Recensie van Perfect Plaatje – Holly Smale

Door: Celine

WAARSCHUWING! Deze recensie kan spoilers bevatten voor de eerdere delen uit de serie!

Screenshot_20180103-152625.jpgOorspronkelijke titel: Picture Perfect
Titel: Perfect Plaatje
Serie: Geek Girl (#3)
Auteur: Holly Smale
Vertaald door: Margot Reesink
Genre: Young Adult, Contemporary, Romance
Gepubliceerd: 5 juni 2014 (Nederland), 5 juni 2014 (VK)
Uitgeverij: Gottmer (Nederland), HarperCollins (VK)
Pagina’s: 325
Bindwijze: Paperback, E-book
Prijs: €15,99

De eerste twee delen uit deze serie verslond ik echt. Ze waren leuk en hilarisch! Ik leende het e-boek bij de app van de bibliotheek en begon er verwachtingsvol in. Ik verwachtte het voor de jaarwisseling uit te lezen, maar dat is niet echt gelukt, haha. Nu ik de eerste twee delen zo goed vond, wat vond ik dan van het derde deel? Lees snel verder om erachter te komen!

Deel drie in de populaire serie over Harriet Manners, zelfverklaarde geek.

Harriet weet een hoop. Dat New York de dichtstbevolkte stad in de Verenigde Staten is bijvoorbeeld. En dat 1 op de 38 mensen in de VS er woont. Maar ze weet absoluut niets over modellenwerk in de Big Apple. Zal ze, samen met haar familie, wel kunnen aarden in de States? En hoe wordt een mensen ‘een merk’? Dat is namelijk wat ze moet worden, als ze de modellen in New York mag geloven. Haar leven wordt helemaal één groot vraagteken wanneer ze wordt bedolven onder grootse en romantische gebaren – maar niet die van haar vriendje…

Mijn cijfer: 8/10

De pluspunten:

  • Leuk dat Harriet ook naar andere landen gaat in de serie.
  • Je leert vele punten van New York kennen en dat is leuk. Als je al in New York bent geweest, zul je vast en zeker veel punten herkennen.

De minpunten:

  • Het begint toch wel een beetje op voorgaande delen te lijken…
  • Soms ergerde ik mij echt kapot aan Harriet, urgh


Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Dit boek heeft mij teleurgesteld.

Niet zo erg dat ik het een dikke onvoldoende gaf, maar het is naar mijn mening wel veel minder dan de voorgaande delen.

Hoe komt het dan dat het mij zo teleurgesteld heeft?

Ik denk dat het vooral komt doordat het verhaal erg lijkt op de andere boeken.
Harriet gaat naar een land en doet daar modellenwerk. Er gaat van alles mis, omdat Harriet gewoon alles verpest (serieus, maar daar kom ik later wel op terug). Op het einde vergeeft iedereen haar (maar waarom dan?!) en hoera! Alles is weer goed!
Misschien is dit niet in ieder deel, maar de eerste twee delen gaan ook letterlijk zo en ik las net de flaptekst van het vierde deel en het lijkt erop dat dat deel exact hetzelfde zal gaan.

Punt twee heb ik al eerder aangekaart.
Irritante Harriet. Echt waar hoor, ik weet niet hoe vaak ik wel niet de haren uit mijn hoofd wilde trekken door Harriet. Ik hou van je Harriet en dat meen ik eerlijk waar, maar je hoeft toch niet iedere modellenklus te verpesten? Alsof alles fout moet gaan en niks goed! Alsjeblieft Harriet, hoe klunzig je ook bent, kan het niet één keer gewoon helemaal goed gaan?

Punt drie heb ik ook al eerder vermeld.
Waarom vergeeft iedereen Harriet? Ze heeft misschien niet een misdaad gepleegd, maar ze verpest wel alles en nóg vindt iedereen het prima. Het kan aan mij liggen, maar ik vind het toch een beetje apart.

Oké, genoeg negativiteit! Wat was er positief aan het boek?
Het fijne aan deze serie vind ik dat je je hoofd er niet zo bij hoeft te houden. Je vliegt er doorheen en het is leuk voor tussendoor. Het is niet zo’n zwaar boek en dat je weet hoe het gaat aflopen en dat het goed komt heeft ook wat positiefs.

Het is ook leuk dat Harriet allemaal verschillende landen bezoekt. Ze vertelt je interessante feiten over de stad terwijl ze die ontdekt, waardoor ik de stad ook beter leerde kennen. Ik kon mij de situatie ook best wel goed voorstellen door de simpele maar effectieve schrijfstijl. Doordat Harriet in de boeken naar die verschillende landen gaat, denk ik dat het ook wel leuk zou zijn als je er al bent geweest. Dit boek speelt zich bijvoorbeeld af in New York en ik denk dat er heel veel herkenningspunten zijn.

Ik vind het sowieso tof dat modellenwerk en de geeky dingen zijn gecombineerd in deze serie. Dat is erg origineel, omdat ik geen ander boek ken die hierover gaat. Door het modellenwerk trek je ook een groep mensen aan die eerst niet lazen en nu door deze serie misschien wel.

Conclusie

Zou ik dit boek nog een keer lezen?
Als ik ooit van plan ben om de hele Geek Girl-serie te herlezen, dan komt dit boek zeker weer aan de beurt. Anders niet. Ik heb het namelijk ook niet in bezit en ik vond het een beetje tegenvallen.

Zou ik dit boek aanraden?
Wel als je de Geek Girl-boeken geweldig vindt en je dit deel nog niet hebt gelezen. Anders zou ik gewoon bij het eerste deel beginnen.
Al vind ik het wel lastig om te zeggen of je het moet lezen, omdat het natuurlijk een vervolgdeel is.
Maar de serie over het algemeen zou ik wel aanraden. Het is een boek voor tussendoor en hierdoor een prettige afwisseling tussen de wat zwaardere boeken.

Welke boeken vind jij fijn om tussen de zwaardere boeken door te lezen?

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s