Recensie van Behind You – Brian Coldrick

Door: Celine

Screenshot_20180126-124850.jpgTitel: Behind You: One-Shot Horror Stories
Auteur: Brian Coldrick
Genre: Horror
Gepubliceerd: 19 september 2017
Uitgeverij: IDW Publishing
Pagina’s: 152
Bindwijze: Hardcover
Prijs: €13,99

Eigenlijk was het de bedoeling dat ik dit boek zou lezen voordat 2017 tot zijn eind zou komen. Ik kon dan nog een sprintje trekken en dan misschien 46 boeken lezen, in plaats van 45. Alleen schoot ik daar niks mee op en ik had eigenlijk ook geen zin in het boek. Maar, ik had het van mijn zus geleend en dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat ik het zo snel mogelijk lees (ik houd Stad van Beenderen hier maar buiten…). Dus besloot mijn zus ik om het boek te gaan lezen en is het ook mijn eerst gelezen boek van 2018 geworden. Wat ik er precies van vond? Lees dan snel verder!

A twisted figure crawling out of a tunnel. A giggling crowd of masked watchers. A reassembling corpse. What could be behind you, just waiting for you to turn around?

Behind You is an illustration series, a comic with no panels, where each piece is essentially a separate story. Each tale is one image and one piece of text; an unsuspecting victim with someone, or something, behind them. Entries range from the amusingly weird to the genuinely unsettling. Inspired by spooky films, books, myths, and internet tall tales, Behind You is full of scary set-ups but leaves lots of blanks for the reader to fill in with their own narrative.

Includes an Introduction by New York Times Best-Seller Joe Hill.

Mijn cijfer: 8.5/10

De pluspunten:

+ Het laat je nadenken
+ Er zijn vooral illustraties en weinig tekst, dus heb je het snel uit
+ Het is anders dan een normaal boek
+ Zelfs als je Engels niet zo goed is, kan je dit boek lezen, door de prachtige illustraties en weinige tekst. En anders kan je het ook oefenen, omdat het Engels niet zo lastig is!
+ Als je voor het eind van het jaar nog een sprintje wil trekken, is dit het perfecte boek
+ Dit boek is voor alle leeftijden! (Oké, niet echt voor hele jonge kinderen…)

De minpunten:

– Als je niet van horror houdt, is dit géén boek voor jou


Misschien is het best lastig om dit boek te recenseren, omdat het boek nauwelijks een verhaal heeft. Maar eigenlijk heeft het wel een onderwerp.
Het is niet dat het allemaal over één persoon gaat die van alles meemaakt, maar het zijn allemaal verschillende verhalen. Allemaal over onschuldige mensen die met hun rug tot een monster staan. En dat is nu juist het bijzondere van dit boek.

Jij zal zelf moeten bedenken hoe het begon en hoe het is afgelopen. Je kunt iets vreselijks bedenken, maar het ook beter maken in je hoofd.
Als je dat niet wil, is het ook niet verplicht. Je mag het allemaal zelf invullen.
Ik vond de vormgeving erg apart.
Als je een bladzijde omslaat, zie je aan de linkerkant namelijk een of meer zinnen. Of gewoon een paar woorden. Aan de rechterkant zie je dan een illustratie.

Screenshot_20180126-124816.jpg
Dit is een voorbeeld. Het is tegelijkertijd ook mijn favoriet, misschien omdat er niet echt iets heel engs in zit.

Ik vind het een heel bijzonder boek. Af en toe gruwde ik wel van de tekeningen en was ik zó blij dat ik niet de persoon op de tekening was. Vooral als die persoon het monster had gezien. Dat is nog het vreselijkste. Als je weet dat er geen uitweg meer mogelijk is. Dan zou ik eerst op een wonder hopen en dán dat mijn dood hopelijk niet zo erg is.

 

Conclusie

Zou ik het nog een keer lezen?
Als ik nog maar één boek moest lezen om mijn challenge te halen, zou ik het vast doen. Ook om weer de prachtige illustraties te bewonderen. Maar verder? Mèh. Kijk zó bijzonder was het nou ook weer niet.

Zou ik het aanraden?
Als je nog een sprintje wil trekken omdat je zo zeker van jezelf bent dat je je challenge gaat halen en nog wat hulp kunt gebruiken, zou ik het zeker aanraden.
Ook als je van bijzondere en ietwat enge illustraties houdt is dit boek aan te raden.
En als je een horror fanaat bent of gewoon in de Halloween sferen wil komen, dan zou ik dit boek zeker aanraden.

Welk boek vind jij een aanrader als je aan het eind van het jaar nog een sprintje wil trekken?

2 comments

  1. Tja, of de hoofdpersonen onschuldig zijn is ook maar de vraag…
    Zit er in je favoriete illustratie echt niet iets engs in? Ik zou het eng vinden als er een witte vrouw naar mij keek terwijl ze zich vast hield aan twee raamkozijnen. Haar armen zouden heel erg krachtig moeten zijn. Brr!
    Fijn dat je dit boek leuk vond! 😀

    Ik zou wel nog even een linkje toevoegen naar de Tumblr-pagina van Brian Coldrick, want daardoor is dit boek uitgegeven. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s