Wrap up april 2018

Door: Veerle en Celine

En april is voorbij gevlogen! Het was een maand met veel toffe boeken, dus lees snel verder voor alle pareltjes!

Veerle

Gelezen in april: 4 boeken
Totaal gelezen in 2018: 16 boeken

1. Stiefkind van Selma Noort
Het eerste boek dat ik in april heb gelezen is Stiefkind van Selma Noort. Ik vond het niet zo een leuk boek, eerlijk gezegd. Het verhaal was naar mijn idee erg kort en afgeraffeld. Ook was het boek vrij voorspelbaar waardoor het ook nergens erg spannend werd. Wat wel weer fijn was, was dat het boek fijn las door de korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl. De recensie van Stiefkind komt binnenkort online.

2. The Hunger Games van Suzanne Collins
Afgelopen week hadden we een boektoets voor Engels. We konden kiezen uit zes verschillende boeken. Aangezien ik The Hunger Games al een tijdje graag wilde lezen, heb ik die gekozen om te lezen voor de boektoets. Het was een erg spannend boek, ook al wist ik al hoe het ging aflopen. En het einde! Dat was zo spectaculair! Niet te geloven. Ik kan niet wachten om Vlammen en Spotgaai te lezen.

IMG-20180428-WA0014.jpg

3. Wonder van R.J. Palacio
Celine heeft het al over dit boek sinds de seconde dat ik haar ontmoette. Voor mijn verjaardag heb ik het van haar gekregen en eind deze maand kon ik dan eindelijk beginnen met het lezen erin. Wonder is een enorm ontroerend boek over een jongen dat zich ondanks zijn uiterlijk niet uit het veld laat slaan! Iedereen zou een voorbeeld moeten nemen aan Auggie. Mijn hele recensie van Wonder komt binnenkort online.

4. De Selectie van Kiera Cass
Op Bookstore day werd een exclusieve bundel van de eerste drie Selectie-boeken uitgegeven. Ik ben al een tijdje erg benieuwd naar de Selectie en kocht het. Toen ik klaar was met Wonder kon ik dan eindelijk beginnen in de Selectie. En wat was het een leuk boek! Ik was aangenaam verrast toen bleek dat het zich in de toekomst afspeelde. Het is een leuke mix tussen een sprookje en de harde realiteit. Ik heb het in twee dagen uitgelezen. Ik kan niet wachten om de Elite te lezen!

Celine

Vorig jaar april las ik ook erg veel boeken, dus ik denk dat april gewoon een goede leesmaand voor mij is! Ik heb deze maand in ieder geval veel toffe boeken gelezen! Hopelijk lukt dat ook in mei!

Gelezen in april: 6 boeken
Gelezen in 2018: 18 boeken

1. Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp
Op 1 april (geen grap!) las ik dit boek uit. Geweldig! Het is mysterieus, waardoor je door blijft lezen. Want wat is er precies gebeurd met Kyra? En wat heeft de relatie tussen Kyra en Corey ermee te maken? In de recensie ga ik er verder op in.

2. De Vlammende Geest van Jonathan Stroud
In maart las ik met plezier het derde deel, waarna ik erg benieuwd was geworden naar het vierde deel. Eerst las ik nog een boek tussendoor, omdat ik weet dat ik er anders maar lastig doorheen ga. Daarna begon ik in dit deel. Het vorige boek was met een cliffhanger geรซindigd, dus was ik benieuwd hoe dit deel dan zou gaan. Dit boek eindigde met misschien een wel grotere cliffhanger! Ik kan niet wachten tot het augustus is! Jij ook niet? Lees dan eerst mijn recensie, om er toch nog even in te blijven!

3. The Bunker Diary van Kevin Brooks
Voor school moesten we tijdens Engels een Engels boek lezen waarover we een toets gingen maken. Je mocht kiezen uit zes verschillende en ik koos voor dit boek. Hoewel het nogal positief begon, was het einde ontzettend deprimerend. Ik was na dit boek ook ontzettend de weg kwijt en wist het gewoon niet meer. Ik weet nog steeds niet hoeveel sterren ik dit boek moet gevenโ€ฆ Binnenkort zal ik je er meer over vertellen.

20180430_141323.jpg

4. Everless: Het Meisje en de Alchemist van Sara Holland
Hoewel het eigenlijk niet gepland was, ging ik toch naar Yalfest. Wat was het leuk! Maar daarvoor moest ik toch wel eerst Everless lezen, omdat Sara natuurlijk naar Yalfest ging. Helaas las ik pas die avond het boek uit, maar wat was het leuk! Het einde was heel plots, maar dat vond ik toch erg tof gedaan. Een aanrader! Ik ben erg benieuwd naar het vervolg!

5. Woordnerd van Susin Nielsen
Na Yalfest had ik nog een week totdat ik de bibliotheekboeken terug moest brengen. Ik besloot een gokje te wagen en toch te beginnen aan Woordnerd. Gelukkig kreeg ik het op tijd uit. Het boek is opvallend, omdat het gaat over scrabbelen en het idee van het boek is leuk. Het was niet erg verrassend, maar wel leuk voor tussendoor.

6. Nieuwe Maan van Sarah Crossan
Na Woordnerd was ik eigenlijk van plan om Love, Simon te lezen, maar doordat hij nog niet aangekomen was, besloot ik te beginnen in Nieuwe Maan. Ik zou hem toch binnen een paar dagen uit hebben. Jep, dat was zo. En wat een boek is dit toch! Toen ik het uit had heb ik toch wel een tijdje niks kunnen doen en in mijn eigen wereldje zitten huilen om dit boek…

Was april een mooie leesmaand voor jou?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s