Book haul december 2017

Veerle

Dit zijn de boeken die ik in december heb gekocht en gekregen. Het zijn er drie (ai, veel te weinig!). Ik heb er ook drie geleend van de bibliotheek. Hier vertel ik kort welke boeken en hoe ik ze heb gekregen.

IMG_3199
1. I always get my sin van Maarten H. Rijkens
Dit boek heb ik voor Kerst gekregen. Het staat vol met grappige en rare Engelse quotes die Nederlanders hebben gezegd. Het heeft dus niet echt een verhaal, maar is heel grappig. Binnenkort komt de recensie van dit boek online.

IMG_3206
2. Dagboek van een Muts; BFF’s voor even van Rachel Renée Russell
Dit boek heb ik voor Kerst gekregen. Ik heb alle boeken van de Dagboek van een Muts-serie gelezen. Toen ik hoorde dat het nieuwe boek uitkwam, was mijn verzameling natuurlijk niet meer compleet. Gelukkig is die dat nu wel. Ik ben enorm benieuwd naar dit boek. De recensie van BFF’s voor even komt binnenkort online.

img_3207.jpg
3. Harry Potter; a History of Magic van de British Library en J.K. Rowling
Ik ben al vanaf mijn achtste een enorme Potterhead. Ik heb alle Harry Potter-boeken gelezen en thuis in mijn kast staan. Toen ik hoorde dat er in oktober (of was het november?) twee nieuwe Harry Potter-boeken uitkwamen ter ere van de twintigste verjaardag van het eerst boek, moest ik die boeken natuurlijk meteen hebben. Nu heb ik dit boek voor Kerstmis gekregen. Ik ben er heel blij mee!

IMG_3213Foto: bol.com

4. Geek girl; Voor Altijd van Holly Smale
Laatst ging ik met twee vrienden voor een opdracht van school naar de bibliotheek. Daar kwam ik dit boek tegen. Ik had tot dan toe boek één tot en met vijf van de Geek girl-serie gelezen. Ik wist dat er een nieuw boek aankwam, maar niet dat die al uit was. Een vriendin kwam ermee aanlopen en liet hem aan mij zien. Ik leende hem gelijk en las hem in een paar dagen uit.

13 enveloppes en 1 rugzakFoto: Chicklit.nl

5. 13 enveloppen & 1 rugzak van Maureen Johnson

Zoals ik in mijn TBR heb gezegd, wil ik dit boek in 2018 lezen door een vriendin die het las op school. Toen ik met twee vrienden in de bibliotheek was, kwam ik dit boek tegen. Ik was er heel benieuwd naar en heb het meteen geleend. Hier vind je mijn recensie van het boek.

wat als...Foto: bol.com

6. Wat als… van Daniëlle Bakhuis
Voor school moeten we een boek kiezen (in het Nederlands geschreven, geen thrillers of detectives), dat boek lezen en er in de klas een kwartier over discussiëren met een groepje. Mijn groepje heeft dit boek gekozen, dus we gingen met z’n drieën naar de bibliotheek om een boek uit te kiezen. We kozen dit boek en leenden het gelijk. Ik heb het boek net uitgelezen. Mijn recensie van dit boek vind je hier.

Celine

Ook ik heb een aantal boeken gekregen en gekocht. Ook ben ik een keer naar de bibliotheek geweest, dus ik heb wel een aantal boeken toegevoegd.

Gekocht of gekregen

P_20180103_145432.jpg

1.Weg van Jowi Schmitz
Ik kreeg dit boek tijdens Sinterklaas. Wij vieren geen Sinterklaas meer, maar mijn zus heeft een stapeltje boeken liggen waarvan ze altijd een boek aan mij geeft tijdens een feestdag of als ik vijf boeken heb gelezen van een TBR die in mijn kamer hangt. Ik kreeg dit keer dus dit boek en ik ben erg benieuwd hoe dit boek gaat lopen!


2.Vampier Dagboek van Graaf Dracula (Viv Croot & Jane Moseley)
Het was natuurlijk Kerstmis, dus ik mocht weer een boek kiezen van het stapeltje van mijn zus. De boeken zijn trouwens ingepakt, dus is het altijd een verrassing welk boek het dan is. Dit keer bleek het dus Vampier Dagboek te zijn. Het is een best wel dun boek, dus ik denk wel dat ik het snel uit krijg. Ik ben zeker van plan om dit boek dit jaar te lezen!


3.Harry Potter and the Philosopher’s Stone (Hufflepuff edition) van J. K. Rowling
Ik houd van Harry Potter en ik ben een Hufflepuff, dus ik wilde heel graag dit boek. Het stond al op mijn verlanglijstje sinds het uitkwam, dus toen ik het kreeg voor Kerstmis was ik ontzettend blij! Ik ben van plan om dit boek te herlezen en de rest van de serie ook als ik ze allemaal heb. Ik moet er nog een paar, maar dan begin ik met herlezen!

Geleend

 

P_20180103_145400.jpg

Check-out staat er niet bij, omdat die al terug gebracht is en Geek Girl ook niet, omdat het een e-book is.

4.Geek Girl: Perfect Plaatje van Holly Smale
Ik had een ochtend niks te doen, dus leende ik dit boek als e-book bij de bibliotheek app. Ik hoopte dat ik het voor de jaarwisseling uit kon lezen, maar helaas is dat niet gelukt. Ik hoop het binnenkort wel uit te lezen, want ik vind de serie echt super!

5.Check-out van Juultje van den Nieuwenhof
Ik geloof dat ik een week later naar de bibliotheek ging voor school. Natuurlijk zag ik een paar leuke boeken die ik niet kon laten liggen. Dit was er eentje van. Ik had Disconnect (een ander boek van dezelfde schrijfster) ook vorig jaar gelezen en daar had ik erg van genoten én gegruwd. Ik was erg benieuwd naar een ander boek van haar, dus toen ik dit boek zag, heb ik het geleend. Dit boek heb ik in december al gelezen en omdat ik van plan ben om alleen boeken te recenseren die ik sinds dit jaar heb gelezen, komt hier géén recensie van online.

6.Fataal van Eva Burgers
Ik had al eerder van dit boek gehoord, dus toen ik het zag en de flaptekst had gelezen, besloot ik hem mee naar huis te nemen om te lezen. Ik ben hier nog niet in begonnen, maar dat ben ik wel van plan als ik Wat als… uit heb. Ik ben erg benieuwd, zeker omdat het wordt aangeraden aan de fans van Pretty Little Liars. Nu ben ik pas bij seizoen 2 en vind ik het niet de beste serie ooit, maar het is wel oké en ik vind jeugdthrillers erg leuk.

7.De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine van Ransom Riggs
Zoals ik al op mijn TBR voor 2018 had gedeeld, wil ik dit jaar erg graag dit boek lezen. Dus had ik hem in december geleend. Ik ben er nog niet aan toegekomen, maar wil dat wel gaan doen zodra ik Fataal uit heb.

8.Wat als… van Daniëlle Bakhuis
Op school moeten we voor Nederlands met je groepje een boek lezen en daarover discussiëren. Mijn groepje had dit boek gekozen, dus is het idee natuurlijk om dit boek te lezen. Ik ben er momenteel mee bezig en ik kan er nog weinig over zeggen. Het is wel leuk, maar voor mij leest het nogal langzaam. Ik ben benieuwd wat ik er uiteindelijk van ga vinden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s