Book haul maart 2018

We zijn alweer de laatste dag van maart bereikt, een goed moment om eens te kijken welke boeken wij hebben toegevoegd aan onze boekenkasten.

Veerle

Maart is voor mijn book haul een goede maand geweest. Begin deze maand ben ik jarig geweest en heb ik 3 boeken en 2 boekenbonnen gekregen. Ook heb ik een boek geleend van de biblio

theek. Hier lees je welke.

IMG-20180331-WA0000.jpg

1. De Bliksemdief van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #1)
Voor mijn verjaardag heb ik van mijn oma de eerste twee delen van Percy Jackson en de Olympiërs gekregen. Ik heb de laatste drie delen in februari al van mijn vader gekregen, dus deze boeken maken mijn Percy Jackson collectie compleet. Ik heb de verfilmingen van deze boeken al gezien, maar nog nooit de boeken gelezen (eh, oeps?!). Dat wil ik binnenkort gaan doen.

2. Wonder van R. J. Palacio
Misschien heeft ze het al een beetje laten doorschemeren, maar Wonder is met stipt op één Celine’s favoriete boek. En toen ik jarig was, was dat de perfecte gelegenheid om dat verhaal met me te delen en heeft ze me Wonder gegeven. Ik ben heel benieuwd naar het boek dat Celine zo enthousiast heeft weten te maken!

3. De Verloren Held van Rick Riordan (De helden van de Olympus #1)
Van de boekenbonnen die ik voor mijn verjaardag heb gekregen, heb ik het eerste deel van de vervolgserie op Percy Jackson gekocht. Ik heb de Percy Jackson serie nog niet gelezen, maar dat ben ik binnenkort van plan om te doen. Daarna kan ik beginnen in de Helden van Olympus-serie. Dan heb ik gelukkig nog genoeg tijd om de rest van deze serie bij elkaar te verzamelen.

4. The Hunger Games van Suzanne Collins (Hunger Games #1)
Voor Engels hebben we midden april een boektoets over een Engels boek. We konden kiezen uit zes boeken en ik heb gekozen voor The Hunger Games van Suzanne Collins. Ik ben begonnen in de Nederlandse versie hiervan, maar daar ben ik nog niet zo ver in. In de Engelse versie ben ik trouwens ook nog niet zo ver…

5. De Godinnentest van Aimee Carter (Godinnentest #1)
Toen ik de Verloren Held besteld had, moesten we nog steeds verzendkosten betalen. Ik weet niet of je mijn familie ondertussen een klein beetje kent, maar daar doen we niet aan. Daarom zochten we naar nog iets dat we konden bestellen om geen verzendkosten hoeven te betalen. Ik bedacht me dat ik De Godinnentest graag wilde lezen en aangezien ze die niet bij de bibliotheek hadden, dacht ik dat we hem ook konden bestellen. Ik kan niet wachten om erin te beginnen!

6. De Zee van Monsters van Rick Riordan (Percy Jackson en de Olympiërs #2)
Van mijn oma heb ik ook deel twee van de Percy Jackson-serie gekregen. Ook hier heb ik de verfilming al van gezien, maar er is mij verteld dat de boeken heel anders zijn dan de films. Ik ben reuze-benieuwd naar deze boeken en kan niet wachten om erin te beginnen!

7. Honderd uur nacht van Anna Woltz
Toen Celine en ik eind februari naar de bibliotheek gingen, leende Celine Honderd uur nacht van Anna Woltz. Ik was er ook wel benieuwd naar en vroeg of ik het mocht lenen toen zij het uit had. Begin maart had zij het uit en hebben we de Wisseltruc bij ons op school in de mediatheek uitgehaald.

8. Gewicht van Water van Sarah Crossan
Ook dit boek heeft Celine eind februari geleend. Ik was er langs gekomen en had de flaptekst gelezen, maar toen leek het me geen heel interessant boek. Toen Celine het echter leende en me vertelde dat het in versvorm was geschreven, werd het boek een stuk interessanter en heb ik gevraagd of ik het na haar mocht lenen. Dat mocht en weer hebben we de Wisseltruc in de mediatheek bij ons op school uitgehaald.

Celine

Maart was een behoorlijk rustige maand qua boeken die ik binnenhaalde. Helaas had dit geen betrekking op mijn TBR, omdat ik nog steeds de bibliotheekboeken thuis heb die ik vorige maand leende. De boeken die ik heb binnengehaald zijn allebei bibliotheekboeken (jep, weer. Maar ik heb er een goede reden voor), dus mijn TBR is niet heel erg aangetast 🙂

Geleend

1. Wij Leugenaars van E. Lockhart
Ik vind het fijn om altijd een ebook op mijn telefoon te hebben, zodat ik altijd wel even kan lezen. Mijn vorige ebook die ik had geleend had ik uit, dus was het tijd voor een nieuwe. Ik ben eerder al in dit boek begonnen en omdat ik graag mijn currently reading-lijst wil laten krimpen, besloot ik dit boek te lenen. Ik ben opnieuw begonnen omdat ik mij nog weinig voor de geest kon halen over dit boek en ik ben ook nog niet zo ver. Hopelijk lees ik het in april nog uit!

P_20180331_104845.jpg

2. The Bunker Diary van Kevin Brooks
Voor Engels op school moeten we een boek lezen en je mag er eentje kiezen uit de zes die de docent ons voorstelde. Ik heb gekozen voor dit boek, omdat ik de andere óf al had gelezen óf het niet aantrok óf ik de Nederlandse versie wil lezen. Uiteindelijk koos ik dan voor dit boek en ik ben er ook al in begonnen. Tot nu toe is het leuk, maar ook een beetje raar… We zullen zien hoe het afloopt!

 

Welke boeken heb jij in maart toegevoegd aan je boekenkast?

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s