Book haul april 2018

Door: Veerle en Celine

April, april, wat bracht je ons toch veel boeken! Onze kasten raken nu aardig vol door de overvloed aan boeken die we toevoegen. Yalfest, Koningsdag… Het zijn er in ieder geval erg veel!

Veerle

April was best een goede maand voor mijn boekenkast, al was het wat minder handig voor mijn to read-kast ;). Zaterdag 14 april was de tweede editie van bookstore day en 27 april was het Koningsdag met natuurlijk weer een vrijmarkt! Ook heb ik een eboek geleend van de bibliotheek en een paar boeken te leen gekregen van mijn moeder.

1. De Selectie-trilogie van Kiera Cass
Zaterdag 14 april was het weer zover: Independent Bookstore day! Een van de speciale uitgaves dit jaar was een bundel van de eerste drie delen van de Selectie-serie van Kiera Cass. Ik wilde deze serie al een tijdje erg graag lezen, dus ik ben naar de boekhandel gerend en heb de bundel gekocht. Ik ben een paar dagen geleden begonnen in De Selectie en ben heel benieuwd naar de rest van het boek, en de serie!

2. De Labyrintrenner van James Dashner
Eind februari had ik dit boek al geleend toen ik met Celine naar de bibliotheek ging, maar ben ik er niet aan toegekomen om het ook daadwerkelijk te lezen. Daarom dacht ik: waarom leen ik het niet als eboek? Zo heb ik altijd een boek bij me op mijn telefoon en kan ik De Labyrintrenner toch lezen. Dus ik ben erin begonnen, maar heb helaas geen tijd gehad om het uit te lezen voor het van de app verdween (oeps!)…

3. Vriendschap van Sara Shepard (Pretty Little Liars #1)
Deze maand was het ook weer Koningsdag. En bij Koningsdag hoort natuurlijk een vrijmarkt! Ik ben ook naar de vrijmarkt gegaan en heb drie boeken weten te bemachtigen. Vriendschap is er een van. Ik ben heel benieuwd naar de Pretty Little Liars-serie, aangezien ik van veel mensen hoor dat de tv-serie heel leuk is. Toen ik het eerste deel van de serie op de vrijmarkt tegenkwam, kocht ik het.

4. Hoe overleef ik het jaar 2000 van Francine Oomen (Hoe overleef ik… #2)
Ook het tweede deel van de Hoe overleef ik…-serie heb ik gevonden op de vrijmarkt op Koningsdag. En aangezien dit een van de boeken is van de serie die ik nog niet heb gelezen, heb ik hem gekocht.

IMG-20180428-WA0012.jpg

5. Hoe overleef ik (zonder) liefde van Francine Oomen (Hoe overleef ik… #9)
Deel 9 van Hoe overleef ik… heb ik ook weten te bemachtigen op Koningsdag. Als ik het tweede en negende deel heb gelezen, hoef ik nog maar drie boeken te lezen en dan heb ik de serie uitgelezen! Jeej!

6. Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp
Op Bookstore day ben ik naar de boekhandel gegaan voor de bundel van de eerste drie delen van de Selectie-serie. In de boekhandel kwam ik Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp tegen. Celine had hem eerder geleend in de bibliotheek en ik was er ook wel benieuwd naar geworden, dus heb ik hem gekocht.

7. Het dagboek van Bridget Jones en Bridget Jones: het nieuwe dagboek van Hellen Fielding
Op de vrijmarkt kwamen mijn moeder en ik de boeken van Bridget Jones een aantal keer tegen. Mijn moeder en ik vinden de films van Bridget Jones heel leuk, dus toen ik er achterkwam dat de films zijn gebaseerd op boeken, wilde ik de boeken heel graag lezen! Mijn moeder vertelde me dat ze de boeken heeft en heeft ze aan me uitgeleend toen we weer thuiskwamen.

8. De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson
Ook dit boek heb ik te leen gekregen van mijn moeder. Een jaar geleden heeft ze het gelezen met veel plezier. Ze vond het een erg grappig boek en heeft het aan me aangeraden. Daarom heeft ze De 100-jarige die uit het raam klom en verdween aan me uitgeleend. Ik ben heel benieuwd hoe ik hem ga vinden.

Celine

Gekocht/Gekregen

1., 2., 3.  De Selectie-trilogie van Kiera Cass
Het eerste deel had ik twee jaar geleden (zo lang geleden!) gelezen en ondertussen had ik het samen met het vijfde deel al toegevoegd aan mijn boekenkast. Toen voor Bookstoreday bekend werd gemaakt dat ze de eerste drie boeken zouden bundelen, werd ik enthousiast en besloot ik het te kopen. Ik ga eerst Nieuwe Maan uitlezen, daarna Love, Simon en dán ga ik beginnen in de Elite. Zo’n zin in!

4. Wreck this journal van Keri Smith
Ik heb dit boekje al vaker voorbij zien komen bij andere mensen en ik was er ook al benieuwd naar, maar nooit heb ik besloten om het te kopen. Tot het in de goodiebag zat van Yalfest. Super leuk! Ik hoop er in de zomer mee aan de slag te gaan!

5. Het boek voor Meisjes met Lef van Caroline Paul
Het tweede boek in de goodiebag was dit boek. Hoewel ik enigszins teleurgesteld was, was ik aan de andere kant toch wel blij. Ik had er eerder al van gehoord en het leek me toen wel interessant. Nu heb ik het boek en wil ik het graag gaan lezen. Ik weet alleen niet wanneer dat is, gezien mijn aantal ongelezen boeken in mijn boekenkast…

6. Nieuwe Maan van Sarah Crossan
De boeken van Sarah Crossan vind ik altijd erg bijzonder en ik was dan ook erg blij toen werd aangekondigd dat ze naar Yalfest ging. Op die dag kwam ook haar nieuwste boek uit in het Nederlands en ik had al besloten dat ik het wilde. Dus natuurlijk kocht ik het! Ik heb hem gisteren uitgelezen en wat een mooi en rauw boek is dit toch! Ik was toch wel even sprakeloos toen ik het uit had!

P_20180430_101215.jpg

7. 13 minuten van Sarah Pinborough
Best wel spontaan kocht ik dit boek op Yalfest. Ik was eigenlijk niet van plan om dit boek te gaan kopen en het besef dat ik het boek heb, is eigenlijk nog niet tot mij doorgedrongen. Ik ben er in ieder geval erg benieuwd naar, omdat de flaptekst mij toch wel aanspreekt. Ik heb er al veel lovende reacties over gehoord, nu nog zien wat ik ervan ga vinden!

8. Love, Simon van Becky Albertalli
In juni komt de film van dit boek in de bioscoop in Nederland, dus schoot dit boek omhoog in mijn TBR. Er was een speciale box van Celebrate Books waar de filmeditie het boek in zat die mijn zus graag wilde, maar het boek had ze al, dus vroeg ze of ik het misschien wilde. Dus betaalde ik de prijs van het boek en zaterdag kwam de box! Ik ben er momenteel in bezig en tot zover vind ik hem best leuk. Toch iets anders na Nieuwe Maan!

Geleend


1. Gossip Girl van Cecily von Ziegesar
Veel mensen zijn lovend over luisterboeken en ik wilde dan ook graag weten wat ik ervan zou vinden. Ik downloadde de LuisterBieb-app en leende dit boek, omdat die mij het meest aansprak en ik een ‘makkelijker’ boek wilde lenen omdat ik nog niet zo goed wist of een luisterboek iets voor mij zou zijn. Daarnaast was ik ook al met de serie begonnen (gestrand bij aflevering 12 seizoen 1… maar ik wil het wel weer oppakken, hoor!), dus extra redenen om te beginnen. Ik ben nog niet zo ver en weet nog niet echt wat ik ervan vind, hopelijk kan ik dat binnenkort wel zeggen.

Welke boeken voegde jij in april toe aan je boekenkast?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s