Boeken die ik nooit heb uitgelezen…

Door: Celine

Er zijn twee verschillende groepen mensen. De ene groep leest ieder boek netjes uit voordat die aan het volgende boek begint, ook al vinden ze het helemaal niet leuk. Waarschijnlijk hebben ze dan niet echt kennis gemaakt met het probleem dat je weer te veel boeken niet hebt uitgelezen. De andere groep heeft maar al te vaak dit probleem gehad. En het is maar al te duidelijk dat ik bij de tweede groep hoor, oeps!

Vandaag leek het mij leuk om met jullie de boeken te delen die ik nog steeds niet heb uitgelezen. Je leest ook waarom ik erin ben begonnen (en niet verder ben gegaan) en hoever ik al ben. Ben je er klaar voor?

P_20180126_122551.jpg

1. Ready Player One van Ernest Cline
Op dit eerste boek ligt momenteel mijn focus. Nou ja, als ik mijn telefoon binnen bereik heb, omdat ik het als e-boek lees. De komst van de film is eigenlijk de reden waarom ik erin ben begonnen. Mijn zus heeft het boek gelezen en wil de film graag zien, maar ze heeft nog geen gezelschap. Ik denk dat jullie dan wel kunnen gokken waarom ik ben begonnen in dit boek.
Stand: 60/362 = 17%

2. Heel erg anders van Shiuan-Wen Chu
Alweer een aantal jaar geleden had ik een dag waarop ik niets te doen had. Ik besloot om dit boek te lezen, maar het is van mijn zus. Het was stiekem, dus was ze een beetje boos. Later heb ik het niet meer opgepakt, omdat ik het 1. om heel eerlijk te zijn een beetje was vergeten en 2. andere boeken kregen iedere keer voorrang. Maar, ik zal hem uitlezen. Dat zal gebeuren. Dat weet ik zeker.
Stand: 72/202 = 36%

3. Het Achterhuis van Anne Frank
Op de basisschool moesten we ieder eerste halfuur van de dag lezen. In de schoolbibliotheek stond dit boek, dus ik besloot het een keer te gaan lenen. Later moest ik hem weer inleveren, zonder dat ik hem had uitgelezen. Daarna kwam ik erachter dat we thuis ook een kopie hadden, dus heb ik hem niet meer geleend. Helaas ben ik ook niet meer op het besluit gekomen om hem op te pakken en verder te lezen, dus dat moet weer eens gebeuren, hè!
Stand: 62/413 = 15%

4. The Fame Game van Lauren Conrad
Voor Engels moeten we een boek meenemen waarin we tijdens de les dan een tijdje gaan lezen. Omdat ik geen Engels boek had waar ik al in begonnen was, heb ik dit boek gepakt uit mijn boekenkast om hem te lezen. Tot nu toe snap ik er eigenlijk niet zoveel van, maar er gebeurt ook nog niet zoveel (wat verwacht je ook als je nog niet zo ver bent?!). Ik ben benieuwd hoe het verder loopt.
Stand: 33/313 = 11%

5. Stad van Beenderen van Cassandra Clare
Eind augustus besloten mijn zus en ik om een buddyread te doen en iedere dag zouden we dan twee hoofdstukken lezen, wat zou betekenen dat ik het begin september zou uitlezen. Ik denk dat je wel kan raden wat er is gebeurd, oeps! Ik vind het verhaal namelijk nog niet zo interessant, ook al ben ik al bijna op de helft. Ik weet niet echt of dit iets voor mij wordt, maar we zullen zien!
Stand: 198/480 = 41%

6. Wij Leugenaars van E. Lockhart
Iedere zomervakantie wordt de Vakantiebieb weer ingeschakeld. Er komen dan allemaal boeken op de app die je dan kunt downloaden en de hele zomervakantie kunt lezen. Ik had een groot aantal boeken geleend en daaronder viel onder andere dit boek. Ik begon erin, maar was ook bezig in een ander boek, omdat ik niet zo’n zin had in dit boek. Ik heb uiteindelijk wel een aantal hoofdstukken gelezen, maar niet het hele boek (duh, anders stond dit boek niet eens in deze lijst!). Natuurlijk ben ik wel van plan om het uit te lezen en hopelijk wordt dat het volgende e-boek dat ik ga lenen na Ready Player One.
Stand: ??/266 (Hoofdstuk 24)

7. 13 enveloppen & 1 rugzak van Maureen Johnson
Vorig jaar was er in de bibliotheek een verkoop van afgeschreven boeken. Ik zag dit boek en toen ik de flaptekst had gelezen, was mijn interesse gelijk aangewakkerd. Ik kocht het boek voor maar een, twee euro en hoopte het uit te kunnen lezen voordat ik op vakantie ging. Dat is niet gebeurd, omdat ik vooral boeken aan het lezen was van de Vakantiebieb. Het is nu wel weer het fysieke boek waar ik mijn focus op heb, dus ik hoop hem binnenkort uit te hebben.
Stand: 89/255 = 35%

P_20180126_122921.jpg

8. De Verloren Verhalen van John Flanagan
Ik houd van De Grijze Jager-serie! Ik heb tot nu toe nog maar 10 boeken gelezen in de serie en begon toen in het elfde deel. Dit zijn allemaal aparte verhalen, dus vind ik het nogal lastig om echt goed in het boek te komen. Desalniettemin is het een leuk boek en ben ik erg benieuwd naar de rest.
Stand: 248/472 = 53%
6 van de 11 verhalen

9. Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen van Allan & Barbara Pease
Iedere keer als ik dit boek thuis zag, had het een soort aantrekkingskracht op mij. Ik liep er dan naar toe en bladerde er doorheen. Af en toe las ik een stukje, maar nooit had ik het echt volledig gelezen. Ik vond dat daar verandering in moest komen, dus pakte ik het boek en begon ik erin. Het ding is alleen dat de manier van schrijven nogal lastig is en het heeft geen echt verhaal. Het is ook een non-fictie boordevol informatie. Ik had dus al snel zin in een ander boek, maar dacht dat het wel slim was als ik het zou afwisselen. Helaas is dat niet echt gelukt, dus staat het nog steeds half gelezen in mijn kast. Maar als ik dan zover ben, zal ik het pakken en uitlezen. Dat beloof ik.
Stand: 74/299 = 25%

10. Sterrenstof van Krystal Sutherland
Vorig jaar (of het jaar daarvoor) waren mijn zus en ik eens een keertje in de bibliotheek. We zagen dit boek liggen en wilden het graag lezen. Mijn zus las het eerst en toen begon ik erin. Ik las het alleen niet uit, omdat ik het niet zo interessant vond. Ik weet niet tot hoever ik toen was gekomen. Daarna begon ik het e-boek, maar dat ging ook niet zo goed, dus bleef ik haken bij hoofdstuk 2. Nu heb ik besloten om weer opnieuw te beginnen. Ik ben er dus eigenlijk niet in bezig, maar ik laat het wel zo. Als ik Wij Leugenaars uit heb, wordt dit het volgende e-boek.
Stand: 0/256 = 0%

11. De avonturen van Huckleberry Finn van Mark Twain
Op de basisschool zat dit boek in de schoolbibliotheek en een vriendin las dit boek toen ook. Omdat het mij wel interessant leek, leende ik het ook. Helaas kreeg ik het niet uit en de bibliotheek in het dorp heeft hem ook niet. Ik was dus best verdrietig, toen ik mij realiseerde dat ik het misschien nooit zou uitlezen. Of in ieder geval niet in dezelfde editie.
Tot we eind vorig jaar in de Dominicanen in Maastricht waren. Tussen de tweedehands boeken vond ik precies dezelfde editie en mijn dag kon niet beter. Toch twijfelde ik wel een beetje, maar ik ben blij dat ik het toch heb gekocht. Anders weet ik zeker dat ik spijt zou hebben gehad. Nu toch de tijd ervoor vinden en het boek uitlezen!
Stand: 170/431 = 39%

12. Afblijven van Carry Slee
Ergens (ik weet niet meer waar) was er een aanbieding waarbij drie filmboeken van Carry Slee samen een goedkoop prijsje hadden. Timboektoe, Radeloos en Afblijven dus. Het eerstgenoemde had ik bijna gelijk gelezen en vond ik best leuk. Daarna begon ik in Radeloos, maar ik zat er niet echt in, waardoor ik de boekenlegger eruit haalde en een ander boek begon. Op de basisschool keken we uiteindelijk de verfilming van Afblijven en direct toen ik thuis kwam, greep ik het boek uit de boekenkast en begon erin. Alleen wist ik het verhaal al, dus was het niet meer zo leuk voor mij, waardoor ik er niet echt goed in kwam. Dus staat ook dit boek in dit lijstje.
Stand: 20/158 = 13%

13. Wolfsbloed van Alexandra Penrhyn Lowe
Twee jaar geleden vroeg ik voor Sinterklaas dit boek, omdat ik het eerste deel al super leuk vond. Ik kreeg het en in januari 2017 begon ik erin. Ik las een aantal hoofdstukken en legde het daarna weer aan de kant. Voor Halloween dacht ik dat het leuk was als ik wat engere boeken ging lezen. Dit was er één van en pakte het weer op. Ik las weer een aantal hoofdstukken en toen had ik er geen zin meer in. Ik legde het aan de kant en heb het sindsdien niet meer opgepakt. Ik weet niet zo goed wat de reden er precies van is, maar het lijkt mij wel zo’n tof verhaal! Dus ik denk dat ik het binnenkort maar weer eens op moet pakken!
Stand: 100/293 = 34%

14. De Brief voor de Koning van Tonke Dragt
En dan het laatste, maar ook meest verschrikkelijke boek op deze lijst.
Het is het boek waar ik het langst in bezig ben.
Ik weet niet meer zo zeker of het Koningsdag 2014 of 2015 was, maar ik vond toen dit boek en ik wilde het erg graag lezen. Ik kocht het erg goedkoop en ik begon er bijna direct in.
Helaas hebben jullie gemerkt dat dit boek nu nog steeds op deze lijst staat.
Ik weet niet wat het is. Iedere keer als ik de neiging heb om het te lezen, lees ik een paar zinnen en leg ik het dan weer aan de kant omdat ik mij niet kan concentreren. Maar ik wil het ooit uitlezen. Ooit zal ik alle woorden in het boek hebben gelezen en tot mij hebben genomen. Maar tot die tijd staat het nog steeds op mijn lijstje.
Stand: 186/339 = 55%

Heb jij veel boeken die je nog steeds niet hebt uitgelezen?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s