Recensie: The Hunger Games – Suzanne Collins

20180508_084027.jpg

Titel: The Hunger Games
Nederlandse titel: De Hongerspelen
Serie: The Hunger Games (#1)
Auteur: Suzanne Collins
Genre: Favorites, Young Adult, Fiction, Science Fiction > Dystopia, Fantasy, Science Fiction, Romance, Adventure, Young Adult > Teen, Apocalyptic > Post Apocalyptic
Gepubliceerd: 14 september 2018
Uitgever: Scholastic
Pagina’s: 436
Bindwijze: Hardcover
Prijs: €10,55


Voor Engels moesten we een paar weken geleden een boek lezen en daar een toets over maken. We konden kiezen uit zes boeken om te lezen en ik koos voor
The Hunger Games, omdat ik die al een hele tijd wil lezen. Of het zo leuk was als ik hoopte dat het was, lees je hier. (Hint: mijn eerste reactie was letterlijk “OMG! I’m in love! ❤ <3!!”).

MAY THE ODDS BE EVER IN YOUR FAVOR

Winning will make you famous.
Losing means certain death.

In a dark vision of the near future, twelve boys and twelve girls are forced to appear in a live TV show called the Hunger Games. There is only one rule: kill or be killed.
When sixteen-year-old Katniss Everdeen steps forward to take her sister’s place in the games, she sees it as a death sentence. But Katniss has been close to death before. For her, survival is second nature.

Mijn cijfer: 10/10
Pluspunten:

  • Het boek is spannend tot het einde.
  • Het einde in één woord: SPEC-TA-CU-LAIR!
  • Het verhaal is prettig uitgewerkt: er worden niet te veel, maar ook zeker niet te weinig details beschreven.   
  • Leuk (open) einde

Minpunten:

  • Ik snap echt helemaal niks van Peeta.

In het land Panem worden elk jaar twaalf jongens en twaalf meisjes “gekozen” om mee te doen aan een reality-serie op televisie: de Hongerspelen. De Spelen hebben maar één regel: vermoord je tegenstanders, of je tegenstanders vermoorden jou.
Als het kleine zusje van Katniss Everdeen wordt gekozen om mee te doen in de Spelen, geeft Katniss zich vrijwillig op om de plaats van haar zusje in te nemen. Ze weet zeker dat ze de games met geen mogelijkheid gaat overleven. Maar dit is niet de eerste keer dat ze moet vechten om te blijven leven…

Wat ik erg positief vond aan The Hunger Games, was dat het het grootste gedeelte van het boek heel spannend was. Ik zeg het grootste gedeelte, omdat je in het begin van het boek leest hoe de tributes zich voorbereiden op de games en het dan dus niet mega-spannend ofzo is. Maar ook daar zitten spannende delen tussen. En vanaf het moment dat de games beginnen, ben je vastgeplakt aan het boek. Ook als het een dagje in de games even rustig is, gebeurt er altijd wel iets dat het spannend maakt. Je kan dan gewoon niet meer stoppen met lezen, tot het moment dat de games zijn geëindigd. En zelfs dan wordt je nog even in spanning gehouden…

Één ding dat ik niet snap aan het boek is Peeta. Ik snap hem gewoon niet. Ik weet niet of ik moet geloven wat hij vertelt. Hij kan wel heel mooie en sentimentele verhalen vertellen over zijn jeugd, maar ik weet nou niet zo zeker of ik dat allemaal wel moet geloven. En hoe hij op alles reageert. Is hij echt onder de indruk van Katniss’ score, of doet hij alsof om haar voor zich te winnen?

En dan ben je aanbeland bij het einde van de games: het laatste gevecht om de winnaar te bepalen. En dat is zó ongelooflijk spectaculair! Ik wil er niet te veel over verklappen, maar ik was echt positief verrast toen ik het las! Spektakel, actie, bloed en spanning volgen elkaar op in de spannendste bladzijdes van het hele boek. Ge-wel-dig!

Het einde zelf is ook leuk. Het eindigt in een open einde. Ik geef geen details, want dan zou ik spoileren. Maar het is een leuk einde. Al is het ook wel een beetje zielig… nou ja, je moet het zelf maar lezen.

Conclusie

Zou ik het boek nog een keer lezen?
Jaaaa! Ik ben wel van plan hem de volgende keer in het Nederlands te lezen. Maar hij was zo leuk!!! Ik wil het graag nog een keer lezen. En ik ben heel benieuwd naar de film ;).

Zou ik het boek aanraden?
Zeker weten! Ik zou dit aan iedereen aanraden, zeker als je van veel actie houdt en niet bang bent voor een beetje bloed.

Wat vind jij van onbegrijpelijke personages?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s