Book haul januari 2018

En de eerste maand van het jaar is alweer voorbij gevlogen! Kijk gezellig mee wat wij in deze maand hebben toegevoegd aan onze verzameling!

Veerle

WhatsApp Image 2018-01-31 at 17.17.38Ik heb afgelopen maand geen enkel boek gekregen of gekocht. Wel heb ik een stuk of drie boeken geleend bij de bibliotheek.

1.Spiegelmeisje van Astrid Witte
Mijn broertje moet een werkstuk schrijven voor zijn school. Laatst ging hij daarvoor naar de bibliotheek en mijn moeder vroeg of ik meeging met hen. Natuurlijk zei ik ja. Ik heb een tijdje rondgelopen in de bibliotheek en kwam een paar boeken tegen. Onder andere deze. Het verhaal leek me heel leuk, dus leende ik hem. Inmiddels heb ik dit boek uitgelezen en ontdekt dat dit boek misschien toch niet zo een goede keuze was… Meer over wat ik van dit boek vond, lees je binnenkort in de recensie.

2. Vermist van Sophie McKenzie
Dit boek heb ik ook gevonden toen ik met mijn broertje mee ging naar de bibliotheek. Ik kon niet echt boeken vinden, dus ben ik best lang in de bibliotheek geweest. Op een gegeven moment kwam ik dit boek tegen. Ik las de flaptekst en het leek me een heel leuk boek. Ik heb het boek een paar dagen geleden uitgelezen. Benieuwd wat ik ervan vond? Over een paar weken komt de recensie van Vermist online.

3. Black box van Anna Woltz
Dezelfde dag dat ik de vorige twee boeken heb geleend, heb ik dit boek geleend. Ik heb de flaptekst gelezen en hoewel die best vaag is, lijkt het me toch een leuk, spannend en vooral een mysterieus boek. Ik ben inmiddels begonnen met het lezen van dit boek, maar vind het nog steeds erg vaag blijven. Ik ben benieuwd wat er nog duidelijk wordt in de rest van het verhaal.

4. Fataal van Eva Burgers
Begin december waren twee vrienden en ik in de bibliotheek voor een opdracht voor school. Daar keken we wat rond op zoek naar een boek voor de opdracht van Nederlands. Een vriendin van mij kwam dit boek tegen. Voor de opdracht mochten we dit boek niet gebruiken, maar we waren er toch benieuwd naar. De vriendin die het boek vond heeft het geleend en laatst uitgelezen. In de mediatheek op onze school konden we het boek wisselen naar mijn pas, dus dat hebben we gedaan.

Celine

Ik heb deze maand twee boeken gekocht rondom een bepaald thema. Ook heb ik een e-boek geleend bij de app van de bibliotheek.

GekochtP_20180126_123522.jpg

1. Een visuele introductie Nietzsche van Laurence Gane & 2.  Filosofie voor in bed, op het toilet of in bad van Gregory Bergman
Ik vind filosofie erg interessant en twijfelde al een tijdje of ik niet een paar filosofische boeken moest aanschaffen.
Op een dag waren we in de boekhandel en zag ik dat het eerste boek best goedkoop was. Er waren ook meerdere filosofen, maar de enige die ik echt kende was Nietzsche en ik wilde niet al gelijk de hele mikmak aanschaffen. Ik twijfelde nog, maar toen haalde mijn zus mij over om het toch te kopen. Dus ik pakte het op en dacht er nog even achteraan dat ik best meer boeken van deze serie zou willen.
Daarna liepen we nog even rond, tot we het tweede boek zagen. Ook deze was best goedkoop en er staan verschillende filosofen in, waardoor dit gelijk al mijn aandacht trok. Even wilde ik nog het boek over Nietzsche weer terugleggen, maar heb dat uiteindelijk toch niet gedaan.
Ik denk niet dat ik deze twee boeken heel snel al ga oppakken (al helemaal niet als je kijkt naar mijn lijst met half gelezen boeken), maar dát ik het ga doen staat vast.

Geleend

3. Ready Player One van Ernest Cline
Binnenkort verschijnt de verfilming van dit boek in de bioscoop en mijn zus wil hem zien. Ze had alleen nog geen gezelschap, dus vroeg ze aan mij of ik mee wilde gaan. Ik wilde wel, maar dan zou ik ook eerst het boek moeten lezen. Dus heb ik het e-boek geleend bij de app van de bibliotheek en ben ik erin begonnen. Ik ben nog maar bij hoofdstuk 4, maar ik vind het wel al heel leuk (ook al snap ik 95% van de verwijzingen niet, haha). Ik ben benieuwd hoe het verhaal afloopt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s