Book haul februari 2018

En de derde maand van het jaar breekt alweer aan. Maar welke boeken hebben we toegevoegd aan onze boekenkasten? Nou, we hebben er vooral een heleboel geleend! Februari was echt niet goed voor onze TBR, haha!

Veerle

Deze maand heb ik een stuk of 20 nieuwe boeken bij mijn collectie toegevoegd. Acht boeken heb ik geleend van de bibliotheek en ik heb een aantal e-books gekregen. Hier een overzicht van de verkregen boeken en waarom ik ze geleend of gekregen heb.

bh-februari-2k18.jpg

1. Artemis Fowl (Artemis Fowl #1); Artemis Fowl en de Russische connectie (Artemis Fowl #2); Artemis Fowl en de eeuwige code (Artemis Fowl #3); Artemis Fowl en het bedrog van Opal (Artemis Fowl #4); Artemis Fowl en de verloren kolonie (Artemis Fowl #5); Artemis Fowl en de Tijdparadox (Artemis Fowl #6); Artemis Fowl en het Atlantis complex (Artemis Fowl #7) van Eoin Colfer
Op school moeten we voor Engels elke eerste tien minuten van de les een boek lezen. Eind vorig jaar ben ik begonnen in de Engelse versie van Artemis Fowl, maar mijn Engels was nog niet zo goed, dus ik begreep er niet zoveel van… Van mijn vader heb ik laatst een aantal e-boeken voor op mijn e-reader gekregen. Dit waren een paar van die boeken. Hopelijk snap ik wel wat van de Nederlandse versie van Artemis Fowl en vind ik de serie nog leuk ook.

2. 54 minuten van Marieke Nijkamp
Afgelopen vrijdag zijn Celine en ik naar de bibliotheek geweest. Daar hebben we wat rondgekeken op zoek naar leuke boeken voor in de vakantie. Ik kwam dit boek tegen. Het verhaal is erg actueel, gezien de recente schietpartij op een school in Florida. Ik heb hoge verwachtingen van 54 minuten en ben erg benieuwd of die uit gaan komen.

3. Zusje vermist (Vermist #2) van Sophie McKenzie
Vermist (deel 1 van de serie) heb ik laatst gelezen en ik ben er weg van! Het verhaal was ongelooflijk origineel en spannend. Ik ben erachter gekomen dat Vermist onderdeel is van een trilogie, dus toen ik in de bibliotheek was, ben ik op zoek gegaan naar deel 2 en 3 van de serie. Ik ben benieuwd of ze net zo goed zijn als Vermist.

4. Meisje vermist (Vermist #3) van Sophie McKenzie
Dit is deel 3 van de serie Vermist. Deel 1 vond ik ge-wel-dig en ik kwam erachter dat er nog een tweede en derde deel van bestond. Dus heb ik, toen ik afgelopen vrijdag in de bibliotheek was, deel 2 (Zusje vermist) en deel 3 (Meisje vermist) geleend van de bibliotheek. Ik ben benieuwd of deze net zo leuk zijn als deel 1!

5. Stiefkind van Selma Noort
Toen ik in de bibliotheek was, ben ik erachter gekomen dat je tegenwoordig tien boeken per keer kan lenen in plaats van vijf. Toen ik daar achter kwam, ben ik nog even gaan kijken in de bibliotheek of ik misschien nog een leuk boek tegen zou komen. Toen ben ik dit boek tegengekomen. Het klinkt als een spannend verhaal en ik ben er erg benieuwd naar.

6. De labyrintrenner (Labyrintrenner #1) van James Dashner
Een paar weken geleden was de film The Maze Runner op televisie. Ik heb hem opgenomen later terug gekeken. Ik vond het een hele leuke film. Toen ik afgelopen vrijdag bij de bibliotheek was, heb ik het boek van The Maze Runner geleend. Ik ben benieuwd of het boek erg verschilt van de film. Of, nou ja, de film erg verschilt van het boek.

7. Soapsop van Liza Sips
Begin februari heb ik de app van de bibliotheek op mijn telefoon geïnstalleerd. Ik heb toen dit boek geleend via de app, aangezien ik het sinds afgelopen zomer graag wilde lezen. Ondertussen heb ik het uitgelezen. Benieuwd wat ik ervan vond? Dat lees je binnenkort in mijn recensie.

8. Airman van Eoin Colfer
Tussen de e-books die ik van mijn vader heb gekregen, zaten een heleboel boeken van Eoin Colfer. Ook deze. Ik weet niet helemaal waar het boek over gaat, maar daar kom ik snel genoeg achter, denk ik.

9. Hitchhikers guide 6-En dan nog iets van Eoin Colfer
Ook dit boek zat tussen de e-books. Ik snap niet helemaal of dit fanfiction is, of deel uitmaakt van de “originele” serie. Wel zeker is dat dit deel 6 is, dus als ik hem wil gaan lezen, moet ik eerst deel 1 tot en met 5 zien te vinden.

10. De Hongerspelen (de Hongerspelen #1); Vlammen (de Hongerspelen #2); Spotgaai (de Hongerspelen #3) van Suzanne Collins
Twee jaar geleden danste de dansgroep waar ik in dans met een dansvoorstelling de Hunger Games. Ik heb de films nooit gezien of de boeken nooit gelezen, dus snapte niet helemaal waar het verhaal over ging. Sindsdien wil ik de boeken lezen en de films kijken. Van mijn vader kreeg ik een aantal e-books en de Hongerspelen-trilogie maakte hier ook deel van uit.

11. Expeditie verraad van Liza Sips
Dit is het losstaand vervolg op Soapsop. Na soapsop was ik best benieuwd naar de andere avonturen van Pippa in de showbizz en leende ik Expeditie verraad via de app van de bibliotheek.

12. Het zwanenmeer (maar dan anders) van Francine Oomen
Tussen de e-books van mijn vader zaten ook een aantal boeken van Francine Oomen. Ik heb al veel delen van de Hoe overleef ik… – serie gelezen. Ik heb echter nog nooit een ander boek dan Hoe overleef ik… van Francine Oomen gelezen en ben best benieuwd naar dit boek.

13. Hoe overleef ik mijn vakantie? (Hoe overleef ik… #2); Hoe overleef ik een gebroken hart? (Hoe overleef ik… #7); Hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij)? (Hoe overleef ik… #9); Hoe overleef ik met/zonder vrienden? (Hoe overleef ik… #11); Hoe overleef ik mijn vriendje (en hij mij)? (Hoe overleef ik… #12) van Francine Oomen
Bij de e-books van mijn vader zaten ook een heleboel Hoe overleef ik-boeken. Volgens mij heb ik het overgrote deel van deze boeken al gelezen, maar ik vind het nooit erg om een Hoe overleef ik… nog een keer te lezen.

14. Kamer 16: een zomer vol verrassingen van Maureen Johnson
Eerder dit jaar heb ik 13 enveloppen & 1 rugzak van Maureen Johnson gelezen. Ik vond het een leuk boek, dus toen ik vrijdag bij de bibliotheek was, ben ik gaan kijken naar welke boeken Maureen Johnson nog meer heeft geschreven. Ik kwam dit boek tegen. Ik was er best wel benieuwd naar en het verhaal klonk leuk, dus heb ik het geleend.

15. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine (de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine #1) van Ransom Riggs
Ergens eind vorig jaar heb ik dit boek ook al geleend en ben ik erin begonnen. Ik heb echter nooit tijd gehad om het uit te lezen. Tussen de e-books van mijn vader zat ook dit boek. Nu heb ik onbeperkt de tijd om het uit te lezen.

16. De vloek van de Titaan (Percy Jackson #3); De strijd om het labyrint (Percy Jackson #4); De laatste Olympiër (Percy Jackson #5) van Rick Riordan
Ik heb de verfilmingen van deel 1 en 2 van Percy Jackson gezien, maar nooit de boeken gelezen. Van mijn vader heb ik een aantal e-books gekregen, waar ook de laatste drie delen van Percy Jackson tussen zaten. Ik ben heel benieuwd hoe het verhaal gaat aflopen, aangezien ik het verhaal niet verder ken dan The Sea of Monsters.

 

Celine

Ik heb deze maand twee boeken gekocht en ontzettend veel geleend. Benieuwd welke? Lees dan snel verder!

Gekocht

1. Everless: Het meisje en de alchemist van Sara Holland
Eén van de boeken die dit jaar uitkomen en waar mijn oog op viel, was dit boek. Het verhaal trok mijn aandacht, de cover en uiteindelijk ook de positieve recensies overtuigden mij ervan om dit boek te kopen. Ik heb er nog geen tijd voor gehad (en die zal ook niet zo snel komen) om dit boek te lezen, maar als ik mij door de bibliotheekboeken heb gewerkt, zal dit één van de eerste zijn die ik oppak. Ik ben benieuwd!

2. Ronja de Roversdochter van Astrid Lindgren
Sinds 2016 is er een actie die ieder jaar voor €2 een boek te koop stelt, zodat ook mensen die niet zoveel te besteden hebben een boek kunnen kopen. Ik doe er sinds het begin aan mee en was ook benieuwd welk boek dit jaar zou worden gekozen.
Het bleek dit boek te zijn en dus heb ik het ook gekocht via die actie. Ik heb het nog niet gelezen, dus ik ben benieuwd wat ik er van ga vinden.

Geleend

 

P_20180228_131027.jpg

3. Honderd uur nacht van Anna Woltz
Laatst ging ik met Veerle naar de bibliotheek en we kwamen erachter dat je maximaal 10 boeken mag lenen (wij dachten altijd 5) en omdat ik al wat dikkere boeken had gekozen, koos ik een wat dunner boek. Ik had al eerder van dit boek gehoord, dus toen ik het zag besloot ik het te lenen. Ik heb het maandag al uitgelezen en ik ben er erg positief over. Binnenkort mijn recensie hiervan!

4. Gewicht van Water van Sarah Crossan
Daarna wil ik dit boek lezen. Ik heb vorig jaar met plezier Een van Sarah Crossan gelezen, dus toen ik dit boek zag wilde ik het graag lezen. Ook dit boek koos ik omdat het wat dunner is. Doordat het in versvorm is geschreven, heb je het snel uit. Ik heb hem op de laatste dag van de maand uitgelezen en of het mij net zo goed is bevallen als Een lees je binnenkort in mijn recensie.

5. De Eliminatie van Daniëlle Bakhuis
Gelijk toen ik voor het eerst van dit boek hoorde en wist waar het over ging, wilde ik het lezen. Het idee is zo tof en thriller gecombineerd met iets filosofisch lijkt mij ook erg bijzonder. Zal het net zo tof zijn als ik hoop? Daar kom ik snel achter.

6. De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine (De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine #1) van Ransom Riggs
In de TBR voor 2018 liet ik al weten dat ik dit boek wilde lezen en in de book haul van december leende ik het al. Helaas kwam ik er toen niet aan toe, maar hopelijk lukt dat deze keer wel. Het zal mij benieuwen.

7. De Studie (De Test #2) van Joelle Charbonneau
Begin 2016 las ik het eerste deel en die vond ik zo leuk dat ik gelijk door wilde gaan met het tweede deel. Alleen is dat er nooit van gekomen, tot vorige week vrijdag toen ik dit deel leende. Ik wil het erg graag lezen, maar dan moet ik wel eerst De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine lezen. Ik hoop maar dat ik hier aan toe kom!

8. Het Gouden Garen (Reckless #3) van Cornelia Funke
Begin 2015 (nog langer geleden!) las ik de eerste twee delen (volgens Goodreads dan, hè!) van deze serie. Dit deel was toen nog niet uit in het Nederlands, maar nu wel! Ik ben de helft van het verhaal alweer vergeten (oeps!), maar dat komt vast wel goed!

9. De Vlammende Geest (Lockwood & Co #4) van Jonathan Stroud
Het derde deel heb ik nog niet gelezen, maar die heeft mijn zus op dezelfde dag geleend, waardoor ik dat deel nu wel thuis heb. Dat deel ga ik dus eerst lezen en daarna deze. Ik vond de eerste twee delen erg leuk, dus ik denk dat het met de rest wel goed komt!

10. Woordnerd van Susin Nielsen
Mijn zus wilde graag dit boek lezen, dus heb ik het voor haar geleend. Toch ben ook ik erg benieuwd naar dit boek en andere boeken van Susin Nielsen. Dus als dit boek mij bevalt, ga ik haar andere boeken waarschijnlijk ook lezen.

De boeken die ik nu thuis heb, maar niet zelf heb geleend en wel wil lezen zijn De Jongen met de Lege Ogen, het derde deel in de Lockwood & Co-serie van Jonathan Stroud, Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp en Het Zomerhuis van Ann Brashares. Hiervan ben ik niet zeker of ik er wel aan toekom. Of aan mijn eigen geleende boeken… Oeps!

2 reacties

 1. Veerle:
  Wat tof van je vader om die e-books te geven!

  En dan nog iets van Eoin Colfer is geen fanfictie. De schrijver van The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, Douglas Adams, wilde een zesde deel aan zijn serie toevoegen, maar was helaas overleden voordat hij dat kon doen. Eoin Colfer heeft de taak gekregen om de serie te beëindigen.

  Het Zwanenmeer maar dan anders vond ik een geweldig boek, al weet ik niet of ik dat nu ook zo zou vinden aangezien ik het echt heel erg lang geleden heb gelezen. Toen het net uitkwam volgens mij.

  Als laatste raad ik je aan om de eerste twee Percy Jackson-boeken ook te lezen, omdat die 90% anders zijn dan de films. Echt, zelfs hoe de personages zich gedragen is anders. :/

  Celine:
  Everless is geweldig. 🙂

  En Lockwood! LOCKWOOD. Deze serie is gewoon geniaal. Ondanks dat ik het eerste boek al helemaal had voorspeld, maar LOCKWOOD. 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s