The Secret Life of a Bookblogger Tag

Het is al een tijdje geleden dat we een tag hebben gedaan, dus leek het ons leuk om er weer eentje in te vullen.
Deze tag zagen we bij the Bibliophile Girl en het leek ons een erg leuke tag. Nu zijn we nog niet erg lang boekbloggers, maar het is nooit te vroeg om deze tag te doen toch? De vragen waren in het Engels, dus hebben we het geprobeerd te vertalen!

Secret life of a blogger tag

Hoe lang blog je al?

Celine: “Voor we met deze blog begonnen, had ik al een andere blog. Daar was ik augustus 2016 mee begonnen, maar ik was er daarna niet tevreden mee. Ik wilde een nieuwe blog starten, tot Veerle op het idee kwam om samen een blog te beginnen. Toen ben ik met mijn andere blog gestopt. Dus in principe blog ik al ongeveer anderhalf jaar! Maar met deze blog is het nog maar een half jaar.”
Veerle: “Nog niet zo heel lang. Dit is mijn eerste blog en daar zijn we nu ongeveer een half jaar mee bezig. Dus ongeveer zes maanden.”

Wanneer denk je dat je zal stoppen?

Veerle: “Eigenlijk hoop ik dat ik nooit zal stoppen met bloggen. Maar in de realiteit ben ik bang dat dit wel ooit gaat gebeuren. Het is lastig voor te stellen hoe het later zal gaan, maar ik denk dat ik, als ik van middelbare leeftijd ben, het zo druk heb dat ik moet stoppen. Maar daarna, als ik met pensioen ben, zal ik wel weer proberen een blog op te starten ;).”
Celine: “Ik denk niet dat dat heel binnenkort zou zijn, gezien we pas net zijn begonnen! Ik zou niet willen stoppen, omdat ik het eigenlijk net pas begin te ontdekken. Ik kan mij nu al niet voorstellen hoe het zou zijn zonder blog.
Waarschijnlijk zal ik wel ooit stoppen, als ik heel oud ben en niks meer kan, maar dat duurt nog een lange lange tijd!”

Wat is het beste aan bloggen?

Celine: “Het beste? Ik weet het niet. Het hele bloggen is super! Weten dat andere mensen kostbare tijd gebruiken om de blog te lezen is heel bijzonder. Een eigen blog hebben is fantastisch, omdat het jouw blog is en jij bepaalt wat er online komt. Dat is heel mooi.”
Veerle: “Tjee, daar vraag je me wat. Een heleboel aan het bloggen is leuk. Het is leuk om te weten en zien dat mensen het lezen. Maar mijn favoriete van het bloggen is denk ik wel dat je mag schrijven. Ik ben dol op schrijven!”

Wat is het minst leuke aan bloggen?

Veerle: “Ik ben tot nu toe eigenlijk nog niets tegengekomen wat ik niet leuk vind aan het bloggen. Misschien komt het wel omdat ik pas net blog en vind ik later iets wat ik écht niet leuk vind aan bloggen, maar nu heb ik dat eigenlijk nog niet.”
Celine: “Ik blog nog niet zo heel lang, dus de nadelen heb ik nog niet gevonden! Maar dat komt vast nog wel.”

Hoe lang duurt het om dé foto te maken/vinden?

Celine: “Als ik een foto van een boek moet maken voor een recensie, ligt het eraan welk boek het is. Bij Everless had ik al gauw besloten dat ik bij de foto geld wilde hebben, maar bij zoals bij de Eliminatie was het wat lastiger en duurde het bedenken ook wat langer. Als ik alles klaar heb liggen is het alleen nog de foto maken, maar dat duurt vaak wat langer, omdat mijn hand trilt of dat het licht niet goed genoeg is… En dan heb ik nog ongeveer twintig foto’s om de perfecte foto uit te kiezen…”
Veerle: “Het ligt eraan wat voor foto ik moet maken. Meestal is de foto maken niet zo het probleem, maar meer het bedenken van de foto. Vooral het bedenken van welk fotoscenario goed bij het boek past is voor mij erg lastig. Meestal lukt het wel, maar soms ben ik er zo lang over aan het nadenken dat ik voor dat boek een ‘gewone’ foto maak.”

Wie is je boek crush?

Veerle: “Mijn favoriete boeken zijn Vermist, Wonder en The Hunger Games. Mijn favoriete serie is absoluut, voor de volle driehonderd procent Harry Potter, maar Percy Jackson en de Olympiërs vind ik ook een heel leuke serie!
Mijn favoriete auteur is waarschijnlijk Rick Riordan, maar ik ben ook een kleine fan van Sophie McKenzie.
Een favoriet personage of crush heb ik (nog) niet, maar wie weet!”
Celine: “Als je het hebt over mijn favoriete boek, dan is dat sowieso Wonder! (Maar qua serie natuurlijk Harry Potter ;))
Ik denk niet dat ik echt een favoriete auteur heb. Er zijn veel auteurs wiens boeken ik heb gelezen, maar dat het bijvoorbeeld van een serie is. Ik ben dus nog op zoek naar een favoriete auteur. Hoewel J. K. Rowling, R. J. Palacio en Sarah Crossan genomineerd zijn!
Mijn favoriete personage is Luna Lovegood en als we het hebben over mijn crush? Euh… ik denk Newt ;).”

Van welke auteur zou je willen dat die de blog las?

Celine: “Ik zou het al fantastisch vinden als een schrijver onze blog leest! Ik kan niet kiezen, ze zijn allemaal geweldig!”
Veerle: “Het zou zo fantastisch zijn als J.K. Rowling of Rick Riordan dit blog las! Zij zijn voor honderd procent mijn favoriete schrijvers! Ik zou het sowieso geweldig vinden als een schrijver ons blog leest!”

Wat draag je tijdens het bloggen?

Veerle: “Dat verschilt per keer. Meestal draag ik mijn pyjama, omdat ik dan ‘s ochtends in bed schrijf. Maar vaak draag ik ook mijn ‘normale’ kleren, zoals nu, als ik ‘s middags schrijf.”
Celine: “Dat verschilt heel erg. Het ligt eraan wanneer ik het schrijf. ‘s Ochtends of ‘s avonds heb ik vaak mijn pyjama aan, maar anders draag ik weer ‘normale’ kleding.”

Hoe lang duurt het om een blogpost voor te bereiden?

Celine: “Dat verschilt heel erg per artikel. Een wrap up, book haul of tag is natuurlijk sneller geschreven dan een recensie of een doordacht opinieartikel. Met het eerstgenoemde ben ik binnen een halfuur klaar, terwijl een recensie al gauw een uur in beslag neemt. Oh, vergeet het lezen van het boek, de foto’s maken of het idee bedenken natuurlijk niet!”
Veerle: Dat ligt eraan wat voor artikel ik schrijf. Een recensie duurt meestal ongeveer een uur om te schrijven, een tag ongeveer tussen een halfuur en een uur (hangt ervanaf hoe lang hij is) en een wrap up of book haul ongeveer een halfuur.

Wat vind je van de boekblogger community/cultuur?

Veerle: “Zoals ik eerder heb verteld, ben ik nog niet zo lang aan het bloggen. Daarvoor heb ik me nooit verdiept in de blogger cultuur. Wel zit ik sinds dit blog op Goodreads en Hebban, dus van de book community weet ik wel een beetje. En wat ik daarvan heb meegekregen is best leuk. Ik had nooit gedacht dat er zoveel te ontdekken was van de Wereld der Boeken!”
Celine: “De boekblogger community (of gewoon de boeken community) is voor mij erg positief overgekomen. Meningen worden vaak gewaardeerd en het is niet zo agressief. Toch vind ik wel dat we soms iets te veel willen van auteurs en boeken. Bijvoorbeeld als we weer gaan klagen dat een boek te veel of juist te weinig LGBT+ bevat… Soms word ik daar zo gek van! Hoewel, bij de prijs Beste Boek voor Jongeren 2018, vond ik het juist wel goed dat we allemaal een mening hadden. Het is dus duidelijk te merken dat ook met bijvoorbeeld YA-lezers niet te sollen valt!”

Hoe zou iemand een succesvolle blog kunnen krijgen?

Celine: “We hebben natuurlijk nog maar een net beginnende blog, dus een succesvolle blog is voor ons nog onbekend, maar ik denk dat als je succesvol wil zijn, er meerdere dingen spelen. Zo zou je het moeten doen omdat je het leuk vindt, niet alleen omdat je heel graag recensie-exemplaren wil ontvangen. Dan zal je ook niet zo snel opgeven. Ook denk ik dat het erg belangrijk is als je origineel bent en een eigen stem hebt. Alleen recensies is niet zo interessant en iedere week een rubriek die genoeg andere blogs ook hebben. Dat trekt geen lezers aan. Je moet iets hebben waardoor je opvalt. Dat is denk ik de sleutel tot een succesvolle blog.”
Veerle: “Dat zou ik eerlijk gezegd niet weten. Ik denk eerlijk gezegd dat het geheim een goed netwerk hebben is. Als je namelijk begint met een blog en aan je kennissen vertelt dat je een blog bent begonnen, vertellen die kennissen dat misschien weer verder aan hun kennissen en die kennissen van jouw kennissen vertellen het dan ook weer door aan hun kennissen, enzovoorts. En zo lezen steeds meer mensen jouw blog en wordt de blog misschien wel succesvol! Ook denk ik dat social media helpt bij het werven van lezers.”

Wie is jouw boek crush?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s