TBR 2018

Veerle

Mijn doel voor 2018 is om 40 boeken te lezen. Dit zijn de boeken die ik in 2018 in ieder geval graag wil lezen. Ook vertel ik waarom ik ze zo graag wil lezen.

 1. Wonder van Racquel J. Palacio
  Een vriendin van mij had het sinds de zomervakantie non-stop over dit boek en de film die afgelopen november is uitgekomen. Ze probeerde me de hele tijd over te halen en ik denk dat het gelukt is. Na al haar verhalen en pogingen mij om te halen om het ook te lezen, ben ik enorm nieuwsgierig geworden naar dan boek dat mijn beste vriendin het hele jaar bezig weet te houden. Hopelijk kom ik daar in 2018 achter!
 2. Dagboek van een Muts; BFF’s voor even van Rachel Renée Russell
  Ik ben al jaren een enorme fan van de Dagboek van een Muts-serie. Het is een grappige serie over een klunzig meisje dat zich een weg door de middelbare school worstelt. Het klunzige is erg herkenbaar voor mij, als mede-klunzige tiener. De tekeningen die erbij zijn gemaakt zijn enorm grappig en hebben me in tijden van verdriet talloze keren aan het lachen gemaakt. Daarom is het ook niet verrassend dat ik het elfde deel ook wil lezen.
 3. Harry Potter; A journey through a History of Magic en A History of Magic van de British Library/J.K. Rowling
  Ik ben al van kinds af aan een enorme Harry Potter fan, een zogeheten Potterhead. J.K. Rowling heeft samen met de British Library deze twee boeken geschreven ter ere van de twintigste verjaardag van het eerste Harry Potter – boek. Als enorme Potterhead wil ik, uiteraard, deze twee boeken lezen en de geschiedenis van de wereld van Harry Potter ontdekken.
 4. De Bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs
  Vorig jaar kwam de verfilming van dit boek uit. Ik heb de film nog niet gezien en dat ga ik ook niet doen totdat ik het boek heb gelezen. Ik ben enorm benieuwd naar het verhaal en ben in het boek begonnen, maar school kwam ertussen en later heb ik er geen tijd meer voor gehad.
 5. Hoe overleef ik… het jaar 2000?; Hoe overleef ik… mijn eerste zoen?; Hoe overleef ik… met/zonder jou?; Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? van Francine Oomen
  Ik heb bijna alle boeken van deze serie gelezen (compleet door elkaar, maar ja). Het eerste Hoe overleef ik..? boek heb ik jaren geleden gelezen en nu wil ik die serie eindelijk een keer helemaal uitlezen. Eindelijk lezen hoe de serie begon en waar het misging.
 6. Percy Jackson en de Olympiërs; de Bliksemdief van Rick Riordan
  Hoe erg het ook is, ik heb de verfilming van dit boek en die van Sea of Monsters al gezien zonder dat ik de boeken ooit heb gelezen. Daar wil ik dit jaar verandering in brengen. Mijn plan is om alle boeken van de Percy Jackson – serie te lezen, te beginnen met het eerste deel: de Bliksemdief.
 7. Manhatan van Rob Ruggenberg
  Toen ik vorig jaar voor een opdracht voor Nederlands met een vriend een boek aan het zoeken was om te lezen, kwam ik dit boek tegen. Helaas paste het boek niet in het onderwerp boek dat we moesten lezen. Toch ben ik heel benieuwd geworden naar het verhaal.
 8. Soapsop van Liza Sips
  In de zomervakantie heb ik dit boek geleend van de bibliotheek. Ik ben er echter nooit aan toegekomen om het te lezen terwijl het onderwerp me wel aanspreekt. Ik heb nog nooit een boek gelezen over de showbizz en ben benieuwd naar hoe dit boek gaat uitpakken.
 9. 13 enveloppen & 1 rugzak van Maureen Johnson
  Tijdens een tussenuur op school had een vriendin van mij dit boek mee om te lezen. Nieuwsgierig als ik was, las ik de flaptekst en bladerde ik een beetje in het boek. Na de flaptekst was ik al zo een beetje verkocht.
 10. Wat als… van Daniëlle Bakhuis
  Voor een opdracht voor Nederlands hebben ik en mijn groepje dit boek uitgekozen. Het is niet zo dat ik dit boek daarom wil lezen. Ik heb het idee van het verhaal gelezen op de flaptekst en de site van de bibliotheek en ik ben enorm nieuwsgierig naar de rest van het verhaal, het klinkt heel spannend. En ik houd wel van spannende boeken.
 11. Warrior Cats series 1; Vuurproef van Erin Hunter
  Toen ik een jaar of tien oud was, heb ik de andere delen van deze serie gelezen. Ik ben toen begonnen in het zesde deel (dit deel), maar heb nooit de tijd gehad om hem uit te lezen. Ik wil deze serie in 2018 eindelijk eens uitlezen en weten hoe het afloopt met de katten in het woud.
 12. Prikkeldraad van Derk Visser
  Ook dit boek ben ik tegengekomen op mijn jacht naar boeken om te lezen op vakantie. Toen leek het me niet interessant genoeg om te kijken waar het over ging, maar later had ik daar toch mijn bedenkingen over. Nu heb ik wel gekeken waar het boek over ging en wil ik het heel graag lezen.
 13. Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien
  Ik heb alle drie de LOTR – films gezien, maar nooit de boeken gelezen (oops…). Daar wil ik 2018 verandering in brengen.
 14. Gestalkt van Albert ten Cate
  Ik heb afgelopen zomervakantie mijn eerste, echte thriller/misdaad boek gelezen. Ik vond het een erg leuk en vooral spannend boek, dus ik ben op zoek gegaan naar een andere thriller en heb dit gevonden. Het verhaal klinkt heel spannend en ik ben dan ook reuze benieuwd naar dit boek.
 15. Harry Potter; Film Wizardry van Brian Sibley
  In mei 2016 ben ik naar de Warner Bros studios in Londen geweest en heb ik dit boek gekocht over de making-of de Harry Potter-films. Ik ben er nog niet aan toegekomen om dit boek te lezen. Desondanks dat dit boek niet echt een boek boek is, wilde ik hem toch erbij op het lijstje zetten.

Veel voornemens heb ik niet. Ik wil vooral veel boeken lezen dit jaar. In ieder geval meer dan vorig jaar, al weet ik niet precies hoeveel boeken ik toen heb gelezen. Ik wil er ook vaker de tijd voor maken, zodat ik meer boeken kan lezen (en niet alleen in de zomervakantie). En ik wil natuurlijk veel schrijven op dit blog ;).

Celine

In 2018 ben ik van plan om 40 boeken te lezen. Ik heb er alvast 20 uitgekozen die ik graag wil lezen in 2018. Kijk je mee?

 1. De Bliksemdief van Rick Riordan
  Alweer een aantal jaar geleden las mijn moeder de Percy Jackson en de Olympiërs-serie en De Helden van Olympus-serie voor in het Chinees. Dit betekent dat ik het verhaal dus al ken, maar ik wil heel graag de boeken zelf lezen. Vooral omdat ik het grootste deel alweer vergeten ben, maar ook om weer de wereld in te duiken van de Griekse en Romeinse goden. Ik vind de Klassieke Oudheid namelijk één van de meeste interessante tijdvakken van de geschiedenis.
 2. Spotgaai van Suzanne Collins 
  De Hongerspelen en Vlammen heb ik al gelezen. Ik moet dus alleen nog dit deel lezen en dan heb ik de serie uitgelezen. Ik vond het eerste deel ontzettend leuk en origineel, maar het tweede deel vond ik wat teleurstellen. Ik ben benieuwd wat ik van het derde en laatste deel ga vinden.
 3. Stad van Beenderen van Cassandra Clare
  Ik heb de film al gezien en die vond ik best wel leuk (hoewel ik het grootste deel alweer vergeten ben), dus begon ik in september in het boek. Helaas vond ik er weinig aan en bleef ik dus vasthaken op de helft. Ik ben wel heel erg nieuwsgierig naar hoe het gaat aflopen en hoe de rest van de serie loopt. Ik wil het boek dus wel graag uitlezen. Daarna wil ik beginnen met de tv-serie.
 4. Simon vs de Verwachtingen van de Rest van de Wereld van Becky Albertalli
  Ik hoor ontzettend positieve reacties over dit boek en volgend jaar komt de film ervan in de bioscoop. Ik heb zelf nog weinig boeken over dit onderwerp gelezen, dus redenen genoeg om dit boek te gaan lezen! En dan het liefst voordat de film in de bioscoop komt, zodat ik er misschien heen kan gaan?
 5. Wolfsbloed van Alexandra Penrhyn Lowe
  Alweer een aantal jaar geleden las ik het eerste deel Sevenster. Ik vond hem destijds ontzettend goed, dus zette ik Wolfsbloed gelijk op mijn verlanglijstje. Vorig jaar tijdens Sinterklaas kreeg ik uiteindelijk dit boek en ergens begin dit jaar begon ik erin. Natuurlijk las ik hem niet uit, dus in oktober ging ik weer verder, omdat oktober natuurlijk in het teken staat van Halloween. Wolfsbloed is een griezelig boek, dus de beslissing was al snel gemaakt. Alleen kwam ik niet verder dan bladzijde 100 toen ik besloot om weer in een ander boek te gaan beginnen. Ik vond het wel ontzettend leuk, dus ik wil heel graag dit boek uitlezen!
 6. 13 enveloppen & 1 rugzak van Maureen Johnson
  Dit jaar, toen de bibliotheek weer een aantal boeken verkocht, zat dit boek ertussen. Het verhaal klonk erg leuk, dus ik nam hem mee. Natuurlijk begon ik er in, maar ik heb hem nooit uitgelezen. Het verhaal klinkt nog steeds erg gaaf, dus ik ben van plan om dit boek volgend jaar ergens te gaan lezen!
 7. Scarlet van Marissa Meyer
  Begin dit jaar las ik Cinder, het eerste deel en die beviel me erg goed! Ik ben erg benieuwd naar dit deel. Het verhaal klinkt zo leuk en waarschijnlijk is het ook gewoon even goed, gezien iedereen er zo positief op reageert!
 8. De Grijze Jager-serie van John Flanagan
  Ik ben momenteel in het elfde deel bezig (en nee, het is niet mijn officiële currently reading, dus je kan wel raden dat ook dit boek bij dat lijstje hoort waar Wolfsbloed ook bij hoort…) en hierna moet ik dan nog het twaalfde deel lezen, de novelle en de prequel (hoewel die niet officieel bij deze serie hoort). En dan is deze serie afgelopen! Ik vind deze serie echt super! Ik was dit jaar ook naar de Grijze Jager-dag gegaan en ook die was echt super leuk! Ik weet niet of we volgend jaar ook weer gaan, maar we zien wel.
 9. De Jongen met de Lege Ogen van Jonathan Stroud 
  Het eerste en tweede deel heb ik met plezier gelezen en ik wil dan ook heel graag het derde deel lezen. De filiaal het dichtst bij mijn huis heeft dit deel niet, maar een ander filiaal in mijn dorp wel, dus ik hoop dat ik volgend jaar nog het boek kan lezen.
 10. De Brief voor de Koning van Tonke Dragt
  Als er een boek is waar ik het langst in bezig ben, dan is het dit boek wel. Ik ben er echt al jaren mee bezig (en dat is niet overdreven) en iedere keer als ik het wil lezen komt het er maar niet van. Ik weet het niet. Het verhaal klinkt heel leuk, maar ik kom maar niet verder in het boek, hoewel ik al over de helft ben. Ik wil zó graag dit boek uitlezen en hopelijk lukt dat volgend jaar!
 11. Waarom mannen niet luisteren en vrouwen niet kunnen kaartlezen van Allan & Barbara Pease
  Dit boek heeft echt een geheel ander soort genre dan de boeken die ik normaal lees. Hij is voor volwassenen en non-fictie, maar toch trekt dit boek mij. Hij leek mij ontzettend interessant, dus begon ik er natuurlijk in. Ik ben daarna niet meer verder gegaan, hoewel ik dat wel heel graag wil! Dus staat hij op mijn TBR voor 2018.
 12. Ready Player One van Ernest Cline
  Ook hiervan komt de film volgend jaar uit, dus wil ik dit boek ook lezen. Het liefst voordat de film in de bioscoop komt, want dan is de kans nog kleiner dat ik word gespoild en het verhaal klinkt ook heel interessant. Ik moet dan ook bekennen dat ik nog geen boek heb gelezen met dit onderwerp.
 13. De Elite van Kiera Cass
  Vorig jaar las ik de Selectie en ik vond hem zo leuk! Ik wil zo graag het tweede deel lezen en hopelijk ook nog kopen, zodat ik dan het eerste, tweede en vijfde deel in bezit heb. Ik denk wel dat dit ook één van mijn favoriete series wordt!
 14. Thuis van Kass Morgan
  Ik heb het eerste en tweede deel al gelezen en ik vond ze echt heel erg leuk, dus ik wil ook graag het derde deel lezen en daarna het vierde deel. Daarna wil ik graag aan de tv-serie beginnen, omdat die mij ook leuk lijkt.
 15. Gouden Bergen van Holly Smale
  Ik ben momenteel nog bezig in het derde deel (en dit is wel een officiële currently reading (nou ja, ik lees hem op mijn telefoon als ik tijd heb, dus niet mijn currently reading qua fysiek boek (ach, laat ook maar, ik maak het te moeilijk))), maar die hoop ik in 2017 nog gelezen te krijgen. Dan wil ik in 2018 dit boek lezen, want ik vind de Geek Girl-serie echt super leuk!
 16. De Studie van Joelle Charbonneau
  Van het eerste deel had ik genoten dus nu wil ik ook heel graag het vervolg lezen. Helaas heb ik daar nog geen tijd voor gehad, maar daar wil ik in 2018 wel tijd voor maken!
 17. Samensmelting van Veronica Roth
  En nog een deel van een serie! De eerste twee delen heb ik met plezier gelezen, dus ik vraag mij af hoe het derde deel gaat. Ik ben wel al gespoild voor een best wel belangrijke gebeurtenis in dit deel. Ik ben dan ook benieuwd hoe Veronica Roth dit in scène heeft gezet en hoe het officiële einde gaat (dus als je Four niet mee telt).
 18. De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine van Ransom Riggs
  Het verhaal klinkt erg origineel, dus wil ik het graag lezen. Ook omdat de film vorig jaar is uitgekomen, hoewel ik dan ook het tweede en derde deel moet lezen, omdat ik heb gehoord dat de film een soort fusie is tussen de drie boeken, hoewel ik dat niet zeker weet.
 19. Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum van Benjamin Alire Sáenz
  Als er één stand-alone is die dit jaar door iedereen is toegejuicht, dan is het dit boek wel. Iedereen was/is erg lyrisch over de schrijfstijl, het bijzondere verhaal… Ik wil het dan ook erg graag lezen, zodat ik weet waar mensen het over hebben. Ik ben ergens alleen wel bang dat het mij niet bevalt, omdat ik Ik Geef Je de Zon ook niet zo goed vond… Maar misschien is dit wel een heel ander verhaal!
 20. Verwoest Me van Tahereh Mafi
  Dit jaar mei las ik Vrees Me en die vond ik echt goed! Ik ben dus erg benieuwd of #1,5 mij ook gaat bevallen. Het verhaal vond ik erg goed en de schrijfstijl vond ik ook erg bijzonder, dus ik denk dat het wel goed komt!

Ik heb ook een aantal voornemens bedacht waar ik mij graag aan wil houden.                 Zo wil ik graag 40 boeken lezen (wat mij denk ik wel gaat lukken), mijn woordenboek Nederlands lezen en minder boeken op mijn currently reading-lijst. Het liefst onder de 5 boeken, hoewel ik 10 al een hele prestatie voor mezelf vind, haha, als je kijkt naar het aantal van nu (16 namelijk, hehe). Natuurlijk heel cliché minder boeken op mijn TBR en minder boeken kopen. Mijn eigen en openbare bibliotheek worden mijn beste vriend (zodat ik ook nieuwe boeken ontdek), ik wil achter de Hebban checklist aan gaan met de verschillende onderwerpen, hopelijk de meeste boeken van deze lijst lezen, maar… Bovenal wil ik gewoon boeken lezen en ervan genieten 🙂 En natuurlijk zoveel mogelijk bloggen 😉

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s