Book tag

Door: Celine en Veerle

Book tag
Foto: Pinterest.com

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben nog nooit een tag gedaan, dus leek het ons leuk om die nu eens een keer te doen. Kijk je mee naar onze antwoorden op de Book tag? En schrijf je antwoorden gezellig mee. Zet je ze dan ook in de reacties of, als je een blog hebt, in een eigen artikel? Vinden we leuk om te lezen!

1. Heb je thuis een bepaalde plaats waar je leest?
Celine: “Nee, eigenlijk niet. Ik lees overal waar kan. Soms in bed, soms op een stoel of bank en soms gewoon op de trap. Het maakt mij niet uit, als het maar lekker zit en ik kan lezen.”

Veerle: “Niet echt. Ik lees eigenlijk overal wel. Op mijn kamer, in de woonkamer, tijdens het zoeken naar kleren, in de badkamer. Wel ben ik iemand die graag op zichzelf is, dus lees ik het lekkerst in mijn kamer. En dan het liefst op of in bed, dat is zo lekker zacht en warm.”

2. Boekenlegger of gewoon een random papiertje?
Celine: “Boekenlegger! Ik heb zoveel boekenleggers, dat als ik er eentje heb gebruikt, hij in een mok gaat. Zo heb ik ooit al mijn boekenleggers gebruikt. Het is zonde om een random papiertje te gebruiken als ik nog zoveel boekenleggers heb liggen en hé, geef toe. Een boekenlegger is vele malen mooier dan bijvoorbeeld een bonnetje.”

Veerle: “Allebei eigenlijk. Het probleem is alleen, ik heb niet zoveel boekenleggers. Eentje eigenlijk, dus als die in gebruik is, ga ik op zoek naar losse papiertjes. Ik kies wel papiertjes met mooie tekeningetjes en versieringen erop; een wit papiertje is zo saai! Maar ik vind het best, zolang ik maar kan zien waar ik ben gebleven.”

3. Kan je zo stoppen met lezen of moet je per se ergens stoppen?
Celine: “Eigenlijk zou ik het tweede willen zeggen, maar ik merk dat ik het eerste de laatste tijd vaker doe. Soms heb ik gewoon niet zoveel tijd om een heel hoofdstuk uit te lezen als hij zo lang is. Hoewel ik het wel fijner vind om pas bij een nieuw hoofdstuk te eindigen, ga ik dus voor het eerste.”

Veerle: “Wat bij mij vaak het probleem is, is dat wanneer ik geen tijd meer heb om te lezen, ik vaak nog midden in een hoofdstuk ben. Dan zeg ik tegen mezelf: ‘Als ik dit hoofdstuk uit heb, stop ik,’ maar als ik het hoofdstuk dan uit heb, wil ik vaak nog niet stoppen met lezen, dus lees ik nog een hoofdstuk en nog een hoofdstuk en nog een hoofdstuk tot ik echt moet stoppen en maar midden in een hoofdstuk stop, op een wat minder spannend stuk. Vaak is dat op een bepaald punt, maar soms moet ik ook weg of zoiets en heb ik geen tijd meer om het hoofdstuk uit te lezen, dus stop ik maar midden in een zin.”

4. Eet of drink je tijdens het lezen?
Celine: “Als ik toevallig wat te drinken of te eten bij me heb, dan wel ja. Maar ik zal niet speciaal voor het lezen wat klaar te zetten. Dus, nope.”

Veerle: “Niet per se. Ik pak vaak wat te drinken als ik naar mijn kamer ga. En als ik dorst krijg, haal ik beneden nog wat te drinken, maar niet speciaal omdat ik aan het lezen ben.”

5. Kan je lezen terwijl je luistert naar muziek of naar de tv kijkt?
Celine: “Nee! Ik snap echt niet hoe mensen het kunnen om met muziek aan te lezen. Ik raak dan helemaal geïrriteerd en uiteindelijk besluit ik dan gewoon te stoppen met lezen of weg te gaan. Ik kan het echt niet.”

Veerle: “Totaal niet! Ik probeer het wel eens, op vrijdagavond als we televisie kijken en er reclame is, maar dat mislukt eigenlijk altijd. Ik raak nogal snel afgeleid door geluid om me heen. Ik snap echt niet dat er mensen zijn die dit wel kunnen!”

6. Lees je maar één boek of meerdere tegelijkertijd?
Celine: “Serieus? Ik raad je aan om dit artikel te lezen. Hij is misschien iets veranderd, maar nog wel ongeveer hetzelfde. Of kijk in de sidebalk bij wat ik nu aan het lezen ben volgens Goodreads. Dan weet je het wel.”

Veerle: “Ik zou graag willen zeggen dat ik er één tegelijk lees, maar dan zou ik liegen. En niet zo’n beetje ook! Ik ben op dit moment bezig in acht boeken tegelijk. In dit artikel staat welke boeken ik op dit moment aan het lezen ben.”

7. Lees je hardop of stil in je hoofd?
Celine: “Huh? Hardop voorlezen? Nee, als ik lees ben ik stilletjes aan het genieten (of helemaal niet!) van het boek. Alleen soms als het een echt kinderboek is heb ik nog wel de neiging om voor te lezen, alsof ik een docent ben.”

Veerle: “Meestal lees ik stil in mijn hoofd, maar als ik een zin niet goed begrijp of het lastig vind om me te concentreren (door bijvoorbeeld lawaai), helpt het me soms om een stukje hardop te lezen.”

8. Lees je alles in een boek of sla je pagina’s over?
Celine: “Ja, duh! Natuurlijk, lees ik alles, anders kan je toch geen goed oordeel geven over het boek? En als je pagina’s hebt overgeslagen (dat niet bijvoorbeeld het dankwoord is), dan heb je het boek helemaal niet uitgelezen.
Ik geef wel toe dat ik soms al een stuk verder in het boek lees, terwijl ik daar nog niet ben, maar dan ga ik wel verder waar ik eerst was en dan lees ik het andere stuk nog een keer. Maar dan ben ik eigenlijk niet meer zo geïnteresseerd, dus misschien is dat de reden dat ik boeken aan de kant leg?”

Veerle: “Ehh, dit lijkt me logisch: natuurlijk lees ik alles. Als je dat niet doet, begrijp je toch niks meer van het boek! Wel heb ik de nare gewoonte om het boek af en toe door te bladeren, waardoor ik al stukken lees die pas veel later in het boek voorkomen. Ook heb ik wel eens gehad dat ik per ongeluk een paar bladzijdes heb overgeslagen. Gelukkig kwam ik er op tijd achter, waardoor ik nog zo veel gespoild was.”

9. Breek je ruggen of hou je het nieuw?
Celine: “Kijk, ik ga niet expres een rug breken, maar als het per ongeluk is gegaan, dan is het gebeurd en kun je er niks meer aan doen. Jammer, maar helaas!”

Veerle: “Natuurlijk hou ik het nieuw! Waarom zou je expres een rug gaan breken? Maar ja, soms gebeurt het wel eens per ongeluk. Dan is dat jammer, maar ik ga het niet expres doen.”

10. Schrijf je in boeken?
Celine: “Nope! Ik vind het maar onhandig als je de hele tijd een potlood meedraagt. Ik vind het wel leuk om te zien wat mensen er misschien in hebben geschreven. Om dan te zien wat hun gedachten op dat punt waren, vind ik mooi om te zien. En anders gebruik ik sticky notes om mooie punten te markeren.”

Veerle: “Nee. Als ik al aantekeningen maak (alleen als ik voor een opdracht voor school een boek moet lezen), doe ik dat in een apart schrift en gebruik ik post-its om aan te geven waarover de aantekeningen gaat. Eerlijk gezegd vind ik het een beetje zonde om dingen in boeken te schrijven, maar ik snap ook wel dat sommige mensen het fijn vinden om te doen.”

11. Lees je thuis of overal?
Celine: “Overal! Soms heb ik een fysiek boek mee, maar meestal lees ik dan in een e-book. Vind ik ook wel eens fijn voor de afwisseling.”

Veerle: “Overal! Maar dan ook echt overal! Vaak neem ik een fysiek boek mee, maar als we op vakantie gaan neem ik mijn e-reader mee. Zo hoef ik minder mee te nemen, maar kan ik wel veel lezen.”

Wat vind jij van schrijven in boeken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s