Boeken die ik nooit heb uitgelezen

Door: Veerle

Boeken die ik nooit heb uitgelezen...

Als je denkt dat ik één boek tegelijk lees, heb je het goed fout! Eerst las ik twee boeken tegelijk, toen drie, toen vier en, nou ja, toen ineens negen! Welke boeken dit zijn en waarom ik er zoveel tegelijk lees, lees je in dit artikel.

1. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs
Celine en ik hebben samen een afspraak gemaakt: als we allebei de trilogie van De Cbijzondere kinderen van mevrouw Peregrine hebben gelezen, gaan we samen de verfilming ervan kijken. Dus begin dit schooljaar ben ik naar de bibliotheek gegaan en heb ik dit boek geleend. Helaas heb ik het boek niet op tijd uit kunnen lezen en moest ik het terugbrengen. Vorige maand heb ik een aantal e-books gekregen, waaronder De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Wie weet kan ik hem binnenkort uitlezen?

2. Harry Potter and the Chamber of Secrets van J.K. Rowling
Op school lezen we met Engels elke eerste tien à vijftien minuten van de les. Ik ben begonnen in de Engelse versie van Artemis Fowl, maar zo goed is mijn Engels niet, dus ik begreep er niet veel van. Nu lees ik Harry Potter, waar ik veel meer van begrijp. Misschien omdat ik ook het Nederlandse boek heb gelezen en de film een miljoen keer heb gezien, dus ik weet ongeveer wat er gebeurt.

3. Meisje vermist van Sophie McKenzie
Dit plekje in mijn Currently Reading-lijst is bezet door het boek dat ik Currently currently reading-boek. Op dit moment is dat Meisje vermist van Sophie McKenzie: het derde deel van de trilogie Vermist.

4. De Hongerspelen van Suzanne Collins
Vorige maand kreeg ik een aantal eBooks van mijn vader. Hieronder zat de Hongerspelen-trilogie. Ik ben gelijk begonnen in de Hongerspelen, wat ik beter niet had kunnen doen… Daarna ben ik weer verder gegaan in mijn fysieke boeken en heb ik dus niet meer verder gelezen in de Hongerspelen.

5. Vuurproef van Erin Hunter
Op de basisschool las ik een hele leuke serie genaamd Warrior cats. Aan het begin van vorig schooljaar was ik begonnen in het zesde en laatste deel van die serie. Helaas had ik het te druk en nauwelijks tijd om te lezen en moest ik het boek terugbrengen terwijl ik nog niet eens op de helft was!

6. Geek girl (Knap anders!) van Holly Smale
Drie weken geleden had ik alle boeken die ik op dat moment had geleend van de bibliotheek uit. Ik had met Celine afgesproken om de dag voor de voorjaarsvakantie naar de bibliotheek te gaan, dus ik wilde toen niet al naar de bibliotheek gaan, omdat ik dan nog maar heel weinig boeken kon lenen. Daarom ben ik begonnen in Geek girl. Ik heb hem jammer genoeg niet uit kunnen lezen voordat ik naar de bibliotheek ging.

7. Een nieuw leven van Annemarie Bon
Dit boek had ik afgelopen zomervakantie geleend van de bibliotheek, als eBook. De enige reden dat ik hem niet uit heb, is omdat ik het een stom boek vind. Ik heb hem eigenlijk aan de kant gelegd en ben doorgegaan in andere boeken.

8. Harry Potter: Film Wizardry van Brian Sibly
Vorig jaar ben ik in de meivakantie met mijn ouders en broertje naar Londen gegaan. Daar hebben we, natuurlijk, ook de Harry Potter-studio’s bezocht. Aan het eind van de studio’s hadden ze een winkeltje met allemaal Harry Potter spullen. Daar ben ik dit boek tegengekomen. In het boek staat hoe ze de Harry Potter-films hebben gemaakt. Het is een soort kijkje achter de schermen. Ik heb hem gekocht en ben in Londen gelijk begonnen met lezen. Het is echter een heel groot boek en ik ben in Londen tot bladzijde vijf gekomen… Ik hoop dat ik daar dit jaar verandering in kan brengen.

9. Artemis Fowl van Eoin Colfer
Zoals ik al heb verteld, moeten we elke les Engels tien tot vijftien minuten lezen. Eerst las de Artemis Fowl, maar ik begreep er niet bepaald veel van (zo goed is mijn Engels niet) en ben erin gestopt. Later, als mijn Engels wat beter is, wil ik wel weer proberen Artemis Fowl te lezen. En ik wil de Nederlandse versie binnenkort ook gaan lezen.

Als je nou wilt zien welke boeken ik aan het lezen ben (en hoe ver ik erin ben), welke boeken ik graag wil lezen en welke boeken ik heb gelezen, kan je me opzoeken op Goodreads: @Veerle

Welke boeken lees jij op dit moment?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s