Wrap up februari 2018

Februari is de kortste maand van het jaar, dus heb je minder tijd om veel boeken te lezen. Bij ons ging het een beetje anders. Veerle las er meer dan in januari en Celine las er juist minder dan in januari. Dus of het een goede leesmaand was? Wie zal het zeggen?

Veerle

Deze maand ging ik als een speer en las ik maar liefst 5 boeken! Benieuwd welke? Lees dan snel verder.

Gelezen in februari: 5 boeken
Totaal gelezen in 2018: 8 boeken

1. Black box van Anna Woltz
In één woord: vaag. Ugh. Ik vond het enorm irritant dat het verhaal zo vaag was. Ik kreeg bijna het idee dat Anna Woltz zelf niet eens wist wat ze nou precies wilde schrijven in Black Box. Volgens mij kon dit een heel leuk boek worden, als het wat minder vaag zou zijn geweest. Het verhaal zelf was erg origineel en in het begin genoot ik ook echt van dit boek, maar op een gegeven moment irriteer je je gewoon echt aan de vaagheid van het verhaal.
Binnenkort komt de rest van mijn recensie online.

2. Fataal van Eva Burgers
Ik heb er heel erg naar uit gekeken om Fataal te lezen. Het leek me een heel spannend boek. Dat was het op zich ook, maar op een andere manier dan verwacht. De flaptekst van het boek maakte alles veel groter dan het was, wat je op bepaalde dingen liet verheugen, die vervolgens heel klein bleken te zijn.

IMG-20180301-WA0002.jpg

3. Soapsop van Liza Sips
Ik wil dit boek echt al sinds vorige zomer lezen. Vorige week heb ik hem dan eindelijk uitgelezen. Ik vond het een heel origineel verhaal. Zo vaak lees je niet over de showbizz. Ik vond het wel behoorlijk irritant dat Pippa zo egoïstisch was en vervolgens deed alsof zij het slachtoffer was. Ik bedoel: hallo, dat deed je echt helemaal zelf, meid! Meer weten over wat ik van Soapsop vond? Binnenkort komt mijn recensie online!

4. Expeditie Verraad van Liza Sips
Het losstaand vervolg op Soapsop heb ik gelijk na Soapsop gelezen. Ik vond deze wel leuker dan Soapsop, al vond ik het programma Expeditie Verraad verrassend veel lijken op Wie is de Mol…, wat wel jammer was. Ook snapte ik niet helemaal waarom iedereen de Verrader opeens haatte toen bekend werd wie de Verrader was. Het is een spel, mensen! Doe normaal!!!

5. Zusje Vermist van Sophie McKenzie
Ik vond dit boek bijna net zo spannend als Vermist. Vanaf de eerste bladzijde heb je het idee dat er iets gaat gebeuren. En als het eenmaal gebeurd is, kan je niet meer stoppen met lezen! Het is een geweldig boek en kan naar mijn idee ook los gelezen worden van Vermist, aangezien je de informatie die je nodig hebt om het verhaal te snappen verteld krijgt.

Al met al was februari een geslaagde maand als je naar de boeken kijkt. Hopelijk wordt maart net zo geslaagd!

Celine

In januari ging ik als een speer en las ik 6 boeken.
In februari ging ik als een slak en las ik 3 boeken. En de laatste twee las ik pas de laatste twee dagen…

Gelezen in februari: 3
Gelezen in 2018: 9

p_20180301_115955.jpg


1. De Verloren Verhalen (De Grijze Jager #11) van John Flanagan
Al begin februari las ik dit boek uit. Zoals ik gewend ben van de Grijze Jager-serie vond ik ook dit deel ontzettend leuk. Wat ik er precies van vond lees je in maart.

2. Honderd uur nacht van Anna Woltz
Na de Verloren Verhalen wist ik niet zo goed wat ik moest lezen. Ik zat een beetje in een leesdip. Ik wilde alles lezen, maar dat kon weer niet, omdat ik de boeken waar ik al in begonnen was eerst wilde uitlezen. Uiteindelijk ging ik naar de bibliotheek waar ik een aantal (lees: heel veel) boeken leende. Omdat ik al veel dikke boeken had geleend, besloot ik om ook een paar dunnere boeken te lenen. Dit was er één van. Het gaat over een meisje die in New York zit als orkaan Sandy de stad nadert. Maar dan meer. Binnenkort lees je er in mijn recensie meer over.

3. Gewicht van water van Sarah Crossan
Vorig jaar las ik met een lach en een traan Een van dezelfde auteur. Ik was hierdoor zo overrompeld, dat ik meer wilde lezen van Sarah Crossan. Dit idee verwaterde een beetje, tot ik in de bibliotheek dit boek zag. Het was ook nog eens een dun boek, dus leende ik het. Ook doordat het in versvorm is geschreven, las ik het binnen een paar dagen uit. In mijn recensie vertel ik je of ik net zo positief was over dit boek als Een.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s