongelezen boeken zijn niet echt gedaald, oeps!

Veerle

Aan het begin van deze maand dacht ik dat mijn book haul voor mei helemaal leeg zou zijn, aangezien ik mijn to-readkast de komende maanden leeg wilde lezen. Oh man, wat had ik het fout! Het begon met één boek die ik gekocht heb. Maar ja, toen ging ik met Celine naar de bibliotheek en toen had ik ineens acht boeken op mijn book haul staan! Welke dat zijn, lees je hier.

img-20180531-wa0005


1. Het Verborgen Orakel van Rick Riordan (De Beproevingen van Apollo #1)
Op 21 mei was Celine jarig. Toen vierde ze ook gelijk haar verjaardag. Voor haar verjaardag heb ik haar een boek gegeven. Toen ik het boek wilde bestellen, zag ik staan dat ik nog verzendkosten moest betalen. Ik houd niet zo van verzendkosten, dus keek ik naar een ander boek om erbij te bestellen. Ik heb gekozen voor Het Verborgen Orakel, omdat ik (nu al) een enorme fan ben van de boeken van Rick Riordan en heel benieuwd ben naar deze serie.

2. Vuurproef van Erin Hunter (Warrior Cats #6)
In mijn laatste jaar van de basisschool ben ik begonnen in de Warrior Cats-serie. Aan het begin van de brugklas ben ik begonnen in het zesde en laatste deel van de eerste serie. Helaas ben ik er door de drukte van de middelbare school niet aan toegekomen om het uit te lezen. Nu kwam ik deze keer in de bibliotheek en omdat Celine een boek wilde van de eerste verdieping, ben ik daar ook even ga kijken. Zo goed als meteen viel mijn oog op Vuurproef. Ik heb hem gelijk meegenomen, zodat ik dit boek en deze serie eindelijk kan uitlezen!

3. Ze was 16 van Marlies Allewijn
Voor school moeten we elk jaar voor Nederlands twee boeken lezen met hetzelfde onderwerp. Vervolgens moeten we een presentatie houden voor de klas over de overeenkomsten en verschillen tussen de twee boeken. Omdat we dit jaar wat laat zijn, heeft onze docent het veranderd in een schriftelijke overhoring. Celine en ik hebben besloten dezelfde boeken te kiezen, zodat we elkaar kunnen helpen en aanvullen bij het bedenken van de overeenkomsten en verschillen. We gingen dan ook naar de bibliotheek om boeken uit te kiezen. Een van die boeken is Ze was 16. Eerlijk gezegd ben ik een beetje bang dat het boek gaat lijken op Haar naam was Sarah, maar we zullen zien.

4. Het Ongelukproject van Julie Buxbaum
Dit boek wil ik al een tijdje lezen (bedankt, Goodreads ;)!). Toen ik met Celine in de bibliotheek was, zag ik hem op een van de tafels liggen. Ik zag mijn kans en leende hem.

5. Een Weeffout in onze Sterren van John Green
Een tijdje geleden hadden we voor Engels een boektoets waarvoor je kon kiezen uit zes verschillende boeken. Een daarvan was The fault in our stars van John Green. Qua verhaal wilde ik hem graag lezen, maar Celine’s zus zei tegen Celine dat het een vrij moeilijk boek was in het Engels. Daarom heb ik toen niet voor het boek gekozen, maar ik wilde hem nog steeds graag lezen. Toen ik laatst in de bibliotheek was, heb ik hem meegenomen.

6. Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han
Dit boek wilde ik ook al een tijdje lezen, dankzij Goodreads. Toen ik in de bibliotheek was, zag ik mijn kans en ik nam hem mee.

7. Zes seconden van Daniëlle Bakhuis
Ook deze wilde ik lezen. Omdat mijn to-read lijst de afgelopen maanden zo lang is geworden, wilde ik in de bibliotheek zo veel mogelijk boeken lenen van mijn to-read kast, om het wat terug te dringen.

8. Hasse Simonsdochter van Thea Beckman
Toen ik mijn moeder vertelde over de opdracht voor Nederlands, zei ze dat we misschien wel dit boek van Thea Beckman voor de opdracht konden lezen. Omdat er verder niet zulke leuke geschiedenisboeken van Nederlandse bodem waren, hebben we besloten hem niet te gebruiken voor de opdracht. Omdat ik toch benieuwd was geworden naar het verhaal, heb ik het boek meegenomen.

9. Het Achterhuis van Anne Frank
Voor de opdracht van Nederland moet je twee boeken kiezen van hetzelfde onderwerp. Celine en ik hebben als onderwerp “Tweede Wereldoorlog” gekozen. Ons eerste boek is Ze was 16. Omdat we in de bibliotheek verder geen leuke boeken konden vinden over de Tweede Wereldoorlog, hebben we ervoor gekozen om als tweede boek Het Achterhuis de lezen.

Celine

Ik wist al dat deze maand een slechte maand voor mijn TBR in mijn kast zou zijn. Want in mei ben ik jarig. Maar ik had er niet een extra lading bibliotheek boeken bij verwacht. Of dat ik boeken zou kopen.

Gekocht/Gekregen

1. Een Schitterende Chaos van Claire Christian
Mijn zus en ik hebben besloten om bijna iedere maand een boek samen te kopen die we allebei willen lezen. We betalen de helft, waardoor we minder hoeven te besteden en toch aan nieuwe boeken kunnen komen. Het eerste boek was dit boek. Ik heb hier al zoveel over gehoord, dat ik erg benieuwd ben geworden. Ik heb ondertussen ook al een passende boekenlegger, dus het boek lees ik dan ook helemaal in stijl!

2. Hazelwoud van Melissa Albert
Aan het begin van het jaar vielen mij twee boeken op die dit jaar zouden uitkomen. Everless en Hazelwoud. Everless heb ik ondertussen al en ook al gelezen, dus Hazelwoud wilde ik ook. Ik vroeg het boek voor mijn verjaardag en ik heb het ook gekregen! Nu moet ik het nog lezen.

3. The Gospel According to Larry van Janet Tashjian (The Gospel According to Larry #1)
Er zijn een aantal boeken die mijn zus in bezit heeft en heeft gelezen, maar niet het bewaren waard vond. Die boeken geeft ze dan aan mij. Voor mijn verjaardag mocht ik er een cadeautje uitkiezen van de stapel, en blijkbaar koos ik dus deze uit. Het is niet zo’n heel dik boek en het verhaal klinkt wel oké, dus ik ben benieuwd!

4. We’re all Wonders van R. J. Palacio
Omdat ik zo genoten heb van Wonder, wilde ik ook graag andere boeken die ermee te maken hebben. Voor mijn verjaardag vroeg ik dit boek, om mijn collectie compleet te maken (ik mis alleen nog The Wonder Journal). Ik las het binnen een minuut uit, vooral doordat het zo dun is en er op een pagina maximaal tien woorden staan. Ook dit boek vond ik erg leuk.

 

p_20180531_154849

5. Vermist van Sophie McKenzie (Vermist #1)
Met Veerle had ik afgesproken om voor de verjaardag van de ander je eigen lievelingsboek te geven. Het boek dat ik gaf was – niet geheel verrassend – Wonder, het boek dat zij aan mij gaf, was Vermist, die zij erg leuk vond. Het is een jeugdthriller, dus dat zit altijd goed en als zij het heel leuk vond, dan moet het wel goedkomen, toch?

6. Aristoteles en Dante ontdekken de Geheimen van het Universum van Benjamin Alire Sáenz (Aristoteles en Dante ontdekken de Geheimen van het Universum #1)
Vorig jaar was iedereen erg enthousiast over dit boek. Dat het zo mooi was.
Ik was wel benieuwd naar het boek, maar ik had zo mijn twijfels, doordat ik Ik Geef Je de Zon niet zo bijzonder vond en ze volgens mij wel “op elkaar lijken”. Maar, voor mijn verjaardag had ik geld gekregen en ik wilde Liefdesbrieven voor de Sterren graag kopen, omdat die maar €5 kostte. Dit boek kostte door de actie nog maar €10 en omdat het niet in de bibliotheek lag, heb ik hem ook maar gekocht. Ik wilde hem toch graag lezen. En nu heb ik het. Eens zien wat ik ervan vind.

6. Vincent van Barbara Stok
Afgelopen woensdag was ik samen met mijn ouders en zus naar het Van Goghmuseum, omdat mijn moeder graag de tentoonstelling wilde bekijken. In de museumwinkel vonden we een stripboek over het leven van Van Gogh. Mijn zus en ik waren er allebei erg benieuwd naar, dus hebben we het gekocht. Ik hoop het binnenkort nog te lezen, omdat ik dan nog de sfeer van het museum voel!

7. Apple and Rain van Sarah Crossan
Ik heb geloof ik wel al verteld dat ik de boeken van Sarah Crossan echt geweldig vind! Op deze blog heb ik ondertussen al Gewicht van Water en Nieuwe Maan van haar gerecenseerd, maar ik wil graag nog andere boeken van haar lezen. In Scheltema zag ik dit boek van haar liggen, dus heb ik hem gekocht. Ook deze wil ik binnenkort lezen, want hé! Het is van Sarah Crossan!

Geleend

1. De Slaapster en de Spintol van Neil Gaiman
Mijn zus had een aantal boeken die ze graag wilde lezen, die ik voor haar moest lenen bij de bibliotheek. Maar doordat ik er ook benieuwd naar ben, staan ze hier ook. Dit is er één van die ik ondertussen ook al gelezen heb. Hij was erg leuk en bijzonder en door deze hertelling, heb ik zin gekregen om verder te gaan in The Lunar Chronicles! Hier komt géén recensie van online.

2. George van Alex Gino
Deze wilde mijn zus ook lezen. Dit boek lees ik momenteel als ik op school ben, omdat ik het niet durf om het Achterhuis mee te nemen. Het is namelijke én een paperback én niet van mij. Ik ben al over de helft, dus waarschijnlijk lees ik het binnenkort uit. Tot nu toe heeft het mij nog niet echt overtuigd, maar ik hoop dat dat nog komt.

3. Een Goede Kans van Sarah Moore Fitzgerald
Ook deze wilde mijn zus graag lezen. Ik heb zelf De Appeltaart van Hoop nog niet gelezen, maar wil dat wel nog graag doen. Ik lees eerst dit boek en we zullen zien of het mij overtuigt om De Appeltaart van Hoop ook nog te gaan lezen! (Maar als ik dit boek niks vind, wil ik het wel nog steeds lezen.)

 

p_20180531_154917

4. Niemands Meisje van Lydia Rood
Ik weet nog dat dit boek uitkwam en het bij veel bloggers voorbij kwam. Ik weet nog dat ik toen dit boek wilde lezen. En toen zag ik het in de bibliotheek en leende ik het. Spontaan, want ik was niet van plan geweest deze te lenen. Maar spontaan mag, toch?

5. Verraad van Abigail Haas
Ook deze was nogal spontaan. We waren op zoek naar het boek voor school, toen ik deze zag en tegen Veerle zei dat ik hier ook erg benieuwd naar was. Ze zei dat zij het al had gelezen en hem erg leuk vond, waarom leende ik hem niet! Nou, ach, waarom niet? Tja, dus toen leende ik het.

6. Gouden Bergen van Holly Smale (Geek Girl #4)
Dit jaar nog las ik het derde deel van de Geek Girl-serie, Perfect Plaatje. Hoewel ik die iets minder vond dan de eerdere delen, wil ik wel graag de serie uitlezen. En hij staat op mijn TBR voor 2018. Dus hé! Twee vliegen in één klap!

Dit was onze book haul van mei! Heb jij ook veel boeken toegevoegd aan je boekenkast?

2 reacties

  1. Ga zeker nog De appeltaart van hoop lezen, die is zo mooi! En mocht je die boeken kunnen waarderen, zijn Suzy en de kwallen en Charlie en ik ook enorme aanraders 🙂 Hazelwoud is trouwens supertof, heel veel leesplezier jullie twee de komende tijd!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s