Wrap up januari 2018

Hoe cliché ook, de tijd vliegt gewoon voorbij. Het is nu alweer februari! Maar we blikken eerst terug op januari, want welke boeken hebben we toen precies gelezen?

Veerle

WU januari 2018.jpgIk heb in januari 3 boeken gelezen. Zelf hoopte ik dat ik er vier kon lezen in januari, wat niet gelukt is. Hopelijk lukt het wel in februari. Hier lees je welke boeken ik heb gelezen en vertel ik kort wat ik ervan vond.
Gelezen in januari: 3 boeken.
In totaal in 2018 gelezen: 3 boeken.

1. 13 enveloppen & 1 rugzak van Maureen Johnson
Ik wilde graag dit boek lezen en heb het in december geleend van de bibliotheek. Medio januari heb ik het uitgelezen.
Ik vond het een leuk boek, al was het wel erg jammer dat er een stuk of vijf steden waren waar Ginny heen is gegaan, maar dat Ginny in eentje echt bleef en avonturen beleefde. Mijn favoriete stad waar Ginny heen is geweest is waarschijnlijk Amsterdam vanwege de grappige personages die Ginny daar ontmoet. Na het lezen van dit boek wil ik graag het vervolg hierop,
De laatste envelop lezen. Meer over wat ik van 13 enveloppen vond, lees je hier(link) in de recensie.

2. Spiegelmeisje van Astrid Witte
Ik ben erg teleurgesteld in dit boek, eerlijk gezegd. Toen ik het leende, las ik de flaptekst en leek het me een heel spannend boek. Zodra ik begon met lezen, had ik door dat het niet zo een uitgebreid boek was. Het verhaal gaat heel snel, wat zonde is, want het verhaal zelf is heel origineel en het kan een heel leuk boek worden, maar dan moeten de personages wel de tijd krijgen te ontplooien. Meer over wat ik ervan vond, lees binnenkort in de recensie.

3. Vermist van Sophie McKenzie
Dit boek is echt een van de redenen dat ik van jeugdthrillers houd! Het is spannend, mysterieus en totaal onvoorspelbaar. Ik las dit na Spiegelmeisje en eerlijk: dit was echt wel een hele opluchting. Net als je denkt dat het allemaal goed afloopt, gebeurt er nóg iets. De personages krijgen de tijd om hun karakter te ontwikkelen. Ik vind dit boek echt fantastisch! Meer hierover lees je binnenkort in de recensie.

Celine

P_20180201_142501.jpg
Ik heb in januari 6 boeken gelezen en daar ben ik wel echt trots op. Vorig jaar januari had ik er “maar” 4 gelezen, dus ik ben wel blij dat ik er nu alweer 6 heb gelezen. Hopelijk kan ik dat het hele jaar volhouden en dan haal ik de 40 met gemak! En anders loop ik nog gelijk als ik eens een maand niks lees.
Gelezen in januari: 6 boeken
In totaal in 2018 gelezen: 6 boeken

1. Behind You van Brian Coldrick
Het eerste boek van 2018 las ik uit op de tweede dag van het jaar. Het is niet echt een dik boek, dus dit boek lees je gemakkelijk binnen een dag uit.
Dit boek is anders dan anders, maar wat er zo anders aan is zie je in mijn recensie.

2. Wat als… van Daniëlle Bakhuis
Terwijl ik Behind You las, was ik al bezig in dit boek dat voor school moet. Ik las het best langzaam, omdat het verhaal voor mij niet echt goed op gang kwam. Wel heb ik het een 8 gegeven, maar waarom? Dat lees je in onze duo recensie.

3. Fataal van Eva Burgers
In december had ik in de bibliotheek dit boek gevonden, wat mij erg aansprak. Ik leende het en las het, nadat ik Wat als… uit had gelezen. Wat ik er precies van vond lees je binnenkort in een recensie, maar ik kan je alvast verklappen dat dit boek erg leuk was!!

4. Perfect Plaatje van Holly Smale
Ik had het eerste en tweede deel met plezier gelezen en vol verwachting begon ik erin. Ik verwachtte het al in 2017 uit te lezen, maar dat is helaas niet gelukt. Ik denk dat ik het een beetje teveel van het goede vind. Hij is nog steeds erg leuk, maar toch heeft dit boek mij een beetje teleurgesteld. Hoe precies, lees je binnenkort op de blog.

5. Bombaaj! van Els Pelgrom
En toen moesten de bibliotheekboeken terug. Ik wist niet meer zo goed wat ik moest lezen, dus pakte ik maar een jeugdboek tevoorschijn. Het is een dun boek, dus ik had het ook best snel uit. Ik vond hem wel leuk, maar niet echt bijzonder. Hiervan lees je geen recensie, omdat het een jeugdboek is en we schrijven voor tieners. Ik heb er ook weinig over te zeggen. Wel vind ik het leuk dat je het leest vanuit een hond en dat is toch wel wat anders dan de meeste boeken.

6. Stories of King Arthur’s Knights: Told to the Children van Mary MacGregor
Mijn moeder las dit boek voor in het Chinees, maar door de zes korte verhalen was dit boek al snel uit. Alleen snapte ik er niet veel van, dus komt hier geen recensie van online. Ik weet niet echt zo goed wat ik ervan vind en ik heb geen commentaar op de schrijfstijl of het verhaal. Dus vandaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s